Home » Авторски страници, политика

Разрешение за български вот в Полша, Норвегия, Кипър, Албания, Индия и др.

2021.02.05 Няма коментари
Spread the love

.

Полша, Норвегия, Кипър, Албания, Литва, Индия, Виетнам, Нова Зеландия дадоха разрешение за организиране на тяхна територия на гласуване за предстоящите български парламентари избори – съобщи пресцентърът на МВнР. Още информация за гласуването на българските граждани в други страни – вж. тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук и тук.

Българските граждани в Полша ще гласуват при спазване на противоепидемичните мерки

Министерството на външните работи на Република Полша е уведомило българското Външно министерство, че дава съгласие за провеждане на избори за Народно събрание на 4 април 2021 г. на територията на българското посолство във Варшава, при спазването на всички действащи към този момент епидемиологични мерки.

В нотата се уточнява, че при евентуално планиране на провеждане на избори извън територията на мисията е необходимо допълнително разрешение, като становище ще бъде получено след посочване на местоположението на избирателните секции.

По време на изборите се препоръчва спазване на мерките и ограниченията с оглед на актуалната епидемиологична обстановка. Съществено е спазването на физическа дистанция, закриване на устата и носа, и спазване на хигиена на ръцете. Препоръчва се ползването на еднократни ръкавици за извършване на дейности в общите помещения, както и системното дезинфекциране на плоскостите и предметите, ползвани от много хора.

.

Норвегия даде съгласие за провеждане на български избори

Министерството на външните работи на Кралство Норвегия е дало съгласие за произвеждане на избори за Народно събрание на нейна територия и разкриване на избирателна секция в посолството на Република България в Осло.

Организирането на изборния процес ще се извърши в контакт с Норвежкия институт за обществено здраве и при стриктно спазване на действащите към момента на гласуването противоепидемични мерки.

В нотата се уточнява, че при евентуално планиране на провеждане на избори извън територията на мисията, е необходимо допълнително разрешение, като становище ще бъде получено след посочване на местоположението на избирателните секции.

.

Албания даде съгласие за провеждане на изборите на 4 април 2021 г.

Министерството за Европа и външните работи на Албания е информирало българското Външно министерство, че не възразява срещу провеждането на избори за народни представители на Република България на 4 април 2021 г. на територията на страната.

От ведомството обръщат внимание, че изборният процес трябва да бъде съобразен с актуалните мерки към датата на провеждане на изборите, за ограничаване на разпространението на COVID-19 в Република Албания.

.

Кипър даде съгласие за провеждане на български избори при спазване на противоепидемичните мерки

Министерството на външните работи на Република Кипър e уведомило с нота българското Външно министерство, че властите не възразяват на територията на страната на 4 април 2021 г. да бъде проведен вот за народни представители.

В нотата се обръща внимание, че при провеждането на изборите следва да се предприемат съответните мерки за безопасност, които да осигуряват спазването на необходимата дистанция между участниците в изборния процес, както и недопускането на струпването на много хора, за да се предотврати разпространението на коронавируса. Ползването на маски е задължително във всички затворени пространства, в изборните помещения трябва да има дезинфекционни препарати, а повърхностите и предметите за общо ползване е необходимо да бъдат редовно дезинфекцирани.

В случай на промяна на епидемиологичната обстановка в Кипър е възможно да бъдат въведени и допълнителни ограничителни мерки.

.

Българските граждани ще гласуват в Литва при спазване на противоепидемичните мерки

Министерството на външните работи на Литва е уведомило с нота българското Външно министерствоq за съгласието на страната на нейна територия да бъдат проведени избори за народни представители. В нотата се подчертава, че по време на вота трябва да бъдат съблюдавани актуалните към изборния ден противоепидемични мерки в Република Литва.

.

Нова Зеландия даде съгласие за разкриване на изборни секции на територията на страната

Министерството на външните работи и търговията на Нова Зеландия е дало принципно съгласие за разкриване на изборни секции в Уелингтън, Оукланд и Крайсчърч, при спазване на специфичните изисквания на съответните региони, свързани с разпространението на Ковид-19.

Актуална информация относно ограничителните мерки в Нова Зеландия може да бъде получена на следния линк: https://covid19.govt.nz/alert-system.

.

Индия даде съгласие за провеждане на българските парламентарни избори

Министерството на външните работи на Индия е информирало с нота българското МВнР, за съгласието на страната за провеждане на парламентарни избори на 4 април 2021 г. и разкриване на избирателни секции както на територията на посолството в Делхи, така и извън него. Индия не налага допълнителни ограничения за произвеждане на избори за народни представители на територията на страната.

.

Българските граждани във Виетнам ще могат да гласуват в посолството ни в Ханой

Министерството на външните работи на Виетнам е уведомило с нота българското Външно министерство, че виетнамската страна дава съгласие за провеждане на избори за народни представители на 4 април 2021 г. на територията на посолството ни в Ханой.

В нотата се уточнява, че е необходимо да бъдат спазени противоепидемичните мерки, въведени в страната – максимално ограничаване на броя хора на едно място и масови събирания, носене на предпазни маски, дезинфекция, спазване на физическа дистанция и попълване на здравна декларация.

Мисията ни следва да информира властите в случай на гласуващи граждани с кашлица и температура, като те ще бъдат насочвани за медицински преглед. Българското посолство е ангажирано да следи и актуализира при необходимост изискванията в периода на провеждането на изборите.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.