2024-04-25

2 thoughts on “„Имаш право на България“, видео

  1. Здравейте,
    Гледаме кавалкадата премиерски и министерски посещения в градове и села. За съжаление не като държавници, а като партийни кандидати за народни представители, на разноски на държавна хазна, не на партийна субсидия,обслужвани в предизборната си кампания от медии без гриф „платено“ и без съответния регламент, валиден за другите. Това е предпоставка за неравнопоставеност и съответна нелегитимност на избора.Като граждани и платци на тази тяхна кампания, искаме да споделим с вас нашата гледна точка, както не веднъж сме го правили.

    Обръщаме се към вас, като към свои връстници, деца и внуци! Ние сме семейство инженери, университетски преподаватели,над 80 годишни, преживели сме цялото време на социалистическия концлагер, участвали сме ежедневно и навсякъде в борбата за изтръгването на властта от тези, които крещяха, че с кръв са я взели и с кръв ще я дадат, преживяхме Луканова и Виденова зима, която стопи всичките ни спестявания. Благодарни сме на демократичното управление 1997-2001г., което създаде условия държавата ни да влезе достойно в Европейското семейство, отвори границите физически и духовно. Ни най-малко не бяхме разочаровани, защото знаехме, че не е възможно резултатите да бъдат идеални в това кратко време, а трябват още усилия. Преходът е безпрецедентен, от диктатура на една партия и мракобесна идеология към демокрация.

    За съжаление поради поредица неудачни избори, се стигна до днешната деградация. Освен партиите от този парламент, появяват се и нови, под мимикрията на новите/“истински“ патриоти. След Атака и ВМРО са Възраждане, Възраждане за Отечеството, които заедно с БСП и Президент явно или подмолно са пропутински, за излизане от НАТО, троянски кон в ЕС, за членство в Евразийския съюз, за руски Крим. В България повече от 300 000 са имоти на руски граждани, пропутинови в мнозинството си. Някои имат право да гласуват и ще гласуват. В Поморие и другаде повече са руските граждани от българските. И т.н. Внимание! Те също се борят за вашите гласове като в приказката „Вълкът и седемте козлета“. Имат финансиране, облъчват със собствени медии и водещи. Лесно може да вкараме вълкът в кошарата.

    С в пъти по-голям бюджет, европейски програми и пр. в България качеството на живот се е подобрило за малък процент хора, главно т.нар. олигарси, свързани с бившата номенклатура и ДС, източващи обществен ресурс в личен интерес. Ножицата между най-ниски и най-високи доходи е най-голяма в ЕС, под прага на бедност са около една трета от българите, некачествено е изпълнението дори по европейските програми. Пари потъват, чекмеджета с пачки и кюлчета покваряват, администрация и бизнес са корумпирани, закони и правилници не важат за всички. За да имаш адекватно лечение, трябва да имаш телефонния номер на премиера, от когото зависи всичко. Можеш да се жалваш навсякъде от всекиго, но резултат няма … освен ако не си някакъв фактор. Законите се прилагат според човека. Както в приказката „за кокошка няма прошка, а за милион няма затвор“. Ежедневни лъженовини/хвалби от джипа. Комфортно си живеят в огромната ненужно раздута администрация, услужливи медии, получаващите сигурни обществени поръчки сякаш сме се върнали в соцрежима! Външната ни политика е провал. Вижте само некачествения договор със Северна Македония без пътна карта и задънената улица поради кресливата патриотарщина, която руши, вместо да гради мостове с дела.

    Както винаги, така и сега ние, в рискова група, ще отидем да гласуваме. Наистина изборната ни секция не е далече, живеем в столицата. Но и много по-голямо разстояние не би ни спряло.

    Българи постоянно живеещи в чужбина, над 2 милиона сте. Вие сте независими хора. Дори само вие можете да промените мрачната прогноза, ако ви се предостави възможност. Направете го, въпреки че ви пречат чрез отказ от дистанционно гласуване дори във време на пандемия! Разпръснати по света, на много големи разстояния от секция, която и не може поради ограничен ресурс да ви обслужи, протестирайте в бълг. институции и медии, че сте възпрепятствани. Да ви възпрепятстват е политика на сегашните, всички парламентарни управляващи и опозиция, за да не се клати кораба им и да не им се търси сметка. Имате конституционно право, не допускайте дискриминация, не сте по-малко българи, ядосайте се и се активизирайте заради достойнството си! Към България от ЕС идват мин. 30 милиарда лв, за да издигне икономиката си на ново качествено ниво. С тези средства, ако попаднат в подходящо управление, нашата Родина ще има най-големия си шанс за модернизация и развитие. Можете да разбиете статуквото на старите муцуни, защото то е карикатура на демокрация и ни позори, ще пропилее и тази възможност! България наистина може много повече с ново поколение политици, образовани, мотивирани, почтени. Не сегашните и не новите „възрожденци и патриоти“. Нали не искаме да улесняваме шпионаж в полза на чужда държава, която не е наш легитимен съюзник.

    Радка и Алекси Кусеви

  2. Здравейте!

    Трябва да се гласува, ако искаме промяна.
    Дълго време търсих за кого ДА ГЛАСУВАМ. Отсях няколко партии, читави, но нищо съществено като идеи, програми, виждане…

    В последния момент попаднах на Движение на непартийните кандидати – партия от нов тип, с лидери, които водят битката с години, а не издигат лозинги преди изборите, хора, които познавам по делата им. И които ЗАЩИТАВАТ МОИТЕ КАУЗИ, за които се боря.

    Може много честни хора да си задават същия въпрс като ме – за кого да гласувам?

    Имам желанието и други хора да разберат за програмата и каузите на това движение. Може и те да припознаят защитниците на своите каузи в това движение.

    Тук съм събрал няколко линка, осветяващи целите на движението. Ще се радвам, да го прегледате и прецените дали информацията е интересна за аудиторията Ви.
    https://proektnovabg.com/izbori.htm

    С уважение, Христо Янков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *