2024-04-19

14 thoughts on “Ексклузивно интервю с учредителя на мюсюлманската партия от с.Славяново (звуков файл)

  1. 01.09.2010

    Районният съд в Попово призна за виновен по-големия брат Росен Йорданов (Юзеир Юзеиров) и го осъди на една година лишаване от свобода, обясни районния прокурор на Попово Стефан Христов, съобщи БГНЕС.

    Присъдата е по две обвинения – за организиране на партия на религиозна основа и за провеждане на митинг-събрание за учредяването на партията Мюсюлман-демократичен съюз. Изтърпяването на наказанието му беше отложено за три години (популярно като условна присъда б.а.) По третото обвинение за строителството на паметника в с. Славяново Росен Йорданов е оправдан. Брат му Атанас Йорданов, известен с името Али Юзеиров, беше санкциониран с 4 000 лв. по първото обвинение за организиране на партия на религиозна основа.

    Припомняме, че днес Районният съд в Попово даде ход на делото срещу братята Юзеирови. По различни причини до момента то бе отлагано три пъти. На процеса присъства само Али Юзеиров, защото неговият брат е задържан в Белгия. Двамата братя от поповското село Славяново бяха подсъдими по три обвинения – за провеждане на митинг-събрание за учредяването на партията Мюсюлман-демократичен съюз, за едро хулиганство във връзка със строителството на паметника, наречен „На незнайния турски войн“ в село Славяново и за организиране на партия на религиозна основа. Присъдата подлежи на обжалване в 15 дневен срок от днес пред Окръжен съд – Търговище. /БГНЕС

  2. Юзеирови вдигат нов паметник на мюсюлманина

    17 ноември 2009 / News.dir.bg
    Братята Али и Юзеир Юзеирови са започнали нов строеж на паметник на мястото на разрушения през октомври паметник на незнайния турски воин в поповското село Славяново, съобщи кметът Васил Стоилов, цитиран от Дарик.
    Тази сутрин двама работници са направили скеле и са започнали да изливат основите. Те са с почти същите размери като на съборения със заповед на кмета на Попово Людмил Веселинов незаконен паметник.
    Вече е изграден почти половин метър от новия монумент. Кметът Стоилов каза още, че е научил от хората от селото за новия строеж, които са коментирали, че се „строи нов паметник на мюсюлманина“.
    „Трябва да ми донесат разрешително за какъвто и да е строеж, но такова аз не съм видял“, добави още той.
    Изграждаме наш монумент в частния си двор, каза Али Юзеиров. Той ще е висок 2.99 метра. Ще представлява същата пирамида с полумесец отгоре и плоча с текст: „Българийо, за тебе те умряха“. Това е наш двор и можем да строим каквото искаме под три метра, без нужда от разрешение, добави още той. Паметникът посвещаваме на всички мюсюлмани, които са умрели за България, визирайки всеки, дал живота си в тази страна, посочи още той.
    Според Юзеиров откриването ще бъде на 26 ноември, когато е Курбан Байрама.
    По думите му адвокатите му са открили минимум 50 000 незаконни строежа в България и очаква да види дали те ще бъдат съборени и дали в страната ни ще продължи да има двоен стандарт.
    От ВМРО-БНД заявиха, че застават твърдо против строежа на нов турски паметник в с. Славяново. Ако това се случи, „то ще срещне твърдия отпор на структурите на организацията“. Нов полумесец в Славяново няма да има, се казва в прессъобщение на партията.
    Ще наблюдаваме процеса в Славяново, заяви Костадин Костадинов, зам.-председател на ВМРО пред радио „Фокус“. Той добави, че са имали информация за намеренията на братя Юзеирови да строят нов паметник още от вчера. Засега обаче партията само ще наблюдава процеса и дали ще се случи нещо. Костадинов не изключи и възможността за бутане на паметника, ако той бъде построен.

  3. Любослава Русева: Пирамиди, фараони

    Pич, който е баща на Джесика, се жени за Глория, която е дъщеря на мащехата му Лаура, а след като се разбира, че Анджелика и Хюз, деца от седмата му жена, са сестра и брат на Глория, Джесика се жени за Хюз, за да отмъсти на Лаура, задето й е отмъкнала четвъртия съпруг Никълъс, но накрая се оказва, че всички са деца на Пени – престаряла милиардерка, която се омъжва за Боби – внуче на Анджелика от незаконната й връзка с плейбоя Майкъл, който е доведен брат на Рич от осмия брак на Никълъс…

    Тъкмо щях да предложа този сценарий за абсурден риалити сериал от 6573 епизода и животът ми подложи крак!

    Само за седмица българската общественост беше вкарана в толкова засукана политико-медийна постановка, че моите Анджелики и Лаури започнаха да изглеждат банални – рожби на въображение, което никога няма да достигне сияйните висини на братя Маркс и братя Юзеирови.

    Не знам за сценаристите на „Комиците“, но аз си взех сериозна бележка от високия професионализъм на работилите по проекта „Славяново“.

    Проследих творческата им провокация много внимателно (и със завист, да си призная), след което светкавично пренаписах сценария си:

    Юзеир, който живее в Брюксел и „изнася развалени пилета за Африка“, е брат на Али, който търгува с климатици в София, а двамата имат сестра Десислава, с която учредяват Мюсюлмандемократичен съюз в родното им село Славяново, Поповско, като преди това издигат там каменна пирамида с полумесец в памет на незнайния турски воин, префасонирана после в паметник на „онези, които са пролели кръвта си по българските земи“ с добавянето на кръст, след което Яне Янев сигнализира ДАНС, а журналистът Бареков отива в клуба им и открива опасна литература за „джихад“, и после братята дават изявления, че ще завладеят Европа, обаче прокурорът на Попово издава заповед да се разруши пирамидата и идва фадрома на частна фирма и я катурва през нощта, докато президентът Първанов казва: „Това е провокация срещу етническия мир!“, а публиката забожда плакати „Юзеирови, обичайте България!“ върху руините от пирамидата, защото камъните остават в двора на братята, които със сестра си са карали децата от селото да си мият краката, за да им проповядват радикален ислям, ама накрая държавата се е върнала…

    Останах доволна от свършеното, но за всеки случай на места добавих забележки: „Няма да е зле до пирамидата да има mалък сфинкс, направен от картонени кутии

    с цел по-лесното му събаряне“;

    „Понеже някои командировани в Славяново журналисти се оплакаха, че в селото не са намерили къде да спят, то: а) риалитито трябва да се снима в населено място с по-удобна комунална среда; б) право да ни информира за хода на събитията ще има само Бареков; в) и двете“;

    „Необходимо е да се избегне участието на местните роми, които хвалеха братя Юзеирови, че им били раздавали храна. По време на снимачния процес те спокойно могат да бъдат вкарани в друга продукция (историята помни как цяла ромска махала си беше изрусила косите, за да изиграе нашествие на гали във филма „Версенженторикс“ – б.а.)“

    А сега да се върнем на темата по-сериозно… На коя тема обаче? Че някой проповядва джихад? Няма такава.

    Че както размирисват Африка с развалените си пилета, Юзеирови ще размиришат и България, вадейки от долапа етнически напрежения с изтекъл срок на годност? Няма такава.

    Че стига само една купчина камъни със забита отгоре й тенекия, за да се хванат българи и турци за гушите? Няма такава.

    Темата отдавна е друга: как аз, ти, той, тя, ние можем да бъдем използвани по възможно най-грубия начин за текущи политически цели. Темата е с каква лекота и смайващо безсърдечие деградиралата до крайна степен българска публичност е в състояние да обслужи и най-тъпата манипулация, без да я е грижа за ничия чест, за нечий авторитет, че дори и живот.

    Темата е колко сме самотни и беззащитни, когато бездарно и брутално подменят дневния ни ред – подценявайки ни като „публика“, подигравайки се с нас.

    Темата е популисткият диктат, който се упражнява върху мозъците ни, като ги бомбардира с абсурдни и по милиционерски глупави фалшификации на реалността и им внушава, че те са самата реалност.

    Впрочем формата на паметника в село Славяново е чудесна метафора.

    Ние сме вкарани в политико-медийна „пирамида“

    – една стабилно конструирана измама с участието на бутафорни герои, съшити с бели конци драми и зле режисирани колизии.

    В резултат на това смислеността е отдавна фалирала и публиката все по-лесно може да бъде заблуждавана, че наблюдава реални картини, а не имитацията на бокс между марионетки, които някой в сумрака на задкулисието е надянал на ръцете си.

    Яне й изглежда истински защитник на националните интереси, братя Юзеирови – опасни сепаратисти, а Бареков – висш пилотаж в чистата и свята журналистика.

    „Държавата се върна!“, повтаря тази публика, без да се замисля защо пък държавата не вземе да се върне, за да бутне и незаконните постройки, и мрежите от обръчи на окопалите се в основите на българския преход фараони…

    Е, като стана дума за фараони, тук е мястото да се каже, че случката в Славяново е само епизод от поредица „пирамиди“, които бяха издигнати в името на

    политическото векуване на един наш Тутанкамон

    – На изборите през 2005 г., след проблематичното участие на ДПС в управлението на НДСВ, беше задействано бутафорното нашенско дуче Волен Сидеров.

    Размахвайки опасността от ксенофобска атака на политическо ниво, ДПС подкара под строй традиционния си електорат и мобилизира чрез страх и пазаруване хиляди ромски гласове. Така движението, което беше преяло с власт и заради това рискуваше дори да не влезе в парламента, изведнъж се превърна в още по-значим фактор за управлението на България.

    – Точно преди година, след самоубийството на „мъжката секретерка“ Ахмед Емин в сараите на Доган, разговорът за ДПС и позициите му във властта отново беше насочен в удобната „етническа“ посока.

    Облечен по анцуг, Доган провидя „чудовищен сценарий“ за съсипването на движението, който го наведе на винаги обслужващото личния му дневен ред заключение: „Някой пали искрата на етническия бунт!“.

    – Малко преди изборите тази година на сцената се появи друг подобен герой – Яне Янев, който устрои истински цирк срещу „радикалните ислямисти“ в село Рибново и набързо префасонира лозунга си „Спри корупцията“ на „Спри доганизацията“.

    Отличен повод похвалилият се с „Аз съм властта!“ Доган, чието мандатоносителство додея и на коалиционните му партньори, отново да мобилизира ресурс в своя полза!Както знаем, приказките за застрашения етнически мир са любим похват на ДПС за упражняване на рекет.

    „Никой не е по-голям от хляба“, мърмореше Доган, когато не държеше в ръцете си властови лостове или възнамеряваше да разширява влиянието си в управлението.

    Така неговата манипулация се превърна в същата баналност, каквато са и метафорите за искрите, пожарите и огньовете в смесените райони, но която си остана изцяло годна за постоянно рециклиране.

    Рекетът на ДПС с „етническата карта“, разбира се, никога не е успявал. Успявала е единствено паяжината от сиви обвързаности, които Доган и неговата партия изплетоха като политически тарантули, намирайки се във властта.

    Затова, останали този път извън нея, ДПС и лично неговият лидер имаха спешна нужда да препотвърдят ролята си на единствен гарант за етническия мир, без който, както сами се „убедихме“, започват да виреят разни страшни юзеировци.

    Без помощта на „националистите“ обаче – и те продукт на

    една и съща лаборатория по политическа алхимия,

    този номер нямаше да минава години наред.

    Нямаше да минава и без наличието на контролирани медии, които са инструктирани да крепят всички стълбове на олигархичната конюнктура, защото в противен случай свлачището би повлякло цялата българска пирамида.

    Нямаше да минава и без нас – обработената да не различава истина от неистина, добро от зло, нормално от уродливо публика.

    Но има и добра новина: както казваше единият от братята Маркс, „телевизорът ни образова, защото при вида на включен телевизор отиваме в другата стая и започваме да четем“. А току-виж прочели, че някъде, даже доста близо до нас, се случили не толкова смешни истории като тази в Славяново…

    Любослава Русева
    Източник: „Дневник“

  4. Били, пак ще пиша, защото току що изчетох коментара ти. Искам да ти кажа, че аз никога не съм бил против турския етнос в България, но искам и да ти кажа, че са малко тези, които разсъждават като теб. Фесове наричам тези, които се турчеят демонстративно, с цел да провокират и обиждат. Така или иначе ти ще се съгласиш, че българинът е чувсвителен на тема Турция /както впрочем всички балкански народи/. Миналото си е минало, но то върви с нас, то е част от нас. Ще минат може би още сто години, докато терминът Турско робство престане да носи този чак толкова негативен заряд. Аз лично съм против говоренето на турски език на публични места – у дома всеки е свободен да говори така като иска. То да беше и турски език, ами то е едно грозно дрънкане на много развален българо-турски-цигански. Против новините на турски език съм. Като искат турска реч, има си сателитни канали – да си ги гледат. Българският национален ефир е за гражданите на Република България! Не можеш да обвиняваш нас за негативизма ни, пробвай да го направиш в Армения или Гърция! Там никога няма да се допусне и най-малък намек за нещата, които виждаме тук. И са прави и ние трябва да сме като тях.
    А ти казваш, че си чел Библията, а аз трябвало да прочета Корана. Няма да го сторя, защото едва ли са много мюсулманите, които знаят какво е Библията, та камо ли да са я чели, а те живеят в страна, чиято официална религия е православното християнство. Та те дори не могат да говорят официалния език на страна ни. Това е недопустимо. Защо аз да чета Корана и да го познавам, след като определящите се като мюсулмани не са го чели. Знам, че в същността си Коранът е за милосърдие, но самата трактовка „свещена война“ се тълкува от самите мюсулмани като кървава саморазправа. А в Библията думата война не съществува, защото на средновековния човек не са му трябвали двусмислени символи, които всеки да тълкува като си иска. Така се е случило и с тази „свщена война“.

  5. Току що изгледах филма на БТВ. Ужасно!!! Аз съм историк по образование и полудях от думите на тоя фес, че иска улици и градове с турски имена. Турция е достатъчно голяма и да си ги прибира такива. ТОВА Е БЪЛГАРЯ! За мен лично ще е подигравка с паметта на знайни и незнайни българи, дали живота си за нас. Надявам се всеки един от нас този път да си отвори широко очите и да поумее, че в България не може да съществуват партии като ДПС, ОМО Илинден и този ислямски съюз. Те са за разрухата на нашата държава, те се гаврят с нашата история, те са тези, които продължават традицията за рушене на българските ценности.

