Home » Е-Списание

САЩ: Семейна лесбийска двойка превръща осиновения си син в момиче

2011.11.15 2 коментари
Spread the love

Полин Морено и Дебра Лобъл живеят семейно в Калифорния и вече 8 години се грижат за осиновения от тях 11-годишен Томи (Thomas). Според двете лесбийки Томи мечтае да си смени пола и да се превърне в момиче с име Тами (Tammy). Но в Америка полът може да се смени едва след навършване на 18 години. Ето защо осиновителките му са започнали да му дават хормонални препарати, блокиращи началото на половото му съзряване. Двете „майки“ смятат, че това ще даде на Томи още време, в което окончателно да определи бъдещия си пол. Случаят породи оживени дискусии в медицинските среди и американските медии.


За друг случай, но в Австралия, може да се прочете тук – линк .

На снимките: Томи (Thomas) и бъдещата Тами (Tammy)

Tom01

2 Comments »

  • Демократ said:

    На това му се вика победила демокрация!

  • Mariana said:

    Когато девиациите не само се приемат за нещо напълно нормално, но и започне законодателно даже да се преследват онези, които не смятат, че девиативното е напълно нормално (т.е. продължават да ги смятат за девиации), то рано или късно се стига до подобни неща. Никой, в никоя демократична страна отдавна не преследва, както е добре известно, законодателно хомосексуалните. Те могат да се обичат физически и емоционално, да живеят заедно, да правят каквото искат с личния си живот. Но когато става дума за това, че подобни хора сами не могат да си направят деца (и това е обословено от законите на природата, не от каквито и да било юридически тълкувания за „правата на човека“), то дори децата, чиито родители са ги изоставили и са лишени от родителска грижа, не би трябвало да могат да бъдат осиновявани от подобни девиантни „семейства“. Но всичко в крайна сметка тръгна от там, че се прие за нормално в едни или други страни или щати не само сключването на бракове между еднополови двойки, но и възможноста подобни двойки да осиновяват деца.

    Не може с юридически средства да станеш „равноправен“ с хетеросексуалните за неща, които са обусловени от природни (да не говоря за Божиите) закони. И както не бива да се преследват, малтретират и пр. хомосексуалните, така и те самите не трябва да се опитват да девиатират, подобно на себе си, възможно повече хора, да не говорим за деца. Рано или късно законодателството в тази област (законодателството в определи щати на САЩ например, но и не само), не само приравнило браковете между еднополови с браковете между мъж и жена, но и позволило осиновяване на деца от хомосексуални двойки, би трябвало да бъде преразгледано.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.