Home » Авторски страници, политика

Протестен сигнал от председателя на българския моряшки синдикат до главния прокурор

2013.02.12 Няма коментари
Spread the love

Председателят на Моряшки синдикат “България” Пламен Симов е изпратил до главния прокурор на Р. България, с копие до Комисията CRIM в Европейския парламент и до медиите, протестен сигнал, свързан с “ПРЕСТЪПНО ОРГАНИЗИРАНИ ДЕЙСТВИЯ И БЕЗДЕЙСТВИЕ НА ОТДЕЛ „ИНСПЕКТОРАТ” НА В К П  И ГЛАВНИЯ СЕКРЕТАР НА  Д А Н С  МЛАДЕН ГЕОРГИЕВ”. Сигналът визира и директора на Националната следствена служба Бойко Найденов, както и премиера Борисов.

Сигналът носи дата 11 февруари 2013 г. Съдържанието му е следното:

 

ДО

Г-Н ЦАЦАРОВ – ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА Р. БЪЛГАРИЯ

Копия:

ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ – Г-Н ГРЕЪМ УОТСЪН
Г-ЖА СОНЯ АЛФАНО – E П КОМИСИЯ C R I M

НАРОДНО СЪБРАНИЕ – КОМИСИЯ  Д А Н С

СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВА ИНФОРМАЦИЯ

 

С И Г Н А Л – П Р О Т Е С Т

 

ОТНОСНО:  ПРЕСТЪПНО ОРГАНИЗИРАНИ ДЕЙСТВИЯ И БЕЗДЕЙСТВИЕ НА ОТДЕЛ „ИНСПЕКТОРАТ” НА В К П  И ГЛАВНИЯ СЕКРЕТАР НА  Д А Н С  МЛАДЕН ГЕОРГИЕВ, С ЦЕЛ – ОСУЕТЯВАНЕ НА НАКАЗАТЕЛНО ПРЕСЛЕДВАНЕ И КОМПЕТЕНТНИ СЛЕДСТВЕНИ ДЕЙСТВИЯ, СЛЕД ДОКУМЕНТИРАНЕ НА ТЕЖКИ СТОПАНСКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ДО РЪКОВОДЕНАТА ОТ ДИРЕКТОРА НА Н. Сл. СЛУЖБА БОЙКО НАЙДЕНОВ, КОИТО ЗАСЯГАТ ПРЯКО МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ БОЙКО БОРИСОВ И КАТО ПОМАГАЧ ЗА УКРИВАНЕ НА УБИЙЦИТЕ НА ВОЕННИЯ МАГИСТРАТ НИКОЛАЙ КОЛЕВ!

ПР. ПРЕПИСКА № 2486/2012 – В К П – ПО СИГНАЛ, ВНЕСЕН ОТ КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА КОНКУРЕНЦИЯТА, М.ФЕВРУАРИ 2012 Г.,

С ПРИЛОЖЕНИЕ – ПРОТЕСТА НИ ДО ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ!

 

УВАЖАЕМИ Г-Н ГЛАВЕН ПРОКУРОР,

„Движението” на пр. пр. 2486/2012 г. на ВКП е несъмнено доказателство, че публикацията в сайт „АФЕРА”, озаглавена СИМБИОЗА “ЧЕНГЕТА – МАФИЯ”, е не само точна, но изисква и своето допълнение с включване на ПРОКУРАТУРАТА в организирания престъпен кръг!

Тази реална симбиоза – предмет на последните публични дискусии, относно взаимната зависимост между информатори и водещи офицери от службите и Вашето лично впечатление, че осветяването на агентите е само предизборно вадене на скелети от „Библиотеката” на МВР, изисква да Ви представя конкретно доказателство за тежките вреди, които тази зависимост нанася на обществените интереси и националната сигурност, както следва:

Вие вече имахте възможност да се запознаете с обвинителните документи, които Ви изпратих между 1 и 3 февруари т.г. – основанието за образуване на дело в Европейския съд /С-465/12 Р/ срещу Европейската комисия и Р. България. Поредното доказателство как водещи офицери на информатори и сътрудници от стари и нови служби на ДС-МВР, защитават от наказателна отговорност агентурния си апарат, съгласувано с Прокуратурата, се съдържа в шаблонния вече начин за престъпно осуетяване на наказателно преследване /чл.288 от НК / от Главния секретар на Д А Н С Младен Георгиев, бившия н-к отдел „Инспекторат” на ВКП, Малена Филипова, и Вашият заместник по разследването Бойко Найденов със „смачкването” на пр.пр. 2486/2012 г.! Факти и доказателства за умишления характер на престъплението срещу Правосъдието в защита на Бойко Борисов от Прокуратурата и Д А Н С:

С писмо № ИЗР – 223 от 14.02.2012 г. Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ уведомява Моряшкия синдикат „България”, че съобразно представените данни и доказателства за престъпни действия на Правителството по поддържане на забранена от директивите и регламентите на ЕС държавна помощ, единствено ВКП е компетентна да разпореди и извърши действия за разследване на конкретния случай! /Приложение 1/.

