Home » Авторски страници, политика

Не гласувайте за мен

2021.03.28 Няма коментари
Spread the love

Илюстрация: Авторът

Войната с уродливото чудовище, което души държавата ни, е обща. Но и всеки от нас трябва да избере своите малки битки. Чувал съм какво ли не от тези, които не одобряват горещите ми думи в публичното пространство. Бил съм платен. Бил съм човек на тоя, на оня. Наричали са ме комунист и капиталист почти едновременно.

Истината е, че съм просто независим човек, който не спира да говори своите истини, с надеждата да го чуят. Поне малко.

Седмица преди изборите давам кратък отчет какво свърших – без корист, без заплащане, без да съм в нечия партийна листа или гражданска квота. Не съм направил много. Направих това, което ми позволяват собствените сили.

През 2009 г. стартирах един Пътеводител на Българския Гражданин и повече от десет години пишех в кратки форми неща, които исках да крещя, докато много мълчаха.

През 2020 г. всички обвиняваха хората на мисълта и изкуството, че се крият, че не подкрепят недоволството към властта. Помогнах им да се да се обединят и да сложат имената си под искане за оставки в едно Отворено ПИСМО. От 100 станаха 1250, а проявата им достигна до всички в България и до европейските институции.

През 2021 г. помогнах на българите зад граница да се изправят и да поискат да гласуват. Резултатите от акцията https://imashpravo.com/ тепърва ще видим. Но вярвам, че ще са рекордни.

Да, не съм преобърнал света. И сигурно можех да направя още много, ако имах малко повече енергия и време. Но мисля, че направих достатъчно, за да имам основанието да изискам по нещо от всички Вас, които ме четете толкова внимателно. И за което съм Ви благодарен.

Хора, остава една седмица до избори, чиято стойност за нас се доближава до онези в края на миналия век. Тогава се опитвахме да преборим едно червенобузо охранено чудовище, душило държавата ни десетилетия. За съжаление се оказва, че не сме успели. Последните 11 години държавата е превзета от наследниците на онзи тоталитарен режим. Разрухата е пълна, но пропагандата се опитва не само да я прикрие, но и да ни накара да ръкопляскаме и благодарим на престъпниците отгоре.

Този път нямаме право на пропуск. Нямаме оправдание за апатия, липса на мотивация, загубена надежда и отчаяние. Залогът не сме ние. Залогът са всички онези хлапета у дома, които ни гледат в очите с безрезервно доверие, защото вярват, че взимаме правилните решения вместо тях.

Има за кого да гласуваме. Има партии и личности в тях, чиито ръце не са оцапани в миризливата кафява течност, която ни дави. Няма да Ви карам да гласувате с бюлетината с номер 11, която аз съм избрал. Това си е мой избор. А Вие потърсете и изберете сами своята бюлетина, не робувайте на стадни влечения. И най-вече – моля Ви, не се съобразявайте с мен.
Защото аз няма да гласувам заради Вас. Ще гласувам заради моята малка къдрокоса принцеса.

 

Радослав Бимбалов,

Фейсбук

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.