2024-04-17

1 thought on “Закрихме „Днитe на Българското културно наследство“

  1. БРАВО МИСТЪР ДЕТЕВ, НАМЕРИ КУПУВАЧИ ДАЖЕ В ЧИКАГО 🙂

    http://www.investor.bg/forum/viewtopic.php?t=11386&postdays=0&postorder=desc&start=50

    КФН потвърди проспекта за IPO на Орфей клуб Уелнес
    … – 11 Март 16:16
    Комисията за финансов надзор потвърди проспекта за първично публично предлагане /IPO/ на емисия акции на Орфей клуб Уелнес, в резултат на увеличаване на капитала на дружеството. Емисията е в размер на 4 млн. лева, разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лев и минимална емисионна стойност от 1.01 лв.
    Дружеството е с двустепенна система на управление. Управителният съвет на Орфей клуб Уелнес се състои от 7 лица – Величка Делчева, председател на УС и изпълнителен директор, Наско Начев, член на УС и изпълнителен директор, Радостина Василева, член на УС и изпълнителен директор и Петър Граматиков, Мариана Васева, Светла Томова и Йордан Детев, членове на УС. В надзорния съвет влизат Ангел Гроздин, председател, Анастасия Шопова и Иван Петров, членове. Акционери, притежаващи над 5% от акциите на емитента са КТИ Съединение, притежаващо 45.56% от капитала, ИП Популярна каса – 95, притежаващо 16.42% и Иновационен фонд Д-1, притежаващо 16.82% от капитала на емитента.
    Дейността на Орфей клуб Уелнес е тясно специализирана и фокусирана върху нова ниша на туристическия пазар. В основата му е т.нар Проект Орфей, на който дружеството се явява приемник и цели цялостното развитие и приложение на уелнес-идеята чрез конкретни продукти и програми.

    Някой може ли да ми каже каква е тая нова думичка „Уелнес“ какво значи и какво значи подобен род услуги, баси то това станахме по-католици от папата. Аз сериозно не знам какво е „уелнес“

    фокус-мокус и кинтата дисапиЪ. не е препоръка

    С три думи, дрън-дрън, та пляс… просто поредната взета чуждица, посипана с малко модерни глупости, комбинирано с това което човека по-надолу написа за кинтата.

    МнениеПуснато на: Пет Мар 13, 2009 10:37 pm Заглавие: Отговорете с цитат
    Това ще е най-измекярското и скъпо ИПО в последните години след Херти и Меком. Някой знае ли хотел Смолян? Знаете ли колко стар и долнопробен хотел е това? Пак поредната измама целяща да дръпне парите на малоумниците, които имат още пари за губене. Успех

    Отчет на Орфей Клуб Уелснес за 2008:

    http://orpheusclub.com/site_files/UserFiles/Materiali_OKU.pdf

    Баси “ апетитната “ хапка е това бъдещо ИПО

    Непокрита загуба от минали години 103 хил.лв.
    Печалба за 2007г. 6 хил.лв.
    Печалба 2008 11 хил.лв.
    Активи над /как ли са оценени?/ 22 милиона лева

    Заседание на Научния съвет на „Орфей клуб уелнес“ АД26 Май 2009

    http://orpheusclub.com/?act=news&news_id=3993&category_id=0

    На проведено заседание на Научния съвет на „Орфей клуб уелнес“ АД към КТИ „Съединение“ АД е взето решение за организиране и провеждане на национална кръгла маса на тема: „УЕЛНЕС ЗА ВСЕКИ“.

    Предвижда се обсъждане на теми, свързани с изясняване на целите и стратегията на „Орфей клуб уелнес“, във връзка с разработването на нов и уникален франчайзингов продукт.

    Ще бъдат изнесени доклади, изясняващи основни направления на Уелнес начин на живот:

    Що е Уелнес и неговите 9 направления – д-р П. Нейчев
    Бизнес – стратегия на „Орфей клуб уелнес“ АД – Н. Начев
    Позитивно мислене и уелнес – д-р Хр. Смоленов
    Орфически мистерии и уелнес – доц. Детев
    Уелнес туризъм – проф. Ст. Стамов
    Франчайзинг на продуктите на „Орфей клуб уелнес“ АД – инж. И. Карталов от Българската Франчайзинг Асоциация
    презентация на продуктите на фирма „Био Дар“
    15.05.09 г. от ръководството на НС при „Орфей клуб уелнес“

    Статия за ОКУ в US вестник:

    http://bulgaria21.net/chicago/bg-facts/181-bulgaria-festival-heritage?format=pdf

    Моя съвет е следния:
    Ако тоя хотел струва 22 милиона, по добре незабавно го продаите и сложете парите на влог …..при 10% ще печелите по 2.2 милиона на година.
    Ще ти напомня че печалбата за 2008 г. е 11 хиляди …..Smile

    Няма какво да си мъчите акционерите …

    Искаме да продаваме продукта „Уелнес за всеки“, който е насочен към българина със средни възможности, а също и да го продаваме в чужбина. Има туристическа ниша и ние искаме да я заемем.

    Мнение Пуснато на: Чет Ное 12, 2009 11:43 am Заглавие:

    Аз говорех, че пазарната цена ще е доста под номиналната, което не е незаконно. Видях какви са им приходите на това дружество и ми стана ясно, че пазарна капитализация от 20 млн.лв. е абсурдна в този момент. Балансовата стойност на активите може и да са 100 млн.лв., обаче когато дойде време пазарът да ги оцени нещата стоят по съвсем друг начин.

    Общо взето, дружеството не е могло да избере по-лош момент от настоящия за емитиране на нови акции, което само по себе си говори за неговия мениджмънт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *