Home » Авторски страници, история

Научна среща за Ньойския договор в Троян

2019.09.12 Няма коментари

На 13 и 14 септември т.г. в Културно-информационния център в Троян ще се проведе научна среща на тема „Пътят към Ньой – краят на българския национален идеал“.

Източник: Уикипедия

Срещата се организира от Национално дружество „Традиция“, Регионален клон „34-ти пехотен Троянски полк Априлци – Троян – Севлиево“ и Министерството на отбраната, със съдействието на Музея на народните художествени занаяти и приложните изкустваТроян и Община Троян.

Научен ръководител на срещата ще бъде проф. Пламен Павлов. Според сценария е предвидено да бъдат представени 15 научно-исторически доклада.

В рамките на срещата е предвидено да бъде представена и изложбата „Погромът в Босилеградско 15-16 май 1917 г.”, от нейния автор доц. Ангел Джонев и председателя на КИЦ „Босилеград“ Иван Николов.

 

КИЦ “Босилеград”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.