2024-04-20

1 thought on “Ислямският халифат на ИДИЛ и Армения

  1. The Telegraph: Джихадистите от ИДИЛ си търсят булки

    Създалата своя „държава” халифат на територията на Ирак и Сирия групировка „Ислямска държава в Ирак и Леванта“ (ИДИЛ), е създала собствена „сватбена агенция“ в опит да намери булки за своите джихадисти, съобщи британският в. „Телеграф“.
    Офисът на новата агенция се намира в град Ал Баб, в северната сирийска провинция Алепо. По данни на сирийска неправителствена организация, кампанията за набиране на булки е насочена към самотни жени и вдовици.

    Кандидатките трябва да предоставят имената и адресите си на активистите от ИДИЛ и да чакат кандидат- женихът да почука на вратата им и официално да поиска ръката им.

    „Ислямска държава в Ирак и Леванта“ също така предвижда „меден месец“ за младоженците, през който да опознаят различните части на халифата.

    Автобуси на въоръжената групировка се придвижват два пъти седмично от сирийския град Рака до иракския Анбар, като веят черни знамена и пеят джихадистки песни по време на пътуването.

    В момента ИДИЛ контролира обширни райони от северната и източната част на Сирия, иракско- сирийската граница Сирия и части от Северен и Западен Ирак. /БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *