2024-04-16

4 thoughts on “В САЩ убиха сестрата и племеника на покойния милиардер Илия Павлов

  1. Справката на Агенция “Фокус” в информационната система Апис показва, че Славка Павлова Найденова участва в СТАР ОРБИТ ТРАВЪЛ ЕООД като управляващ. Дружеството развива дейност в областта на туристическите услуги, хотелиерство, кетъринг, сделки с недвижими имоти, покупка на стоки с цел продажба в първоначален, преработен или обработен вид, търговско представителство и посредничество, реклама, извършване на дейност по обмяна на валута, след вписване в публичния регистър на обменните бюра или след изпълнение на други предвидени в действащото законодателство изисквания, дейност по организиране на бюра по запознанства, консултантски, информационни, програмни и други услуги, сделки с интелектуална собственост.
    Славка Павлова Найденова е едноличен собственик и управляващ на СЛАВКОМЕРС – СЛАВКА НАЙДЕНОВА ЕТ, занимаваща се с търговия на дребно в неспециализирани магазини с разнообразни стоки
    Славка Павлова Найденова е съдружник в СИЕЛА-Р. Фирмата извършва юридически, счетоводни и бизнес консултации, одиторски услуги, издателска дейност, сделки с недвижими имоти.
    Славка Павлова Найденова е съдружник в ЕВРОЕЛЕКТРОНИКС ООД. Дружеството извършва търговско посредничество с разнообразни стоки.
    Славка Павлова Найденова е управляващ на БИНКА ПРОПЪРТИС БЪЛГАРИЯ ЕООД. Дружеството извършва сделки с недвижими имоти, управление на недвижими имоти, посредническа дейност.

  2. Славка Найденова, сестра на покойния създател на ”Мултигруп” Илия Павлов, както и синът й Пол Уилсън бяха намерени мъртви в къщата им в американския град Дейл Сити, щата Вирджиния.

    Така седем години след убийството на Илия Павлов, което остана неразкрито, и сестра му Славка Найденова става жертва на покушение.

    Информацията за смъртта на Найденова бе съобщена от местните медии и потвърдена в сряда от българското външно министерство.

    Американската полиция подозира, че двойното убийство е било предварително планирано. За смъртта на 41-годишната Найденова и 8-годишното дете е задържана 47-годишната Наталия Уилсън, от руски произход. Тя е сегашната съпруга на Лесли Уилсън, бивш мъж на Найденова и баща на Пол.

    След развода си с Лесли Уилсън Славка Найденова има втори брак – с българина Филип Николов. Именно той заедно с негов приятел е открил телата на жена си и на заварения си син в понеделник около 23 часа вечерта местно време.

    Полицията го е разпитала и го е освободила и в момента той е при приятели в Балтимор, защото мястото на покушението е запечатано от полицията.

    Според информация на базирания във Вирджиния новинарски сайт „Инсайд Нова“ Лестър Уилсън е работел в строителството, а Славка, която има диплома за озеленител и инженер по ландшафта, притежавала няколко недвижими имоти и плащала ипотеките им, като ги отдавала под наем на имигранти. Домът, в който живеела, също бил купен от нея и тя го изплащала.

    ”Случаят все още се разследва, но това не изглежда да е случайно убийство”, заяви местният прокурор Пол Еберт. Според медийни версии обаче можело да става дума и за убийство с битови мотиви.

    Бащата на Славка не вярва в битовата версия за убийството

    Бащата на Илия Павлов и на Славка Найденова – Павел Найденов, каза пред БНР, че дълбоко се съмнява да става дума за битово убийство. Според него няма логика втората жена на Лестър – рускинята Наталия – да убие от ревност Славка. Той допусна, че на Наталия е било платено да убие дъщерята и внука му, но не обясни кой може да е поръчителят.

    Според него дъщеря му не е споделяла с него да има някакви тежки проблеми. За последно те се чули в края на януари, а не са се виждали от няколко години.

    Найденов не познавал Наталия Уилсън, не знаел дали Славка е имала някакви отношения с нея. Той препрати за повече информация към сътрудничката си Росица Пенева, която била цял месец при Славка Найденова по „делови въпроси“ и се прибрала в България към 25-ти януари.

    Пред БНР Росица Пенева заяви, че докато е била в САЩ, Славка не е демонстрирала особени проблеми. Заедно с бившия й съпруг Лестър те притежавали закупените имоти и къщата, в която живеела с детето, като обслужвали съвместно ипотеките. Славка била много скромна, било й трудно, къщата не била луксозна, нямала дори гараж. Кризата се усещала и ипотеките се изплащали трудно, обясни Пенева.

    Според нея Лестър бил добър баща, идвал често да види детето или да го вземе от училище.

    Пенева не се видяла с втората жена на Лестър, но Славка й разказала, че се познава с Наталия и имали нормални отношения.

    Дарина Павлова се познавала със заподозряната за убийството на Славка и Пол

    Според Росица Пенева, която не уточни какви точно делови неща е движила в САЩ, Наталия Уилсън била „от кръга“ на вдовицата на Илия Павлов – Дарина Павлова. Тя не уточни дали Наталия и Дарина се познават, каза само, че имали „общи познати“.

    Според завещанието на Илия Павлов сестра му трябвало да получава месечно определена сума, но от месец май миналата година изпращането станало много нередовно, каза Пенева, която уточни, че Дарина и Славка в последните години не поддържали никакви отношения.

    Публично известно е лошото мнение на Павел Найденов към снаха му Дарина. Той дори косвено е отправял обвинения към нея, че е в основата на смъртта на сина му.

    След смъртта на Илия Павлов Дарина се оттегли изцяло в САЩ, където, според светските хроники, поддържа висок стандарт на живота. Когато си идва в България, тя не се вижда със свекъра си. На практика остатъците от бизнеса на мъжа й в България, които тя контролира, се движат от други хора.

  3. Deteto ne e vijdalo Ilia Pavlov. I valci se opitomiavat ako jiveiat pri hora, i pseta podiviavat ako sa sred zverove…

  4. Знаете ли че като ловджия ще Ви кажа, че когато убиеш ВЪЛК това не означава че повече край кошарата ти няма да се появи ВЪЛК.На другата година вече маже да простреляш много повече, ще питате защо повече- това е много просто вълчетата са стана ли ВЪЛЦИ а пък на следващата ще разберете че са станали глутница.Затова ако искате да се отървете от ВЪЛКА унищожете вълчетата те никога няма да станат АГНЕТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *