2024-04-16

8 thoughts on “Журналистът Асен Йорданов получи медийна награда „За свободата и бъдещето на пресата“

  1. ххахахах на този ли му дадоха награда найвните чужденци

    Този е най-поръчковият журналист в Бургас.

    Само гледа да се изкара жертва за да си придаде важност.

  2. Ето я нашта корупция – черно на бяло (бяло на синьо)…
    http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=595611

    Както казва по-горе Асен Йорданов: „… обществото се оглавява от контрабандисти, крадци и мафиоти. С приемането на България в ЕС това положение е официализирано и народът е фрустриран и обезнадежден.“

  3. Вярно е, че и в други държави има корупция. Обаче какво ни топли нас това ? Това никак не променя факта, че в България на високо ниво корупцията е обичайна. Видяхте ли „митническото селище“ на язовир Ивайловград ? Аз такова нещо в Европа не знам. Вие ако знаете, кажете. Човека все пак си рискува живота, да уважим труда му.

  4. Raimond, прочети това и тогава ми кажи дали е възможно другате подобно:

    Пребитият журналист Асен Йорданов не е търсен от полицията за разкритията му за корупция

    Четвъртък, 13 Декември 2007

    Изпитвам удовлетворение, че съм разкрил истината, но пък и яд, тъй като след разследванията, които правя не се случва нищо. Това каза журналистът Асен Йорданов, който бе пребит преди дни в Бургас от четирима мъже в предаването „Тази сутрин”.
    Освен него там гостува и журналистката Мария Николаева, с която заедно публикуваха в началото на февруари тази година два материала на тема “Кръстоносният поход срещу Странджа” във вестник „Политика”. В тях бяха описани схемите, по които среди от БСП и ДПС проявяват апетити към природния парк.
    По думите на Йорданов, той е очаквал хора от прокуратурата и полицията да се свържат с него след материала и евентуално да им помогне с информацията и документите, които има, но никой не е изявил такова желание до този момент. Според журналистите това посегателство срещу Йорданов е във връзка с този материал. Малко след излизането му на бял свят няколко яки мъже влязоха в редакцията на “Политика” в ИПК “Родина” и заплашвали Мария Николаева със заливане с киселина. Тя е била предупредена да не пише срещу БСП и ДПС. На въпрос на Ана Цолова дали се страхуват за живота си, журналистите обясниха, че гневът е по-голям, но има и страх, който всеки човек в такава ситуация би изпитал. „Аз имам две деца и когато излизам с тях изпитвам неспокойство”, каза Мария Николаева. Според нея има реална възможност да се открият кои са били нападателите, тъй като тя вече знае нейните \"сплашвачи\" и ако полицията съдейства може да има развитие и по този случай.
    В разследването на журналистите са засегнатиинтересите на зам.- председателя на ДПС Йордан Цонев, както и земеделските министри от настоящия и предходния кабинет Нихат Кабил и Мехмед Дикме и един зам.- министър, обясни още Йорданов.
    Освен това поради смяна на ръководството на вестниците „Монитор”, „Телеграф” и „Политика” се оказало, че разследванията на Асен Йорданов не съвпадат с новата редакционна политика на изданията и неговият побой е бил отразен съвсем накратко и почти не е било обърнато внимание на случая. В следствие на това 8 журналисти от „Телеграф” подават оставка, която после е била трансформирана като дисциплинарно уволнение. Във връзка с това Йорданов обясни, че никой от неговите нови работодатели не се е свързал с него, за да обсъдят случая. Негови колеги обаче чули коментари от страна на новото ръководство, че лесно щяли да му \"отрежат главата\", каза самият той. Според него най-добре би било да се проведе разговор с новите собственици, за да се изясни случая и да не се дава възможност на слухове да ескалират напрежение. Frognews.bg

  5. Никой не се опитва на омаловажава престъпността.Но защо не съм чул никой световен лидер до сега да каже на САЩ-страната с най-голяма престъпност,с най-много затворници от глава на населението- НАД 2 милиона затворници да каже че не се справят срестъпоността си????

    И извинето от къде и защо поча тази криза??Не бе беше ли точно заради престъпната корупция?? Как се дава оценка на Лемън Брадърс АА рейтинг и в същи тя се срива????

  6. Не се опитвайте да омаловажавате българската престъпност, защото е ясно, че във всяка държава си има мафия, но в България Мафията си има държава и това всеки който скоро е бил в България го усеша на свой собствен гръб. Навсякъде се срещат подобни прецеденти, но само в България престъпниците са във властта и се подържат един друг. Хак им е сега на европейците да се разправят с подобни типове. Айде честито на журналиста и дано да има и други като него, че да измием поне малко срама от челото на България!

  7. Много хубави неща е казал за България,но му препоръчвам да се запознае и с корупцията в страните от ЕС,за да не си мисли човека-както много българи,че живеем в най-корумпираната страна на света,понеже целият Запад ни го втълпява.
    Но ако български политик си поръча пури за 12 хиляди евро с държавни пари,както направи един френски министър преди месец в България със сигурност щяха да го убият с камъни.Да не говорим Мерцедес колко правителства по света са подкупили да им купуват лимузините и колко дела се водят срещу тях, или пък Сименс,който непрекъснато се тресат от корупционни скандали за десетки милиони евро.
    И на края като теглим чертата и измерим корупцията в парична стойност кой е по-корумпиран???

    п.п.Сега се сещам и за „Гомор“ щото и Роберто Савиано е печелил тая награда както става ясно от статията.Асен Йорданов да прочете книгата на Савиано или да гледа филма и да се успокои малко!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *