2024-04-19

1 thought on “Как празнуват у нас рождения ден на Живков и смъртния ден на Георги Марков

  1. Празненства в Правец за 100-годишнината на Живков
    На 7 септември се навършват 100 години от рождението на Тодор Живков и по този повод в родния му град Правец се организират големи празненства, съобщиха организаторите.

    Създаден е Инициативен комитет от съратници, общественици, представители на семейството, съграждани от Правец, съобщава Татяна Борисова, директор на Исторически музей – Правец и представител на Инициативния комитет.

    На 7 септември в Правец, в Музеен комплекс при Родната къща на Тодор Живков в 10:00 ч. ще бъде открита музейна експозиция под надслов „Тодор Живков и светът – отминало настояще“, включваща и нови експонати от колекцията подаръци, получавани в качеството му на държавен глава на България от официални гости от страните от цял свят.

    Изложбата ще бъде отворена за посетители от 10:00 до 18:00 ч. Гостите на Правец ще могат да видят и новоизградения по решение на Общински съвет Правец бюст-паметник на Тодор Живков в двора на родната му къща. Бюстът е дарен на Исторически музей – Правец от внучката на Тодор Живков – Евгения Живкова с цел експониране.

    В 16:30 ч. започва тържеството, посветено на 100-годишнината от рождението на държавника и човека Тодор Живков в парковото пространство пред паметника, който беше поставен през 2001 г. по повод 90-годишнината. Автор на скулптурата е проф. Секул Крумов. След официалната част Представителният ансамбъл на Българската армия ще изнесе богата концертна програма, съобщават от Инициативния комитет. /БГНЕС /

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *