Home » Авторски страници, политика

Разрешение за български вот в Ирландия, Сирия, Сингапур

2021.03.06 Няма коментари
Spread the love

.

Ирландия, Сирия, Сингапур дадоха съгласие за организиране на тяхна територия на гласуване за предстоящите на 4 април български парламентарни избори, съобщи пресцентърът на МВнР. Още информация за гласуването на българските граждани в други страни вж. тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук и тук.

Ирландия даде съгласие за организиране на българските избори

Департаментът по външни работи и търговия на Ирландия е уведомило с нота българското Външно министерство, че се дава съгласие за откриване на избирателни секции в посолството ни в столицата Дъблин и в град Еннис за Западна Ирландия, както и възможни допълнителни секции за Южна и за Централна Ирландия, заради ограниченията за придвижване в страната.

МВнР припомня, че съгласно Изборния кодекс, в държавите – членки на Европейския съюз извън дипломатическо или консулско представителство се образуват избирателни секции при наличие на не по-малко от 60 избиратели, подали заявление за гласуване в секция извън страната.

Във връзка с продължаването до 5 април 2021 г. на най-високата степен на ограничения от ниво 5, свързани с пандемията, условията за организация на гласуването по време на изборите за Народно събрание на 4 април 2021 г. в Ирландия са обвързани със стриктно спазване на здравен протокол, включващ мерки по управление на потока от гласоподаватели и хигиенни мерки.

Ирландските власти също така потвърждават, че в изборния ден гласоподавателите ще могат да се придвижват до местата за гласуване с документ от посолството на България в Дъблин, удостоверяващ целта на пътуване до избирателна секция и български личен документ.

.

Сирия даде съгласие за организиране на изборите на 4 април

Министерството на външните работи и емигрантите на Сирийската Арабска Република даде съгласие за провеждането на българските парламентарни избори на 4 април т.г. в сградата на посолството ни в Дамаск.

.

Сингапур даде съгласие за организиране на българските избори

Министерство на външните работи на Република Сингапур е информирало българското посолство в Джакарта, Индонезия, за съгласието от страна на правителството на Република Сингапур на територията на страната да се проведат избори за народни представители за 45-то Народно събрание на Република България на 4 април 2021 г.

Министерство на външните работи на Република Сингапур посочва, че би искало да разчита на цялостното сътрудничество на българското посолство в Джакарта, както и на българските граждани в Сингапур, за да се спазват всички наложени мерки в областта на общественото здравеопазване в ситуацията с COVID-19.

МВнР припомня, че България няма дипломатическо представителство в Сингапур. За страната е акредитиран българският посланик в Джакарта, Индонезия.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.