Home » политика

Рецепта срещу политическото статукво (обръщение)

2015.04.27 Няма коментари
Spread the love

Инициативата “За прозрачност, сътрудничество и доверие”* излезе с обръщение: България не може да понесе повече трагедии и политици като тези от последните няколко десетки години!

.

bg0020Обръщаме се към всички, разочаровани от днешното състояние на Родината ни. Към всички Вас, които смятате, че политическата и икономическата ни клептокрация е виновна за сполетялата ни нова национална катастрофа. (А онези, които не виждат катастрофата, ще попитаме дали могат да назоват с друго име напускането на страната от над почти два милиона работоспособни българи. Както и скоропостижната смърт от глад, недохранване, липса на пари за лекарства, ток, отопление на стотици хиляди наши майки, бащи, братя, сестри в държавата, която е на първо място по демографски срив в Европа.)

Да изброяваме очевадни факти (за които многократно е писано), без да направим конкретно предложение, смятаме за безсмислено. Много са коментиращите случващото се, но все още не е намерено работещо в България и за България решение. Както е казал народният поет: “от нийде взорът надежда не види”.

Като отговорни граждани и хора на действието – няма да говорим много. Без да чакаме някой друг да ни оправи, ще предложим решение на задачата. Ще посочим изход от днешното положение. Знаем, че той не е идеалният, но е единствен, при това задушващо политическо статукво, неразбито от толкова години. Решение, което макар и неочаквано, е съвсем прозрачно и несложно (особено при съвременната техника и интернет), работещо е и изпитано – при това не една, не 70 години, а векове.

Единствено условие е да повярвате, че за България има шанс, че българите имаме сили да се отблъснем от дъното. Защото не е възможно да бъде преодоляно и най-ниското стъпало и преграда, ако предварително заявиш, че не е възможно. Не се отказвайте и не отпускайте ръце пред тези, които са ви яхнали. А именно с такива коментари във Фейсбук бе посрещната предишната ни публикация – вж. Възможно ли е ново Априлско въстание? Уникалната Инициатива ПСД гарантира всекиму равен шанс за депутатско място.

От Инициативата “За прозрачност, сътрудничество и доверие” (ИПСД) Ви призоваваме:

Вярвайте в себе си!

Не на нас, а на себе си. Защото това, което Ви предлагаме, е методология с отворен код, прозрачна и зависима единствено от тези, които я използват.

За вярващите, че има рецепта за България, ИПСД  отвори от 20 април 2015 г. първи страници в интернет:

за последователи (вж. тук);

за членове (ще бъде отворена от 6 май – при официалното откриване на кампанията на новата инициатива, като членският внос ще бъде на стойността на един или два СМС-са и ще се дарява, изцяло на болни и нуждаещи възрастни хора);

за кандидат-депутати  – предложете достоен депутат! (Линкът  ще е в сила след 20 май 2015 г. Целта е да се издирят поне 600 достойни и подходящи бъдещи депутати, които да бъдат избирани чрез жребий – вж. видео).

за спонсори (засега няма да търсени генерални спонсори, поне докато движението не получи достатъчна обществената подкрепа от няколко десетки хиляди граждани).

——————————————————————————————————————————————————————–

* Инициативата ИПСД си е поставила няколко основни задачи, но първата сред тях е да разбие със законни средства монопола на клептокрацията и политическото статукво в Народното събрание – там, където се приемат законите и се решава бъдещето на България. Имейл за връзка ще намерите в публикацията тук (линк). Вижте как да станете член (тук).

 

 

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.