Home » Авторски страници, литература

Романът “Солджър” на Здравка Момчева ще бъде представен в Търново

2021.07.28 Няма коментари
Spread the love

.

Излезе от печат новата книга на Здравка Владова-Момчева “Солджър”, епизод от който бе награден наскоро в националния конкурс “Новият Йовков” на Сдружението на жените военнослужещи в България (вж. тук). Премиерата на романа “Солджър”, който е посветен на загиналите български войници в Кербала, ще бъде утре, 29 юли, в родния град на авторката – Велико Търново. Здравка, която живее и работи в Лондон, Великобритания, сега е в България и се подготвя за събитието. Нейното творчество е било представяно неведнъж и в нашето издание. Желаем успех на премиерата и на романа “Солджър”.

Снимка: ФБ профил на Здравка Момчева

Ето какво пише авторката на книгата за предстоящото събитие:

“Каня Ви на представянето на “Солджър”, което ще се състои в четвъртък, 29 юли, от 20 часа, на сцената на арт-кафе “Галерия”, паметник “Асеневци”.

Благодаря на Издателска къща “Абагар” за невероятния професионализъм и желание да подкрепят и осъществят публикуването на книгата, на екипа на арт-кафе “Галерия” (Георги и Зора, невероятни сте!) и на изключителния Николай Венков – един Велик Търновец, посветен на нашия неповторим град, който най-точно разбра “какво е искал да каже авторът на тази книга”. Гордея се, че той ще бъде водещият на събитието!

За това как се пише “мъжка книга” с женска проницателност и нюх, кой е прототипът на Солджър, кой е съвременният български герой и още много неща, ще разкажа на срещата ни в четвъртък. Очаквам Ви!”

Още по темата вж. тук.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.