В продължение на 5 месеца приложените документи стоят без разпореждане за присъединяването им към образуваното от отдел „Инспекторат”на ВКП и лично от Малена Филипова досъдебно производство за извършени тежки престъпления с имуществото и фондовете на ДФ „Океански риболов” в Националната следствена служба – м. декември 2006 г.! /чл.203 от НК/.

Копия от документацията, която засяга пряко министър-председателя Бойко Борисов за свързано престъпление – убийството на прокурор Николай Колев и укриване на извършителите, не е приложена и към следствието за терористичния акт, след осъждането на България от Съда в Страсбург!

Известно ми е, че след обсъждане между М. Филипова и директора на Н. Сл. Служба Бойко Найденов, как да се забавят или избегнат преките следствени действия по сигнала на КЗК, които следва да са под контрола на зам. директора на Службата Румен Георгиев /сега член на ВСС/, е прието с решението на преписката да бъде ангажирана Д А Н С! През м. юни материалите са изпратени там и вече 9 МЕСЕЦА СТОЯТ НА БЮРОТО НА ГЛАВНИЯ СЕКРЕТАР НА ДАНС МЛАДЕН ГЕОРГИЕВ – ПОСОЧЕН ПУБЛИЧНО ЗА ВЕРБОВЧИК И БИВШ СЛУЖИТЕЛ НА МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ БОЙКО БОРИСОВ! Фактът, че Прокуратурата предоставя своите функции, компетентност и задължения да бъдат решавани от Изпълнителната власт, и от пряко подчинен на обвинения от нас с документи министър–председател Бойко Борисов, не изисква коментар! От друга страна Д А Н С се третира като „кошче за изхвърлена, нарязана и ненужна хартия” на Прокуратурата! Излишно е също да се припомня, че в хода на едно досъдебно производство и следствени действия, необходимостта от намесата и съдействието на Д А Н С се преценява и изисква от прекия наблюдаващ прокурор и следователя по делото, съобразно установени факти и действия, застрашаващи националната сигурност!

Относно престъпните действия на Бойко Найденов като прокурор от ВКП и директор на Н. Сл. Служба, същият извод като КЗК е направен и от 5-членен състав на Върховния административен съд. По искането на Моряшкия синдикат за касация на избора на Б. Найденов за директор на Н. Сл. Служба В А С  се произнася с Определение и в частта за престъпните му действия, нанесли щети на хиляди моряци, представлявани от Синдиката с изрични пълномощия пред Съда, определя: „ЦИТИРАНИТЕ ОБСТОЯТЕЛСТВА, АКО ОТГОВАРЯТ НА ИСТИНАТА СА ПРЕДМЕТ НА ДРУГИ ПРОИЗВОДСТВА – ДИСЦИПЛИНАРНИ ИЛИ НАКАЗАТЕЛНИ!” /Приложение 2/

Д А Н С  и подчиненият на Бойко Борисов Главен секретар Младен Георгиев не са институцията и висшият служител, които служебно или еднолично имат правомощията да образуват наказателни или дисциплинарни производства!

Призовавам Ви, г-н Главен прокурор, на основание гореизложеното с приложенията, да изпълните преките си функции и задължения по разпоредбите на чл.150 от ЗСВ за пряко ръководство на Следствието, като отстраните временно от контрола на следствените действия прекия извършител на престъплението срещу Правосъдието по л.288 от НК Бойко Найденов и определите двама независими прокурори от ВКП, които под Ваше ръководство да осигурят обективно и всестранно разследване по „замразените” досъдебни производства – „Океански риболов” и свързаното пряко дело за убийството на военния магистрат Николай Колев, с незабавен разпит на Бойко Борисов и привличането му към наказателна отговорност за укриване на извършителите и поръчителя на терористичният акт – бившия главен прокурор Филчев! Позволявам си да посоча като независими прокурори от ВКП, запознати служебно и лично с казуса – Васил Миков и Евгени Диков, като официален опонент на Бойко Найденов с издигната от следователите кандидатура за директор на Н. Сл. Служба!

 

С УВАЖЕНИЕ:

Пламен Симов

Генерален секретар на Моряшки синдикат “България”

———————————————————————————————

Приложение 1  А-14б МФ -КЗК 2

Приложение 2ВАС-6.11.2012-2

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.