Home » Авторски страници

Изследване за медийното отразяване на шест политически субекта

2021.03.06 Няма коментари
Spread the love

.

Снимки: Скрийншот от видео на „Чист интернет“

Анонимна група, наречена „Чист интернет“, качи на своята Фейсбук страница първата част от свое изследване, касаещо над 40 български медии с онлайн присъствие, как отразяват 6 политическа субекта и техните лидери.

Изследването на „Чист интернет“, които се обявяват като анонимна гражданска инициатива за принципи в интернет средата и медиите, е направено в периода от 1 август 2020 г. до края на януари 2021 г. От „Чист интернет“ декларират, че не са обвързани с нито една политическа партия и че са анонимни, за да не бъдат подлагане на натиск и преследване.

„Време е за първата част от мащабно изследване, проведено в последните няколко месеца. Чрез него показваме има ли привилегировани в медийното отразяване преди изборите и какво е състоянието на медийната среда.

Смятаме, че нашето изследване е по-добро и пълно от всички мониторинги и публични доклади, правени от български и чуждестранни организации.

Очакваме на тези избори отново да започне нечиста борба в онлайн пространството, затова сме отворени и към Вашите сигнали.

Напомняме на свободните медии, че сме готови да предоставим детайлна информация за изследването ни, но няма да даваме интервюта (освен писмено), тъй като пазим анонимността си и искаме да сме равноотдалечени от всички политически партии.“ – се казва в съобщението на „Чист интернет“.

Видео за изследването:

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.