Home » Авторски страници, политика

Разрешение за български вот във Франция, Гърция, Еквадор

2021.02.19 Няма коментари
Spread the love

.

Франция, Гърция и Еквадор дадоха съгласие за организиране на тяхна територия на предстоящите на 4 април български парламентарни избори. Още информация за гласуването на българските граждани в други страни вж. тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук и тук.

Франция даде съгласие за разкриване на избирателни секции на територията на страната

Франция даде съгласие за организиране на изборите за народни представители на 4 април 2021 г. на територията на страната.

В нотата си френското Министерство на Европа и външните работи отбелязва намерението на българската страна избирателни секции да бъдат разкрити както в помещенията на дипломатическите ни мисии в Париж и Страсбург, така и извън тях. Посочва се, че провеждането на обявените от България избори не предизвиква възражение от страна на френските власти, при спазването на санитарните мерки, свързани с разпространението на коронавируса, към момента на вота.

Необходимата информация, свързана с мерките срещу COVID-19 във Франция, е публикувана на https://www.interieur.gouv.fr. Френската страна уточнява, че мерките могат да бъдат променяни в зависимост от разпространението на епидемията.

Също така френската страна в лицето на МВР трябва да бъде своевременно информирана за адресите на избирателните секции, за часовете на отваряне и затваряне в изборния ден, както и да бъдат предоставени данните и координатите на по един човек за контакт за всяка секция.

.

Българските граждани в Гърция ще могат да гласуват при спазване на противоепидемичните мерки

Министерството на външните работи на Гърция даде съгласие да се проведат избори за български народни представители на 4 април 2021 г. на територията на страната.

В изпратената нота гръцката страна не възразява изборите да бъдат организирани в помещенията на българското посолство в Атина, в генералното ни консулство в Солун, както и на други места в Гърция.

Поставеното условие е да се спазват всички предпазни мерки за предотвратяване на разпространението на COVID-19.

.

Еквадор даде съгласие за провеждане на изборите на 4 април 2021 г. на територията на страната

Министерството на външните работи на Еквадор е информира с нота българското Външно министерство, че не намира пречки за организирането на избори за народни представители на Република България на територията на Република Еквадор.

В нотата се допълва, че в контекста на пандемията, причинена от COVID-19, българските власти следва да останат бдителни по отношение на ограниченията, наложени от Националната комисия за спешни операции и комисиите на кантоните, като се вземат предвид евентуални промени, наложени от актуалната епидемиологична обстановка.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.