Home » Авторски страници

„Имаш право на България“, видео

2021.03.11 2 коментари
Spread the love

Радослав Бимбалов:

Искам да Ви представя една СВОБОДНА КАМПАНИЯ. Правена е за българи, но те не са тук, в обърканата ни татковина. Може би не са се махнали от хубаво. Сигурно са търсели повече от това, което са имали тук. Може би някои от тях дори са го намерили, там. Но всички са оставили много зад гърба си – роднини, приятели, братя, сестри, майки. За да отиде другаде, всеки от тях е скъсал по нещо. Но не е скъсал с България.

Може би затова те, другите българи, са НАЙ-ГОЛЕМИЯТ външен инвеститор у нас. Зад този необичаен, но въпреки това сух статистически факт, стои грозната истина, че ако не са българите зад граница, техните роднини ще живеят още по-трудно. Тук.

И въпреки всичко, наближат ли избори, ние продължаваме да разчопляме темата „Имат ли право да гласуват българите, които не живеят в България?“. Конституцията, знаем, им позволява. Но държавата не полага особени усилия да им помогне да упражнят своето право. Всеки път прави (тоест не прави) по нещо ново. Тази година отхвърли всяка възможност за дистанционно гласуване, например. Държавата сякаш не иска те да гласуват. Един заместник-председател на парламента дори ги посъветва „да си фанат самолета“.

Тази циничност мен лично ме вбесява. Ние, българите, сме длъжни заедно да оправим България – които да сме, каквито и да сме. Където и да сме.

Благодаря на Vanya Kramer и Stanislav Roussev, че ме потърсиха да им направим постер, с който да мотивират българите в САЩ да гласуват. Чудесно е, че заедно с тях се оказахме достатъчно луди да не спрем с постера. Решихме да направим цяла кампания, която да послужи не само на българите в Америка, но и по широкия свят.

Може би вече сте зърнали някой от постерите. Сега Ви представям видеото към тази кампания. Тя е СВОБОДНА, защото всяка българска общност по света може да влезе на сайта, който сме направили, да свали всеки един материал, да добави своето име като организатор на кампанията и да го използва, за да запали сънародниците си. Нещо, което вече реално направиха българи в САЩ, Австралия и Канада.

Целта е обща. Да гласуваме всички българи, КЪДЕТО И ДА СМЕ.

#ИмашПравоНаБългария

Инициатива на: BULGARIANS IN THE UNITED STATES / BULGARIANS IN USA / БЪЛГАРИ В САЩ
Creative concept: The Smarts
Production: SHOOT
Music: BULGARA
Drone: Aleksandar Kostov
Web: http://emarketing.bg/
Със съдействието на: д-р Hristo Dimitrov

.

Ваня Креймър:

Нали? Всички имаме право на България!
Адмирации за The Smarts, които сътвориха това яко видео безплатно. Аплодисменти и за “Булгара” за предоставните права за музиката им – пак безплатно. Тези хора вярват, че всички имаме право на нашата България.

.

–––––––––––––––––––––––––––––

* ОЩЕ ПО ТЕМАТА за кампанията „ИМАШ ПРАВО НА БЪЛГАРИЯ“ – ТУК

.

2 Comments »

 • Христо Янков said:

  Здравейте!

  Трябва да се гласува, ако искаме промяна.
  Дълго време търсих за кого ДА ГЛАСУВАМ. Отсях няколко партии, читави, но нищо съществено като идеи, програми, виждане…

  В последния момент попаднах на Движение на непартийните кандидати – партия от нов тип, с лидери, които водят битката с години, а не издигат лозинги преди изборите, хора, които познавам по делата им. И които ЗАЩИТАВАТ МОИТЕ КАУЗИ, за които се боря.

  Може много честни хора да си задават същия въпрс като ме – за кого да гласувам?

  Имам желанието и други хора да разберат за програмата и каузите на това движение. Може и те да припознаят защитниците на своите каузи в това движение.

  Тук съм събрал няколко линка, осветяващи целите на движението. Ще се радвам, да го прегледате и прецените дали информацията е интересна за аудиторията Ви.
  https://proektnovabg.com/izbori.htm

  С уважение, Христо Янков

 • Alexi Koussev said:

  Здравейте,
  Гледаме кавалкадата премиерски и министерски посещения в градове и села. За съжаление не като държавници, а като партийни кандидати за народни представители, на разноски на държавна хазна, не на партийна субсидия,обслужвани в предизборната си кампания от медии без гриф „платено“ и без съответния регламент, валиден за другите. Това е предпоставка за неравнопоставеност и съответна нелегитимност на избора.Като граждани и платци на тази тяхна кампания, искаме да споделим с вас нашата гледна точка, както не веднъж сме го правили.

