Home » Авторски страници, политика

Кой не е взел подкуп?

2013.12.16 Няма коментари
Spread the love
Факсимиле от един от многото сигнали на председателя на моряшкия синдикат до различни инстанции. Това е от писмо на Пламен Симов до главния прокурор Сотир Цацаров от 8.10.2013 г.

Факсимиле от един от многото сигнали на председателя на моряшкия синдикат до различни инстанции. Това е от писмо до главния прокурор Цацаров от 8.10.2013 г.

.

Взел ли е министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев 500 000$ подкуп?

Чудо въпрос! В писмо ОС 239/22.11.2013 г. от Пламен Симов – генерален секретар на моряшки синдикат  „България” до премиера Орешарски, главния прокурор Цацаров и председателя на Европейския парламент Мартин Шулц, пише:

„Г-н Министър-председател, преди 2 месеца /25.09.2013 г./ до Вас и мандатоносителя на Правителството , г-н Сергей Станишев адресирахме нашия протест, относно приетото от МС постановление № 211/2013 г., с което се утвърждава криминалната и безконтролна схема за ограбване на моряшкия труд от нелегитимни посредници, чрез демонстративно суспендиране на ратифицираната от РБ Морска трудова конвенция и отказ от транспониране на Директива 2008/104 на ЕС. [… ] За предложен подкуп от 500 000 щ.д. на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, ако успее да спре прилагането на Директивата на ЕС и Конвенцията чрез удобно за посредниците Постановление на МС, беше уведомена Прокуратурата на РБ още на 08.10.2013 г.” 

Така. Дотук разбрах, че един човек, който без да се крие зад анонимността, а напротив – застава с името си, полага подписа си и печата на моряшкия синдикат, уведомява Министър-председателя и Главния прокурор на България за това, че министърът на вътрешните работи Йовчев е получил оферта от половин милион долара. Откритото писмо – сигнал е изпратено и до председателя на Европейския парламент. Напъвам се да се изненадам, но ми е трудно. Нормално е на всеки клон да има накачени поне 10 маймуни. В България е напълно в реда на “добрия тон” там, където могат да се щипнат 30 млн. щатски долара,  да се накачулят посредници. С парите се ощетяват моряците и хазната. Една трета от заплатите се краде от посредници, но пука ли му на някого? На БСП-ДПС и Орешарското правителство – очевидно не. Да видим ония предишните дали са били по-честни. Ето още какво пише в Откритото писмо – сигнал:

„Престъпните нарушения бяха атакувани от нас още при управлението на Тристранната коалиция, а сигнала до ЕК – Комисар Ласло Андор – срещу управлението на ГЕРБ! Бившият министър-председател Бойко Борисов беше обвинен лично от мен в извършване на тежко престъпление с представени неоспорими доказателства на Прокуратурата, но защитата му беше осигурена от изхвърления от Съдебната система бивш зам. главен прокурор и директор на НСС Бойко Найденов!”

Уха! Яко! Сега ми стана ясно защо днешните чорбаджии си траят. Те нали бяха същите онези от тройно-тристранната ламя. Пак БСП+ДПС. Ясна е работата. Обаче как така Бойко – обещавачът на справедливост, се оказва от същата група, не разбрах. Те ГЕРБ и БСП не бяха ли уж нещо като противници? Картинката е страшна. Посредниците лапат моряшки заплати. Три правителства се чешат там, където не ги сърби. Зам. главният Бойко спасява главния Бойко. Ужас. Да не си на мястото на Пламен Симов. Човекът се оплаква от палачите на самите палачи и чака справедливост пак от тях. Е, как да се самоарестуват и самоосъдят? Лудница. На Симов му признавам две неща. Много е упорит и е велик оптимист. Не спира да пише сигнали, жалби, писма. Правителствата се връткат, главните прокурори се подменят като зимни с летни гуми, а Симов пише ли, пише. Не разчитам, че чорбаджиите ще се самонакажат. Но със сигурност българските граждани трябва да имат възможност да прочетат за поредните далавери с посредници и властимащи, затова и публикувам тук някои от писмата на Пламен Симов.

Четете и после, ако можете, отговорете. Кой не е взел подкуп?

Приложения:

1. Отворено писмо на Пламен Симов до Орешарски, Цараров и Шулц, 22.11.2013 г.тук ;

1. Отворено писмо на Пламен Симов до Сотир Цацаров, 8.10.2013 г. – тук;

2. Отворено писмо на Пламен Симов до Бойко Борисов и до ЕП – Специална комисия CRIM, 28.07.2012 г. – тук.

(Следва продължение…)

.

Ивайло Зартов,

4.12.2013 г.

——————————————————————————————————————-

Бел.ред.:  Отворени писма и сигнали на председателя на моряшки синдикат “България” Пламен Симов до различни инстанции, български и европейски, са били отразявани от Еврочикаго неведнъж. Освен споменатите в публикацията на Ивайло Зартов три отворени писма, и други писма и сигнали на Пламен Симов са били публикувани при нас.

– Сигнали до прокуратурата на председателя на българския моряшки синдикат, 24.08.2012 г. – тук;

– Пламен Симов сезира и европейския парламент, 24.08.2012 г. – тук

– Председателят на българския моряшки синдикат протестира срещу втори мандат за Бойко Найденов в НСС, 17.10.2012 г. – тук;

– Особено искане до ВАС от председателя на българския моряшки синдикат, 22.11.2012 г. – тук;

– Протестен сигнал от председателя на българския моряшки синдикат до главния прокурор, 2.12.2013 г. – тук;

– Сигнал на Пламен Симов до Сотир Цацаров във връзка с дъщерята на Брендо, 2.04.2013 г. – тук

– Писмо на председателя на моряшки синдикат “България” до главния прокурор, 17.04.2013 г. – тук;

– Сигнал на председателя на Моряшки синдикат “България” до Цацаров и Райков, 1.05.2013 г. – тук.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.