Home » Е-Списание

“Българско събитие на годината в САЩ 2010” даде първата си награда

2011.01.30 4 коментара
Spread the love

Днес, неделя, 30 януари, завърши първата част от конкурса «Българско събитие на годината в САЩ 2010”, който провеждаме с подкрепата на посолството на Република България във Вашингтон и консулствата ни в Ню Йорк, Чикаго и Лос Анжелис.

В 13:30 ч. в църквата “Св.Иван Рилски – Чудотворец” в Чикаго, бе теглен жребий, за да се определи кой от читателите на Eurochicago.com, съобщили за българско събитие в конкурса, печели наградата от първия му етап.

Жребият бе теглен от учениците от неделното училище при православния храм – Никол Христова Лилов и Александър Андреевич Картелян (на снимките по-долу). Те изтеглиха първо месеца, а след това и името на късметлията. Това се оказа художничката Евгения Петрова, която ни е съобщила за изложба на български художници в Чикаго LOOSE LEAF LOUNGE (освен за априлската изложба от нея имаме съобщена и за друга арт-проява – DISCONNECTED проведена през август). Честито!
Евгения Петрова ще получи дигитална видеокамера Sony. (Тъй, като на сайта си нямаме репортаж за събитието, наградата за отразяването му – електронен четец, остава за сега без получател и ще бъде дадена във втората част от конкурса.).
При тегленето на жребия, в залата присъстваха свещеникът на църквата – отец Валентин, родители, ученици и посетители на храма.

На 3 февруари ще стартира вторият етап, при който чрез читателско гласуване ще определим «Българското събитие на годината», и пак по жребий един от гласувалите за събитието ще получи лаптоп „Lenovo“. Предвидено е това да се осъществи за националния ни празник – 3 март. За повече подробности вижте тук.

Заповядайте на страниците на www.eurochicago.com след 3 февруари, за да гласувате са Българското събитие на годината в САЩ за 2010, като това ще ви даде възможност да участвате в жребия за спечелването на голямата награда лаптоп „Lenovo“.

Church St John of Rila in Chicago 01

1etap nagradi 002

1etap nagradi 001

1etap nagradi 003

.

4 коментара »

 • Ник said:

  Браво,
  Да е честита наградата на Евгения Петрова и да благодарим на сръчните ръчички на Никол Христова Лилов и Александър Андреевич Качпелян.
  Моля публикувайте малко информация за тримата на деня – нали изпълнявате винаги желанията на читателите на портала.

  Благодарим!

 • Pesho said:

  За Евгения сме дали линк:
  http://www.bulgarianartistsabroad.net/EvgeniaPetrov.html
  А двете дечица аз не ги познавам – трябва да питаме учителката им в училището към църквата, но като им гледам снимките, са си наши умни деца 🙂

 • Zhana said:

  Дечицата наистина са си наши умни деца от българското училище, само да уточня, фамилията на Александър всъщност е Картелян.
  На Евгения Петрова – честито!!!

 • Pesho said:

  Поправено.
  Извиняваме се за грешката!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.