  6. Първо искам да кажа на всички да се опомнят.Не живеем в средновековието.Аз съм роден в България етнически турчин и съм против да се правят такива партии на религиозна най-вече основа.Аз съм мюсюлманин,но не защото съм турчин и родителите ми са мюсюлмани и затова,а съвсем осъзнато и разбирайки какво е Ислямът.И тук е време да кажа,ако някой от вас не знае и има въпроси то да не се обръща кум разни полуистини и псевдонеутрални източници за съществото на Исляма а да прочете превода на свещения Коран на български,което не се безпокойте не е заразно четиво и няма магически да ви направи мюсюлмани против волята ви.Аз лично съм чел многократно Библията и не съм тръгнал да обвинявам Иисус(мир нему)за това което така наречените му последователи са направили в негово име в средновековието и продължават да правят под една или друга маска и днес.Стига неграмотно сте говорили за \“джихада\“ като просто война с друговерци.Много са далече от разбирането не само тези които коментират против него но и съм сигурен и онези псевдотурци и псевдомюсюлмани опитващи се кой знае какво да направят и кой знае чии интереси да защитят учредявайки тази абсурдна партия.А Софи Маринов едва ли е символът на мюсюлманските ценности,която къде ли не се е разголвала и къде ли не се е излагала.Стига сте говорили и за разните му там Косово и т.н.,защото такъв род мисли ви връщат векове назад в човешкия прогрес и не са за добро нито за едни нито за други.Тази така наречена партия а маска за някаква съвсем недобронамерена цел с главен приоритет да направи богати властни определени хора то това се знае.Омръзна ми някой да петни името на Исляма с подобни безхаберни глупости,но приемате или не братя българи и християни(ако са останали такива защото колкото мюсюлмани има в България толкова и християни са останали мене ако питате защото религията не е просто вяра,нещо което трябва да прилагаме във всекидневния си живот)вие сте също толкова виновни за такива неща,за дето се случват защото надигате глас срещу грешен противник.Не исляма и турците са ви виновни в конкретния случай а тези двамата братя които кой знае чии пари се опитват да ядат.Стига сте генерализирали(обръщението ми е към всички независимо от етническа или религиозна принадлежност)хората.Аз ако съм някой безумен идиот и изляза с оръжие в ръка на някой публично място скандирайки религиозни или други философски или политически лозунги то това прави ли всички вярващи в тези идеологии и в частност самите идеологии антихуманни,нападателни,грешни или Бог знае какво още.Събудете се и се откъснете от влиянието на медиите и псевдоизточниците на вярна информация.Селам алейкум(Мир вам)!
    И онзи неграмотен Юзеиров някой не се ли намери да му каже,че колкото и хубав поздрав да е \“селям алейкум\“(а за мене е най-хубавият защото е пожелание за мир и добриденствие)не е турски!!!Това е поздрав на Арабски език използван от всички мюсюлмани по света.И спрете да отъждествявате турското с мюсюлманското.Ахмет Доган е турчин но колкото и да твърди,че е мюсюлманин идете и се уверете в родното му село Дръндар Варненска област на какво ниво е Исляма.За джамията не вади и стотинка та като почина бащата на Касим Дал е нямало с какво да покрият ковчега(а той се покрива със специално покривало по мюсюлмански обичай изписан на арабски и т.н.)и пак се скарали на ходжата,който дори не е с ислямско образование,сам се е научил човека това онова и се опитва да поддържа жив исляма в селото.От друга страна Сокола такъв палат е вдигнал пак в селото цял ден не можеш да му се нагледаш.Така ,че не бъдете невежи и не лапвайте като шарани първата стръв ,която ви се подава а се уверете какво стои зад завесата и търсете винаги истината!!!

  7. Гузна еуфория

    Deutsche Welle

    Разкритията около „Мюсюлмандемократичния съюз“ и събарянето на т.нар.”паметник на незнайния турски войн” повишиха градуса на „етническите” емоции в България. Овладян ли бе поредният етнически трус, пита Георги Папакочев.

    Събарянето на странния паметник, издигнат в частен имот на двама невъзстановили турските си имена братя с българско гражданство и фамилии, предизвика въздишка на облекчение и вълна на задоволство сред целокупното българско общество.

    Президент, премиер, прокуратура, местни органи на властта, политически партии, в това число нахокваното напоследък от всички ДПС, и което е особено показателно – станалите тези дни необяснимо праволинейни в позициите си електронни и печатни медии – всички вкупом се обединиха зад думите на държавния глава Първанов, че е ликвидирана една „провокация към етническия мир и конституционния закон в страната” и че „отговорът на институциите и гражданското общество е бил адекватен”.

    Според кмета на селото, независимо от масираното полицейско присъствие, обстановката там била спокойна, а статуквото – възстановено.

    Зараждат се съмнения

    Едва ли са уместни аналогиите от края на 80-те години на миналия век, когато тоталитарният режим в България осъществяваше своя знаменит „Възродителен процес” в подобна приповдигната атмосфера и със същата масирана подкрепа на общественост и медии.

