Home » Авторски страници, българи зад граница

ДАБЧ попълни библиотеката на КИЦ „Босилеград”

2021.03.11 Няма коментари
Spread the love

По искане на КИЦ „Босилеград”, Държавната агенция за българите в чужбина осигури 25 комплекта учебници по Български език и литература, и История и цивилизация, за 11-и клас. Те са предназначени за подготовка на кандидат-студентски изпити на българските университети по държавна поръчка, на основание Постановление № 103/93 на Министерски съвет, и могат да се вземат за ползване в библиотеката на културния център.

Засега още не е ясно дали кандидат-студентските изпити ще се проведат на място или, както миналата година, желаещите ще кандидатстват по онлайн платформа, но познаването на Български език и История на България е едно от основните условия за кандидатстване на българските университети.

Освен че е на разположение на кандидат-студентите за всякаква помощ и консултации, след края на учебната година КИЦ „Босилеград” ще организира и подготвителен кандидат-студентски курс със 100 часа по Български език и литература, и История на България. Това е от голямо значение за кандидат-студентите от български произход, които са завършили образованието си във вътрешността на Сърбия и нямат пълноценни знания по български език.

 

КИЦ „Босилеград” 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.