Home » Е-Списание

Какво преброява и с кого си партнира партия «Другата България»

2011.03.29 25 коментара
Spread the love

Неколкократно от ПП «Другата България» са предлагали парньорство на www.Eurochicago.com. Но поради факта, че сме независими и държим на политическата си необвързаност, а и знаейки някои, най-меко казано, смущаващи факти за преседателя на партията (публикувани не само при нас – линк) и до ден днешен не сме станали близки.
Което не пречи периодично да получаваме тяхната пресинформация. Ето какво четем в днешното им прессъобщение изпратено ни със заглавие Top urgent!

От ПП „ДРУГАТА БЪЛГАРИЯ”

Днес 29 март бе даден старт на преброяване на българите зад граница, с инициативата „Да преброим Другата част от България” с адрес: www.iniesme.bg
Първата по рода и мащабите си акция е предпоставка за анкетиране на нашите сънародници в чужбина.
Данните ще послужат при провеждане на политики за тях.
Ние ПП „Другата България” считаме, че преките допитвания- онлайн референдуми са висша форма на Демокрация.
Със своята гледна точка и опит по въпроси, свързани с процесите в България, емигрантите биха подпомогнали решаването на все още неосъществените промени от прехода.
По думите на Емил Русанов, издател на в. „Будилник” във Великобритания именно от това имат нужда сънародниците ни:” …ние живеещите, извън рамките на България се нуждаем и жадуваме за внимание от страна на държавата към нас”.
Диаспорите на една нация са нейното богатство.

На уебстраницата на партията четем още:
С Инициативата си партията цели да даде една илюстрация за броя на българските граждани в чужбина, която ще бъде добра основа за съвместна комуникация с диаспорите ни по света.
Изследване от такъв ранг се провежда за пръв път.
Партньори на кампанията са ДАБЧ, БТА, Асоциацията на българските медии по света, БНТ Уърлд, български и чужди социологически агенции и медии и НСИ. ПП „Другата България” информира, че данните от преброяването ще бъдат предоставени за анализ и оценки на НСИ. Въз основа на тях НСИ ще получи по-ясна картина за миграционните процеси извън границите на Република България.


Отиваме на уебстраницата на обявеното за започнало преброяване и разбираме, че ни искат имената, ЕГН-то и се интересуват колко често пращаме пари в България. На следващата страница сигурно ще ни поискат и номера на кредитната карта?
А що да не им я дадем, след като големи и надеждни държавни партньори стоят в карето в дясно.

DrBG001

Сред партньорите им е и Държавната агенция на българите в чужбина (ДАБЧ). И се сещаме, че председателят на същата агенция – Росен Иванов, всячески отказва да даде информация по различни въпроси вълнуващи българи от цял свят още от миналата година (вижте тук) организирани в напълно законни Обществени съвети, та се наложи да му искаме отговори по Закона за достъп до обществена информация и да го предупреждаваме, че в случай на отказ ще бъдем принудени да подадем жалба срещу него в Административен съд София-град. (линк)
Но седмица вече мина, а от председателя няма вест – вероятно като партньор на ПП «Другата България» ще брои българите зад граница, за да ни отговори на въпрос №6 (виж линка по-горе).
Ще чакаме, а до тогава ще се опитаме да ви информираме, защо от Националния статистически институт са пуснали следното съобщение на първа страница на уебсайта си:

НСИ не участва в преброяване на българите в чужбина
29.03.2011 г.

Във връзка със съобщение на политическа партия „Другата България”, публикувано на сайта на партията и проведена пресконференция, където Националния статистически институт беше обявен като партньор на предстояща кампания за преброяване на българите в чужбина, уточняваме:

1. Националният статистически институт проведе Преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през февруари 2011 година. Съгласно Регламент (ЕО) №763/2008 на ЕК преброяването се извършва само на територията на страната, като се преброяват живеещите постоянно в България, независимо дали са български граждани или не.

2. Преброяването на българските граждани, живеещи в чужбина се извършва от статистическите служби на страните, в които те живеят.

3. Националният статистически институт не е поемал ангажимент и не е давал съгласието си пред политическа партия „Другата България” за партньорство при преброяване на българите, живеещи в чужбина.

DrBG002

.

25 коментара »

 • Pesho said:

  Предупреждаваме, че Admin не е администратор на сайта Еврочикаго и това лесно може да бъде разпознато и доказано.
  От редакцията

  П.П. Което обаче ни навежда на мисълта, че коментарите под статиите тук се използват действително от партактивисти или платени клакьори.

 • Жельо Георгиев said:

  Малко информация за хората,които плюят срещу партия \"Другата България\"и нейната патриотична дейност.Първо-Асен Йорданов,основателят на \"Бивол\".Доносник,с водещ офицер Тодор Арнаудов,бивш началник на ДС Бургас!Също Атанас Чобанов завършил образованието си в Москва,член на БКП,доносник на ДС с работен псевдоним \"Франсето\".За него могат да бъдат попитани приятелите от Париж и Щатите… Женен е за рускиня,чиито баща е офицер от КГБ.Ако някой може,дори теоритично да си представи,че тези хора биха могли да говорят истината за каквото и да е,нека чете техните коментари.Мисля обаче,че всички трезво мислещи българи без психични отклонения,могат само да се посмеят над шизофреничните зловония на агентите от ДС,които никога не стават\"бивши\"…
  Прекалено много се занимахме с човечета-ментета,които не го заслужават,затова спирам до тук.Българи четете,но и мислете…!!!

 • Стоян Димов said:

  Апък кавки простотии са изписани тук за Божидар Томалевски…. Не разбрахте ли че определен кръг хора се опитват да го отстранят, защото им се пречка и иска да извади на яве 700 000 гласоподаватели фантоми, от които се възползва този които има повече пари! Не вярвайте на всяка простотия написана в интернет, а мислете.

 • ГК said:

  На вниманието на Стоян, Стоянка и Драганка…

  За купените читателски форуми
  11 април , 2011
  Георги Кадиев

  В България се появи нова професия: манипулиране на читателски форуми. Правят го професионално, в стотици форуми, с отчитане на брой влизания и коментари, с отдавна създадени никове, за да създават впечатление за автентичност.
  И на мен ми предложиха. И предполагам част от вас се чудят какво мисля за това.
  Считам, че този род услуги са против свободата на словото. Те фалшифицират правото на хората да коментират в интернет. Те са напълно идентични с купуването на гласове. Те са унизителни и вредни както е унизително и купуването на социолози или журналисти.
  Резултатът е ясен- това ще опорочи форумите до степен никой да не ги чете. Фалшификация, покваряваща цялото интернет пространство.
  За себе си съм наясно, че няма да участвам в това. Дори и да ми го подаряват. Форумът на читателите е смислен само когато е автентичен, когато мнението ти не е платено, когато вярваш в това, което пишеш.
  Затова, ако и политици четат това- не купувайте форумите! Така ги цензурирате и фалшифицирате. Поне там да е ясно, че хората мислят, казват и пишат каквото вярват.

  —————–
  Стояне, Стоянке – всички разбрахме че ти плащат да пишеш тук. И по последни данни сумата вече е паднала от 200 лв на 130, а на места и на 100 лв на месец. Надяваме се ти да не останеш гладен и да си от по-скъпоплатените, макар и да не звучиш убедително.

 • Жельо Георгиев said:

  Малко информация за хората,които плюят срещу партия \\\"Другата България\\\"и нейната патриотична дейност.Първо-Асен Йорданов,основателят на \\\"Бивол\\\".Доносник,с водещ офицер Тодор Арнаудов,бивш началник на ДС Бургас!Също Атанас Чобанов завършил образованието си в Москва,член на БКП,доносник на ДС с работен псевдоним \\\"Франсето\\\".За него могат да бъдат попитани приятелите от Париж и Щатите… Женен е за рускиня,чиито баща е офицер от КГБ.Ако някой може,дори теоритично да си представи,че тези хора биха могли да говорят истината за каквото и да е,нека чете техните коментари.Мисля обаче,че всички трезво мислещи българи без психични отклонения,могат само да се посмеят над шизофреничните зловония на агентите от ДС,които никога не стават\\\"бивши\\\"…
  Прекалено много се занимахме с човечета-ментета,които не го заслужават,затова спирам до тук.Българи четете,но и мислете…!!!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.