2024-04-25

21 thoughts on “Гласувайте и определете «Българско събитие на годината в САЩ’ 2010»

  1. 3. Трети март -Чикаго (17%, 51 Votes)
    6. Фестивали БАА 2010 (6%, 17 Votes)
    7. Гала концерт 24 май (5%, 15 Votes)
    1. Осмокласници 1-ви випуск (27%, 82 Votes)
    10. Изложба „Beyond B-s” (2%, 7 Votes)
    8. Н.Добрев TeenAwards (3%, 9 Votes)
    5. Концерти Ку-Ку Бенд (7%, 21 Votes)
    9. Алексиев -Auto Show (3%, 8 Votes)
    4. Антъни пее с Бочели (10%, 31 Votes)
    2. Нови БГ училища (20%, 62 Votes)

  2. „Българско събитие на годината в САЩ 2010″ (крайни резултати)

    1) Трети март -Чикаго (17%, 51 Votes)
    2) Фестивали БАА 2010 (6%, 17 Votes)
    3) Гала концерт 24 май (5%, 15 Votes)
    4) Осмокласници 1-ви випуск (27%, 82 Votes)
    5) Изложба „Beyond B-s” (2%, 7 Votes)
    6) Н.Добрев TeenAwards (3%, 9 Votes)
    7) Концерти Ку-Ку Бенд (7%, 21 Votes)
    8) Алексиев -Auto Show (3%, 8 Votes)
    9) Антъни пее с Бочели (10%, 31 Votes)
    l0) Нови БГ училища (20%, 62 Votes)
    Total Voters: 303

  3. Здравейте- аз гласувам за кандидат номер 4 или „Дипломиране на първи випуск осмокласници на училище „Джон Атанасов” в Чикаго“. Защото това училище възпитава в родолюбие, патриотизъм учениците си всяка седмица с голям ентусиазъм и постоянство.

  4. Edno ot nai-znachimite sabitiya v istoriyata na edin narod – da ima svoya pismenost i kultura.Sazdavaneto na slavyanskata pismenost e izklyuchitelen fenomen,koito sagrajda litseto na edna natsiya,pravi dostapano znanieto,natrupano prez vekovete,fenomen,na koito se dalji i moyata i tvoyata gramotnost dnes,priyatelyu,kazano nakratko.
    Zatova pravi chest na horata i organizatsiite,koito otbelyazvat tozi praznik i poddarjat jivo ogancheto na balarskiya duh,pismenost i kultura.Zashtoto bez pismenost nyama kultura!
    Mislya,che znachimoto ne tryabva da tarsim vav formata i sredstvata za izrazyavane,a v znachimostta na sabitieto,koeto se otbelyazva.Koi bi vazrazil? Ima li drug po-chist i svetal praznik ot 24 Mai -praznik na balgarskata pismenost i kultura? Za tova glasuvam za Gala kontserta na 24 mai,organiziran ot Balgaro-Amerikanski Center za kulturno nasledstvo-Chicago

  5. KOga v istoriyata na bulgarskata obshtnost, amerikanski orkestar e posveshtaval koncerta si na 24 maj-denia na bulgarskata kultura i e izpalniaval SIMFONICHNA muzika ot bulgarski kompozitor? Osven tova biaha demonstrirani naj- dobrite postijeniya na bulgarskiya folklor v Chicago-tanci, pesni i muzika na elitni profesionalisti.Zaslujava si da gi otlichim.

  6. Цитат: „Pesho vijdam, che i mene si me iztril“
    Томиславе, от изтриване до преместване има голяма разлика. Написал съм ти: „Продължението на този коментар е пренесен тук – линк.“
    Т.е. никой не ти пречи ако имаш критики да ги изкажеш.
    Освен със свободата Америка е силна и с реда си – има си място за всичко.

    Цитат:
    „Puska se tova, koeto ti haresva. Sigurno niakoi komentari vaobshte i ne mogat da stignat da se poiaviat na stranicata“.
    А на това му се приказки без основание. Който е тук всеки ден знае, че коментари не трия. За 2.5 години за 2-ри път се случва и това правя само ако има чисто личностни нападки. А от стартирането на Еврочикаго, вече станаха 6-7 години, не съм изтрил дори един коментар срещу мен.
    Въобще гордея се с читателите на Еврочикаго – умни и сърцати (независимо на колко години са:)) – под коментарите им в повечето случай мога да се подпиша.

  7. Pesho vijdam, che i mene si me iztril, makar,che ne razbiram zashto. Prosto se obosnovavam, zashto glasuvam taka.Ako ne uvajavate mnenieto na drugite, zashto prosto ne razdadete nagradite ili nie triabva da napravim tova, koeto na vas vi se iska. Ne znaeh, che i v Amerika ima cenzura. Puska se tova, koeto ti haresva. Sigurno niakoi komentari vaobshte i ne mogat da stignat da se poiaviat na stranicata.Kato shte mi kazvash kakvo da kazvam, mahni me vaobshte ot klasaciata. Tam ot kadeto idvame, cial jivot mi kazvaha kakvo mislia. Az za tova sam tuk i nikoi ne moze da mi kaje kakvo da kazvam.Svobodna darjava, kakvo da pravish.

  8. На първо място – завършването на първия випуск осмокласници на училище Джон Атанасов в Чикаго.
    Работата на учителя по БЕЛ в двуезична среда е АПОСТОЛСКА.Нека подкрепим всеотдайният им труд…

  9. Пешо адмирации,
    Изложението ти под наслов
    *Извадка от Закона за защита на конкуренцията*
    поставя EuroChicago
    всред уважаваните регулатори в българската диаспора.
    Това е добър ден за българите в Чикаго
    Дерзай
    Ник

  10. На първо място – завършването на първия випуск осмокласници на училище Джон Атанасов в Чикаго. Ако я има днес България, то е, защото опазихме езика си в години на робство. Ако искаме да я има и утре – да милеем и подкрепяме крепителите на родното – българските училища в чужбина.

  11. Izdiganeto na bulgarskoto zname po lu4ai 3 mart v centura na Chicago

  12. Людмиле, току що научих, че не си изпратил имейл. За теб и за всички напомням, че си има строги правила, по които ще се раздават наградите – виж линк: https://www.eurochicago.com/2011/02/usloviya-na-konkursa-bg-in-usa/

    Да повторя – тук пишете и обяснете защо гласувате за определено събитие, какво ви е впечатлило. Може би знаете повече дори от нас за него – разкажете.

    Моля, не критикувайте избора на другите!
    Ето едно мнение от друго място, но освен за търговската реклама, може да се отнесе и към подобни конкурси.
    „При използването на сравнителна реклама трябва да се подхожда внимателно не само заради регулаторните органи (който критикува несправедливо своите конкуренти попада под Закона за защита на конкуренцията -ЗЗК), но заради психологическия фактор. Понякога да критикуваш конкурента може да ти донесе много големи негативи. Затова е по-добре да наблягаш на своите качества, на своите уникални характеристики.

    *Извадка от ЗЗК
    1) Увреждане на доброто име на конкурентите – чл. 31:(1) Забранява се увреждането на доброто име и доверието към конкурентите, както и на предлаганите от тях стоки или услуги чрез твърдение или разпространяване на неверни сведения, както и чрез представяне на факти в изопачен вид. (2) Забранява се приписването чрез реклама или по друг начин на несъществуващи качества на стоки или услуги при сравняване със стоките или услугите на конкурентите, както и приписване на несъществуващи недостатъци на стоките или услугите на конкурентите;
    Според Закона за защита на конкуренцията заблуждаваща е всяка реклама, която „подвежда или може да подведе“ потребителите и може да повлияе на тяхното икономическо поведение.

  13. Людмиле,
    Първо ще кажа по точка 3 – погледни тук:
    https://www.eurochicago.com/2011/02/balgarski-sabitiya-v-sasht-2010/
    фестивалът е в края на март и според мен си заслужава да е сред 10-те, но само малката медийна разгласа за него не го вкара. Той е ежегоден и има шанс – догодина.
    И второ – виж малко по-долу обяснението ми, защо си позволих и изтрих последния ред (точка 5) от коментара ти, който другите няма да видят -правя подобно нещо с коментар вероятно за втори път за последните 2 години. Но преди това ще вметна по тая 5-та точка, че отдалеч нещата могат да изглеждат и по друг начин, отколкото от по-близо. Там има неща и новини от кухнята (като информационен портал ги знам :)), които се чудя защо от организацията сами още не са ги обявили. Надявам се, че сега ще се сетят да го направят.
    Но да се върна и да обясня защо си позволих да изтрия, последния ти ред.
    Съветвам и теб, и другите читатели да погледнат само на положителната част от конкурса, който е така замислен, че не носи никаква материална придобивка за номинираните.
    А наградите са ни за тези, които:
    1. съобщават за събитие;
    2. които разкажат, напишат за събитие;
    3. които гласуват за събитие.
    Целта ни като организатори е да накараме българите в САЩ да кажат, като видят нещо нашенско и хубаво в тук в Америка, ето това си заслужава да бъде похвалено и главното – да го направят. Ако можех да събера достатъчно средства (надявам се с времето и това да стане – предварително благодаря на спонсорите настоящи и бъдещи) щях да раздам награди на всеки съобщил ни за тези над 60 събития от линка по-горе. И специално бих избрал по-големите награди за тези, които са похвалили чужди успехи.
    Така че теб, Людмиле, и всички читатели моля да разберете – всяко начало е трудно – грешки несъмнено сме допуснали, но нали само, който нищо не прави не греши.
    Точно на тази страница на гласуването ще трия отрицателните коментари.
    Ако въпреки това искате да ни критикувате – отидете на условията на конкурса или при големия списък със събития и там си кажете какво не ви харесва. Ще се стараем според силите си да го поправим.

    Поздрави и благодаря за участието!

  14. 1) Джон Атанасов
    2) Откриването на повече български училища
    3) Не знам дали го провеждат още, но фолк фестивала „Балкански игри“ към University of Chicago беше една много добра традиция! Както и групите които ги води Юлиан.
    4) БГ флага на 3-ти март
    5 ….

  15. На първо място дипломирането на първи випуск осмокласници от училище „Джон Атанасов“.Няма по-значимо и масово събитие.Бъдещето на България зад граница.
    …..
    Б.Р. Продължението на този коментар е пренесен тук – линк. Причината е обяснена в потъмнения текст през един коментар по-долу (Пешо).

  16. • Ето и моята класация, подпомогната от Златна (или Златка) Костова:
    1-во място – Фестивали „Български дни в Чикаго – пролет и есен 2010” – едно от най-дългогодишните и традиционни български събития в Чикаго (за 12 и 14 път, като не се брой числото 13) . Организатор –Българо-американска асоциация – Чикаго;
    2-ро място – Дипломиране на първи випуск осмокласници на училище „Джон Атанасов” в Чикаго и тържеството-концерт на училището по случай Деня на славянската писменост и култура, на което е присъствал и Джон Атанасов – младши;
    3-то място – Гала концертът по случай 24-ти май – с участието на американския Lincolnwood Chamber Orchestra с диригент Maestro Philip Simmons и младата пианистка Виктория Василенко – лауреат на престижни български и международни награди; и с участието на ансамбъл „Хоро“ с художествени ръководители Ирина и Тодор Гочеви и Български фолклорен оркестър „Колорит“ със солист Теменужка Жекова.
    Логистично участие на Сдружение „Български музей в Чикаго”.
    Пешо, моля те изпрати тази информация където трябва.
    Ник

  17. Ето моята класация:

    1-во място – Фестивали „Български дни в Чикаго – пролет и есен 2010» – едно от най-дългогодишните и традиционни български събитя в Чикаго. Организатор – БАА ( Българо-американска асоциация – Чикаго);

    2-ро място – Дипломиране на първи випуск осмокласници на училище „Джон Атанасов” в Чикаго – учениците са преминали от 1 до 8 клас (от 2002 до 2010г.) и тържеството-концерт на училището по случай Деня на славянската писменост и култура, на което е присъствал и Джон Атанасов – младши;

    3-то място – Гала концертът по случай 24-ти май – с участието на американския Lincolnwood Chamber Orchestra с диригент Maestro Philip Simmons и младата пианистка Виктория Василенко – лауреат на престижни български и международни награди; и с участието на ансамбъл „Хоро“ с художествени ръководители Ирина и Тодор Гочеви и Български фолклорен оркестър „Колорит“ със солист Теменужка Жекова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *