2024-03-29

1 thought on “Защо българинът продава гласа си

  1. „Единственото, което може да ги промени, е перманентната проява на самата демокрация в ежедневието – усещането за свобода, отговорност и справедливост в малкото населено място ден след ден и година след година.

    Това е най-трудната и най-дългата битка, и по всичко личи, че никой засега не е готов да я води.“

    Тези две заключителни фрази от материала на Татяна Ваксберг всъщност подсказват, че подходящото заглавие в случая е

    „НАДЕЖДА ВСЯКА ТУКА ОСТАВЕТЕ…“

    Лидерите, които можеха да водят и да доведат до победа въпросната битка, бяха предвидливо маргинализирани още в началото на т.нар. преход.

    Съзнателно и методично кукловодите конклудентно, а често пъти и ачик подтиквани и стимулирани от своите довчерашни кръвни врагове – „империалистите“ от Запада – свеждаха възможностите на непоколебими борци като един Янко Н. Янков-Вельовски например до степен на елементарно оцеляване.

    Същевременно всячески се демонстрираха не само търпимост, но и топли чувства към лица и структури, които във всяко нормално общество биха били в центъра на вниманието на пенитициарните служби.

    Во главе угла поставиха никому неизвестни дотогава херои от типа на Стефан Савов, Васил Гоцев, Йордан Соколов, Филип Димитров, Стоян Ганев, Петър Стоянов и цяла плеяда единадесетосептемврийци.

    Населението и без това беше тотално индоктринирано с бацила на социализЪма („Който, другари, се оказа едно недоносче… но ние ше го направим юнак…ха-ха-ха!!!„).

    Българският народ се оказа също в маргинална позиция. Единственото, което му остана, беше пасивната съпротива:

    БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ПРЕСТАНА ДА ГЛАСУВА.

    ГЛАСУВА – С ИЛИ БЕЗ ПАРИ – ОСКОТЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ НА ТЕРИТОРИЯТА БЪЛГАРИЯ.

    Средствата за масово заблуждаване упорито лансираха удобните за източните и западните плутократи нашенски продажници… правят го и сега, 24 часа в денонощието.

    За д-р Рон Пол няма място под преходното 67-годишно слънце на България…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *