Home » Авторски страници, българи зад граница

100 години от Ньойския договор. Кръгли маси в Чикаго и Босилеград

2019.11.22 Няма коментари
Spread the love

На 23 ноември, събота, от 18 до 21 часа,

МПО “Пирин” Чикаго и Център “Българика”

организират кръгла маса на тема

“100 години от подписването на Ньойския договор 1919-2019”.

Кръглата маса ще се проведе в Център “Българика” (1120 S. Elmhurst Rd, Mount Prospect, Illinois 60056).

Събитието във Фейсбук – ТУК

———————————————————————————

Кръгла маса на тема „100 години Ньой – 100 загубени години“ предстои и в Босилеград. Тя ще се проведе на 26 ноември. Ето какво пишат за това събитие неговите организатори:

“Тази година навършват 100 години, откакто Ньойската граница ни разделя и противопоставя. Поколения българи от двете страни на границата страдаме от нечовешките условия, в които сме поставени преди един век. Навсякъде по Европа и света настанаха промени, само не и у нас.

Осъзнавайки необходимостта от отбелязването и преосмислянето на историческите събития, които са ни довели в сегашното положение, Сдружение „ГЛАС“ и КИЦ „Босилеград“ на 26 ноември т.г. (вторник), от 13,00 часа местно време, в клуба на БТА в Босилеград, ще проведат кръгла маса под название „100 години Ньой – 100 загубени години“.

Каним Ви да присъствате и да вземете участие в работата на кръглата маса. Нека всички, които защитаваме каузата на българите в Западните покрайнини, да отправим поредното послание към Белград, Брюксел и София, и да им припомним за тежкото положение, в което се намираме.”

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.