Home » Авторски страници, политика

Разрешение за български вот в Италия, Малайзия и Замбия

2021.03.01 Няма коментари
Spread the love

.

Италия, Малайзия и Замбия дадоха съгласие за гласуване на тяхна територия за предстоящите на 4 април български парламентарни избори, информира пресцентърът на МВнР. Още информация за гласуването на българските граждани в други страни вж. тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук и тук.

 

Италия даде съгласие за организиране на изборите на 4 април 2021 г.

Италианската република даде предварително съгласие за провеждането на изборите за Народно събрание на Република България на 4 април 2021 г. в Посолството на Република България в Рим и в Генералното консулство в Милано.

Съгласието за окончателния списък на секции извън дипломатическото и консулското представителство в различните градове на страната ще бъде координирано между местните власти, след надлежно установяване дали съответната секция отговаря на действащите изисквания за безопасност.

Италианските власти уточнят също, че при пътуване между различни градове/региони гласуващите български граждани следва да носят със себе си съответната декларация, в която да посочат, че движението е обусловено от „други позволени причини“ и по-конкретно: „Ситуация на необходимост – гласуване за Народно събрание – 4 април 2021 г.“

Към нотата на МВнР на Италия се прилага и протокол за безопасност, съдържащ основни правила, които следва да бъдат спазвани при провеждането на избори.

.

Малайзия даде съгласие за провеждане на изборите за народни представители на 4 април 2021 г.

Министерството на външните работи на Малайзия e информирало българското Външно министерство, че не възразява българската страна да разкрие избирателна секция в Куала Лумпур, във връзка с българските парламентарни избори, които ще се проведат на 4 април т.г.

МВнР припомня, че България няма дипломатическо представителство в Малайзия. За страната е акредитирано посолството ни в Джакарта, Индонезия.

.

Замбия даде съгласие за организиране на изборите на 4 април 2021 г.

Посолството на Замбия в Претория е уведоми с нота българското Външно министерство, че Замбия дава разрешение на територията на страната да бъдат разкрити избирателни секции за провеждане на изборите за за Народното събрание на Р. България на 4 април 2021 г.

Замбийските власти отправят молба за достатъчно дълго предизвестие преди започване на подготовката за провеждане на изборите, за да се даде възможност на правоприлагащите и здравни органи на страната да осигурят нужните мерки за сигурност и за превенция срещу разпространение на COVID-19.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.