Home » Авторски страници, българи зад граница

Разрешение за български вот в Чехия, Япония, Сан Марино, Намибия

2021.01.31 Няма коментари
Spread the love

.

Чехия, Япония, Сан Марино, Намибия дадоха разрешение за провеждане на тяхна територия на предстоящите български парламентарни избори. Това направиха също Дания, Белгия, Андора, Косово (вж. тук), Австрия, Швейцария, Унгария, Украйна, Черна гора, Йордания (вж. тук), Испания, РС Македония, Грузия, Словения, Турция, Румъния, Молдова, Нидерландия, Китай, Португалия, Азербайджан, Узбекистан (вж. тук и тук), Австралия (вж. тук).

 

Българските граждани в Чехия ще могат да гласуват посолството ни в Прага

Министерството на външните работи на Чешката република е уведомило с нота българското Външно министерство, че дава съгласие за провеждането на изборите за народни представители за Народното събрание на Република България на 4 април 2021 г. единствено на територията на дипломатическите и консулски представителства. На посолството ни в Прага е дадена възможност за откриване на избирателна секция, която следва да се намира на негова територия.

Чешката страна добавя, че „с оглед на непредвидимото развитие на ситуацията, свързана с COVID-19, провеждането на изборите ще бъде възможно при условие, че ще бъдат спазени епидемиологичните мерки, в сила към датата на изборите“.

.

Япония даде съгласие за изборите на 4 април 2021 г. на нейна територия

Министерството на външните работи на Япония е уведомило българското Външно министерство, че японската страна не възразява срещу откриването на избирателна секция (избирателни секции) от посолството на България в Токио, при спазване на принципа на реципрочност.

Изискването на японската страна е посолството ни да се съобрази с мерките за ограничаване на разпространението на COVID-19 в Япония в съответните префектури, в които могат да бъдат открити избирателни секции, както и МВнР на Япония да бъде информирано за местата, където ще бъдат открити избирателни секции.

.

Сан Марино даде предварително съгласие за организиране на изборите на 4 април 2021 г.

Република Сан Марино даде предварително съгласие за пров​еждането на своя територия на изборите за Народно събрание на Република България на 4 април 2021 г. и за евентуалното разкриване на избирателна секция за тази цел.

Държавният секретариат по външните работи има готовност да окаже съдействие на българската страна за провеждане на изборите при пълно спазване на изискванията за безопасност, като се ангажира да информира за действащите по време на изборите мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19 на територията на Сан Марино.

.

Намибия даде съгласие да бъдат разкрити избирателни секции на нейна територия

Министерство на външните работи на Намибия е уведомило с нота българското Външно министерство, че дава съгласие на територията на страната да бъдат разкрити избирателни секции за провеждане на изборите за народни представители на 4 април 2021 г.

Намибийската страна изразява готовност да информира Почетното консулство на България в Намибия за актуалните към датата на провеждане на изборите мерки за неразпространение на COVID-19.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.