  Обръщаме се към вас, като към свои връстници, деца и внуци! Ние сме семейство инженери, университетски преподаватели,над 80 годишни, преживели сме цялото време на социалистическия концлагер, участвали сме ежедневно и навсякъде в борбата за изтръгването на властта от тези, които крещяха, че с кръв са я взели и с кръв ще я дадат, преживяхме Луканова и Виденова зима, която стопи всичките ни спестявания. Благодарни сме на демократичното управление 1997-2001г., което създаде условия държавата ни да влезе достойно в Европейското семейство, отвори границите физически и духовно. Ни най-малко не бяхме разочаровани, защото знаехме, че не е възможно резултатите да бъдат идеални в това кратко време, а трябват още усилия. Преходът е безпрецедентен, от диктатура на една партия и мракобесна идеология към демокрация.

  За съжаление поради поредица неудачни избори, се стигна до днешната деградация. Освен партиите от този парламент, появяват се и нови, под мимикрията на новите/“истински“ патриоти. След Атака и ВМРО са Възраждане, Възраждане за Отечеството, които заедно с БСП и Президент явно или подмолно са пропутински, за излизане от НАТО, троянски кон в ЕС, за членство в Евразийския съюз, за руски Крим. В България повече от 300 000 са имоти на руски граждани, пропутинови в мнозинството си. Някои имат право да гласуват и ще гласуват. В Поморие и другаде повече са руските граждани от българските. И т.н. Внимание! Те също се борят за вашите гласове като в приказката „Вълкът и седемте козлета“. Имат финансиране, облъчват със собствени медии и водещи. Лесно може да вкараме вълкът в кошарата.

  С в пъти по-голям бюджет, европейски програми и пр. в България качеството на живот се е подобрило за малък процент хора, главно т.нар. олигарси, свързани с бившата номенклатура и ДС, източващи обществен ресурс в личен интерес. Ножицата между най-ниски и най-високи доходи е най-голяма в ЕС, под прага на бедност са около една трета от българите, некачествено е изпълнението дори по европейските програми. Пари потъват, чекмеджета с пачки и кюлчета покваряват, администрация и бизнес са корумпирани, закони и правилници не важат за всички. За да имаш адекватно лечение, трябва да имаш телефонния номер на премиера, от когото зависи всичко. Можеш да се жалваш навсякъде от всекиго, но резултат няма … освен ако не си някакъв фактор. Законите се прилагат според човека. Както в приказката „за кокошка няма прошка, а за милион няма затвор“. Ежедневни лъженовини/хвалби от джипа. Комфортно си живеят в огромната ненужно раздута администрация, услужливи медии, получаващите сигурни обществени поръчки сякаш сме се върнали в соцрежима! Външната ни политика е провал. Вижте само некачествения договор със Северна Македония без пътна карта и задънената улица поради кресливата патриотарщина, която руши, вместо да гради мостове с дела.

  Както винаги, така и сега ние, в рискова група, ще отидем да гласуваме. Наистина изборната ни секция не е далече, живеем в столицата. Но и много по-голямо разстояние не би ни спряло.

  Българи постоянно живеещи в чужбина, над 2 милиона сте. Вие сте независими хора. Дори само вие можете да промените мрачната прогноза, ако ви се предостави възможност. Направете го, въпреки че ви пречат чрез отказ от дистанционно гласуване дори във време на пандемия! Разпръснати по света, на много големи разстояния от секция, която и не може поради ограничен ресурс да ви обслужи, протестирайте в бълг. институции и медии, че сте възпрепятствани. Да ви възпрепятстват е политика на сегашните, всички парламентарни управляващи и опозиция, за да не се клати кораба им и да не им се търси сметка. Имате конституционно право, не допускайте дискриминация, не сте по-малко българи, ядосайте се и се активизирайте заради достойнството си! Към България от ЕС идват мин. 30 милиарда лв, за да издигне икономиката си на ново качествено ниво. С тези средства, ако попаднат в подходящо управление, нашата Родина ще има най-големия си шанс за модернизация и развитие. Можете да разбиете статуквото на старите муцуни, защото то е карикатура на демокрация и ни позори, ще пропилее и тази възможност! България наистина може много повече с ново поколение политици, образовани, мотивирани, почтени. Не сегашните и не новите „възрожденци и патриоти“. Нали не искаме да улесняваме шпионаж в полза на чужда държава, която не е наш легитимен съюзник.

  Радка и Алекси Кусеви

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.