Home » Авторски страници, политика

Разрешение за български вот в Аржентина, Индонезия, Саудитска Арабия

2021.03.11 Няма коментари
Spread the love

.

Аржентина, Индонезия, Саудитска Арабия дадоха съгласие за организирането на тяхна територия на предстоящите на 4 април български парламентарни избори – съобщи пресцентърът на МВнР. Канада даде съгласие за разкриването на още две избирателни секции на нейна територия. Още информация за гласуването на българските граждани в други странивж. тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук и тук.

Аржентина даде съгласие за провеждане на българските избори на 4 април

Министерството на външните работи на Аржентина е информирало българското Външно министерство, че страната дава съгласие за провеждане на изборите за Народно събрание на нейна територия. Тъй като към момента са въведени ограничения за преминаване от една провинция в друга, ще бъде осигурена възможност за онлайн регистрация на гражданите, желаещи да гласуват, за да могат да получат разрешение от местните власти за пътуване до българското посолство в Буенос Айрес.

.

Саудитска Арабия даде съгласие за провеждане на изборите в посолството ни в Рияд

Министерство на външните работи на Кралство Саудитска Арабия е уведомило с нота българското Външно министерство, че страната дава съгласие за разкриване на избирателна секция в сградата на българското посолство в Рияд, във връзка с изборите на 4 април 2021 г. В нотата се допълва, че при провеждането на изборите трябва да се спазват предпазните мерки за предотвратяване на разпространението на пандемията от коронавирус.

.

Индонезия даде съгласие за провеждането на изборите

Министерството на външните работи на Република Индонезия е информирало с нота българското Външно министерство, че правителството на страната дава съгласие да се проведат избори за народни представители на 4 април 2021 г. в посолството на Р. България в Джакарта.

В нотата се уточнява, че следва да се спазва стриктен здравен протокол по предотвратяване на инфектирането с COVID-19, в съответствие с националните закони и регулации на Индонезия.

.

Канада даде съгласие за разкриване на още две избирателни секции за изборите

Във връзка с произвеждането на избори за народни представители на 4 април 2021 г., Департаментът на външните работи, търговията и развитието на Канада е информирало с нота българското Външно министерство, че дава съгласие за откриване на още две избирателни секции в гр. Монреал – Грийнфилд Парк и Кот де Неж. За тях посолството на България в Отава отправи молба за промяна на първоначално подадените адреси, във връзка с възникналата сложната епидемична обстановка. На българското дипломатическо представителство е съобщено още, че се дава съгласие и за промяна (по предложение от организатора на място) на местоположението на избирателната секции във град Вон.

С това Канада дава съгласие за откриване на нейна територия на всичките 13 избирателни секции, поискани от посолството във връзка с изборите.

От Департамента на външните работи, търговията и развитието подчертават, че съгласие за разкриване на избирателни секции, които се намират извън задграничните представителства, се дава по изключение.

Канадската страна посочва изрично, че в населените места, в които по изключение се дава съгласие за разкриване на избирателни секции, няма да бъде предоставян специален статут и те няма да се ползват с неприкосновеност в рамките на периода на гласуване. Осигуряването на обществената безопасност и сигурността на помещенията, където ще се гласува, следва да бъде направено от страна на дипломатическите и консулските ни представителства.

Канадската страна отбелязва още, че в зависимост от развитието на епидемичната обстановка и издаваните от страна на федералните и провинциални здравни власти актуални разпоредби, съществува вероятност гласуването на място да не се състои по план.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.