2024-03-29

1 thought on “10-и ноември е срам за българите

  1. Ami tova si e istinata – eto dokazatelstvata

    Внучката на Живков с държавни поръчки за 4 млн. лв.
    –––-

    Видната социалистка и моден корифей Жени Живкова е получила почти 4 млн. лв., пласирайки своя конфекция в държавни структури, докато на власт бе нейната партия БСП, пише „Монитор”.

    Въпреки ангажиментите си на народен представител в предишното Народно събрание внучката на Тодор Живков е съумяла да спечели десетки конкурси и да облече няколко ведомства в своите костюми, показва информация от Агенцията по обществените поръчки.

    Живкова е продавала на едро буквално до последните дни на кабинета „Станишев”, когато е наета да облече служителите на Националната служба за растителна защита. Срещу около 100 хил. лв. фирмата й „Калебо” е пременила 85 чиновници във ведомството с нови сака, панталони, поли, ризи и вратовръзки, разказва вестникът.

    Твърд неин клиент е бил правителственият Авиоотряд 28, който за последните 4 години е обличал служителите си само с дрехи на родната дизайнерка. Сред любителите на модните линии, които проповядва тя, е било и ръководството на летище „София”. То е платило на фирмата на Живкова повече от 1 млн. лв.

    Щедро се е отчел и скандалният бивш шеф на Пътния фонд Веселин Георгиев-Батко, който е разследван за това, че е наемал фирми на брат си да ремонтират шосета. Той направил поръчки за над 250 хил.

    Жени Живкова е снабдявала държавните ведомства с какви ли не дрехи – от лекарски престилки до специални гащеризони от док и водозащитни шуби за Националната компания „Железопътна инфраструктура”.

    Категорично не съм печелила сделка, без да е проведен конкурс, казва бившата депутатка от БСП. По думите й не може да има каквито и да било съмнения за конфликт на интереси, тъй като фирмата й работела с държавните институции от доста години, много преди на власт да дойде тройната коалиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *