Home » Авторски страници

Особено искане до ВАС от председателя на българския моряшки синдикат

2012.11.22 Няма коментари
Spread the love

Ръководителят на моряшки синдикат “България” Пламен Симов е изпратил Особено искане до българския Върховен административен съд, с копие до комисията CRIM в Европейския парламент. В това Искане г-н Симов е изложил мотивите си за това Решението на Върховния административен съд за избор на Бойко Найденов за Директор на Националната следствена служба да бъде спряно, до окончателното Решение на ВАС на делото по съществото на жалба, отправена от българския моряшки синдикат относно г-н Найденов. В искането си моряшкият синдикалист е написал, че наскоро съпругата му е била заплашвана директно, че ще има много лоши последствия за нея и за съпруга й, ако той не оттегли жалбата си срещу Бойко Найденов. Г-н Симов търси съдействието на медиите за публично огласяване на неговото Особено искане до Върховния административен съд. В отговор на това Еврочикаго публикува текста на споменатото Искане.

—————————————————————

.

STU SEAFARERS’ TRADE UNIO “BULGARIA”
MEMBER OF EUROPEAN TRANSPORT FEDERATION
GENERAL SECRETARY

mob: 359/0896 59 15 16 Office: 359 /2/ 42 35 65 7
69”V” Emilian Stanev str. 1407, Sofia, BULGARIA
e-mail: [email protected]

 

ДО ВЪРХОВНИЯ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД
АДМ. ДЕЛО №13977/2012 г. 6-ТИ СЪСТАВ

Копие: ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ – КОМИСИЯ CRIM

.

О С О Б Е Н О   И С К А Н Е

От Моряшки синдикат „България” /адрес по бланката/ –

Генерален секретар Пламен Симов

.

УВАЖАЕМИ СЪДИИ,

Моля действието на Решението на ВСС за избор на г-н Бойко Найденов за Директор на Националната следствена служба да бъде спряно до окончателното Решение на В А С на делото, по съществото на нашата Жалба!

Основанията за настоящето искане са следните:

С избора на г-н Бойко Найденов от ВСС се оневиняват без Съдебно решение, извършените от него престъпления срещу Правосъдието, изложени ясно в основната ни Жалба и приложенията към нея!

Подарена му е политическа индулгенция, като допълнителния му избор за И Д Главен прокурор, утежнява нанесените от него вреди на хиляди моряци и семействата им и лично понесените от мен, като защитник на техните права и интереси! Сега той притежава върховната прокурорска власт да упражнява натиск над подчинените му прокурори и да прикрива извършените от него престъпления срещу Правосъдието!

Вчера, 20 ноември, на излизане от близкия супермаркет, съпругата ми е пресрещната от непознато лице с добро телосложение, което със сравнително внимателен, но разпоредителен тон й нарежда: „Г-ЖА СИМОВА! КАЖЕТЕ НА ВАШИЯ СЪПРУГ ДА ИЗТЕГЛИ НЕЗАБАВНО ЖАЛБАТА СИ ОТ СЪДА! АКО НЕ ГО НАПРАВИ, ЩЕ ИМА МНОГО ТЕЖКИ ПОСЛЕДСТВИЯ ЗА НЕГО…. ПЪК И ЗА ВАС!

На въпроса от стреснатата ми съпруга:”Каква Жалба? Има много жалби! До Съда в Люксембург ли?”, отговорът е кратък – „ТОЙ ЗНАЕ МНОГО ДОБРЕ! ЖАЛБАТА СРЕЩУ „ГЛАВНИЯ”… БОЙКО НАЙДЕНОВ! СИМОВ СЪЗДАВА КАШИ И ЩЕ ПЛАЩА!”

Това е първата пряка заплаха срещу мен лично в последните 7 години!

Предупреждение да престана да се „РОВЯ” в делото за убийството на прокурор Николай Колев, като застрашен свидетел, дал показания в Националната следствена служба срещу ексглавния прокурор Филчев, получих косвено от настоящия член на ВСС и вносител на кандидатурата на Б Найденов – Камен Ситнилски, чрез съпругата на убития магистрат, прокурор Нанка Колева! /Приложение 1/.

Друго косвено предупреждение – заплаха беше отправено в края на 2010 г., с професионално отваряне на вратата на семейната ни кола, предния капак, багажника и капачката за бензин само за 4 минути, като е иззета само чанта с документи! Сезираното незабавно МВР – трето РПУ все още не е открило извършителя!
Престъпните действия, които не са имали за цел кражба на колата или скъпите инструменти в багажника и са извършени две седмици след внесената от мен Жалба до СГП срещу БОЙКО БОРИСОВ, относно съучастното му укриване на физическите убийци на магистрат Колев! /Приложение 2/

И в двата случая, засегнатият пряко министър-председател Борисов и отговорните за умишлено осуетяване на дължимото наказателно преследване – Гл. прокурори Филчев и Борис Велчев, зам. гл. прокурор Ситнилски и Директора на Н Сл. служба Б Найденов, имат общи самозащитни интереси да неутрализират източника на внесените в Прокуратурата и Европейската комисия сигнали и жалби срещу тях – Пламен Симов!

Несъмнено е също, че изборът на Бойко Найденов за зам.главен прокурор по разследванията и Директор на Н Сл. служба, който ще блокира следствието и в бъдеще, е от жизнено значение за тях!

Вярвам, че мотивите на посочените държавни лица да предложат и защитават на всяка цена кандидатурата на Б Найденов, включително и за ИД Главен прокурор, са ясно документирани и потвърдени от самия техен кандидат при изслушването му от ВСС – „Пламен Симов иска да разследвам министър-председател и главни прокурори!!!” В тази връзка, необходимостта да бъда заплашван и отново репресиран е ТЯХНА ОБЩА ЦЕЛ!

УВАЖАЕМИ СЪДИИ,

Моята единствена защита срещу натиска и заплахите за последващи репресии, ако не се откажа да изпълнявам функциите и задълженията ми на Ген.секретар на Моряшки синдикат „България”, е ускореното решение на образуваното адм.дело №13977/2012 г. и удовлетворяване на настоящето Особено искане!

Имам всички основания да вярвам искрено в моралната чистота и независимост на националния ни Съд като Институция, която не може да бъде опетнявана от Изпълнителната власт и Прокуратурата с отделните и селективно огласявани от медиите случаи, каквито има във всяка европейска страна – член на ЕС!

В очакване на Вашето справедливо решение!

 

С ИСКРЕНО УВАЖЕНИЕ:

Генерален секретар Пламен Симов

 

—————————————————————

Бел.ред.: Текстовете на цитираните в това Особено искане Приложения също бяха изпратени на редакционния ни мейл. Ако някой се интересува от тях, можем да му ги предоставим.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.