    Във всички случаи обаче, когато власт, опозиция, политически елит и медии запеят дружно в хор в една демократична, европейска, но все пак балканска държава, въпросите и съмненията се пораждат сами.

    Скандалният паметник в село Славяново беше разрушен съмнително бързо, по тъмно в късна доба, без да бъдат уведомени жителите на селото и най-вече петимните за подобни събития медии.

    Не беше спазен както законният срок за обжалване на заповедта за събаряне, така и не беше издадено задължителното нареждане за доброволно премахване на монумента. Защо? Още повече, че „войводите” от ВМРО вече бяха обявили свой митинг за „събаряне на османския паметник” само два дни по-късно…

    Въпреки откровено смехотворните атрибути на учредения от братята с български имена „Мюсюлмандемократичен съюз” като турски военни маршове и ислямски заклинания, въпросната формация не е регистрирана, за разлика от регистрираната официално от същите хора пред съда в Търговище през април организация „Български червен полумесец” в пълно нарушение на Женевските конвенции.

    В търсене на отговорите

    И това е останало незабелязано от блюстителите на законността и реда в България?

    Защо без официално становище на окръжната прокуратура, която тепърва се беше захванала да проучва подробностите около учредяването на странната формация в Славяново и дали тя се основава на верски и етнически различия, вместо от сезирания своевременно Конституционен съд, светкавично „славяновският” мюсюлмански съюз беше обявен като антиконституционен и заплаха за националната сигурност?

    Със сигурност всички тези въпроси имат своя отговор и той тепърва ще бъде търсен.

    Но винаги, когато след еуфорична приповдигнатост, напомпвана обикновено от политици и медии, се горят книги и архиви, чупят се паметни плочи, къртят се монументи, рушат се неудобни за момента знаци и символи, в общественото съзнание остава нещо тъмничко и гузно.

    Историята, при това най-новата, дава много подобни, все още живи примери.

  8. Османски военен марш – миролюбив!? Османците когато завладявт обикновенно са дота кървави.
    Защо Юзириев счита че те са душманите? Какво значи душманин? Според мен означава злодей.
    Какви са мюсюлманските ценности?
    Кой финансира червеният полумесец? Могат ли да работят заедно с Черевеният Кръст?
    Кои са мюсюлманските ценности? Как държавният апарат се е подиграл с мюсюлманските ценности? Съчетани с османският военен марш тези ценности изглеждат сташно.
    Кой финансира партията? Софи Маринова не пее за жълти стотинки.

    Не смятам че те са първата мюсюлманска партия, ХАМАС която в момента управлява палестина е създадена през 1987 и е ислямска партия.
    Това са ми въпросите за сега.

  9. ‘Дордето малка е змията,
    да й строшим с крака главата!’
    (Може и не с крака , с коктейли секви например , по семейному…)

  10. Не мога да разбера как до сега институциите ни за регистрация не са реагирали, а са позволили на тези неграмотни хора да си правят свободни изпълнения. То не бяха речи на турски, то не бяха на военни речи. Тези хора са с много старовремско мислене, от преди освобождението от 1878, а и се опитват да лъжат.(Все едно слушам Горсов, като се опитваше да клинчи с признанията си за хазарта.)Какви българи са те ако са толкова чувствителни на думата османска?! Нещо си съобразяват неща, които няма как да станат. Редно е да се сложат на място и този грозен паметник да се събори!

  11. Преди четвърт век написах книга, посветена на малцинствената проблематика. Един от изводите на изследването гласеше: \"Деликатен и засега въобще незабелязван е въпросът за съотношението между упражняването на друга, освен християнска, религия у нас. Ние потвърждаваме, че определен брой български граждани изповядват исляма. В определен момент е възможна промяна на турската позиция: от претенции за \"турско етническо малцинство\" към такива за р е л и г и о з н о м а л ц и н с т в о.\" (Разбира се, книгата беше забранена за печат, а ръкописът – прибран в секретната каса на министъра на външните работи).
    Ето че (макар и с 25-годишен толеранс) изводът се потвърждава.
    Всъщност религията няма място в политиката. Неслучайно Исус Христос казва: \"-Отдайте, прочее, кесаревото кесарю, а Божието – Богу\" (Матей 22:21). Католическото Средновековие показа по достатъчно убедителен начин (чрез Инквизицията) вредата от неспазването на това правило. С няколковековно закъснение днес друга религия се надига със същите политически претенции: \"Свещеният джихад\" върви по стъпките на \"Свещената инквизиция\".

  12. За интересуващите се:
    Ислямска демократическа партия е невъзможно словосъчетание – защо?
    Исляма не е просто религия.Тези които го познават знаят,че това е завършена политическа система със строга иерархия закони и правила.
    Тази политическа система има и военна доктрина наречена джихат.
    Няма възможност за разделянето на политическата от мистическата същност на исляма,защото според корана и тълкувателите му те са неразделни.
    Ето защо демократичната маска надяната от някоя ислямска партия е само за заблуда на останалата част от обществото.Нито Иран,нито турскита управляваща партия, нито новата партия на обучените в чужбина и изпратени като емисари в България братя ,са се отказали от политическата и военна същност на исляма.
    Защитата на мюсулманските ценности включва и защита на политическата и военна доктрина на исляма.Ето истинската мисия на харчещите чужди пари братя, основатели на противоконституционна партия в България.
    Именно различието свързано с политическата и военна доктрина на исляма са причината християн демократите да не са противоконституционна партия,а партия бореща се за власт в рамките на демократичния процес и за неговото усъвършенствуване.Не може да се каже същото за исляма.Той има собствени доктрини несъвместими с демократичния процес и само културното,численото и военно превъзходство на останалата част от света са причината да не бъде обявен незабавен повсеместен джихат.
    Джихата, както знаем отменя всички хубави постановки в корана за човеколюбие и т.н и ги заменя с убийства и човеконенавист,когато става дума за неправоверни или правоверни сътрудничащи на друговерците.
    За справка – историята на разпространението на исляма по света.

  13. Aко Юзеров е виновен за нещо, пет пъти по-виновни са нашите политици, които са позволили със закони или бездействие подобни прецеденти…

  14. Така се започва!!! Със “зяпачи и любопитни“ и докато се осъзнаеш, ще стане действаща! До сега, винаги съм бил за толерантност между цивилизациите, но криворазбраната демокрация не води до никъде. Не са малко грешките на политиците ни и това не е от незнание и неопитност, а от продажност. Така си затвориха очите при създаването на ДПС около “кръглата“ маса, учереди се партия на верска основа с предводител “бореца за граждански права“ Доган – бивш агент и информатор. По същия начин узаконихме Македония и сега комшиите ни, а и ние си имаме проблеми с нахалните и безпочвени претенции на политическата им клика.
    Не мога да проумея, как може да се издигне паметник на “незнаен турски воин“ на БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ“?!? Какво е търсил в нашите земи, бил се е за свободата ни?! ИЛИ НИ Е КЛАЛ КАТО ЯРЕТА! Какъв е този “БЪЛГАРСКИ“ червен полумесец?!?
    Искам да отбележа и още нещо. Българите, носим гордо имената си, оцлели и след 500 години турско робство! Е, можеш ли да вярваш на човек продал род и родина, за да си спаси мерзската душица. От такъв винаги очаквай да ти забие нож в гърба!!!
    ЕЙ, БЪЛГАРИ! ОСЪЗНАЙТЕ СЕ! СТИГА с тия партии, които уж не искат власт но чакат пари от чужбина и после се бият в гърдите, че те ги разпределят, а парламентаристите ни са само пионки. ( И може би, тук Доган е прав) Нима трябва да си признае една ЕТНИЧЕСКА И СЕМЕЙНА ПАРТИЯ. Да, има партии, в които се отчита религиозна пренадлежност, но те са създадини в други условия и години, затова трябва да се изчистат от товара си или да напуснат политическата сцена!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *