Home » Авторски страници, Е-Списание

По радиото пак звучи “Let it be”

2019.09.12 Няма коментари
Spread the love

По националното радио пак звучи “Let it be“.

БНР – държавната радиостанция в България – така протестира. С една и съща музика на кръгъл час или в определени предавания.

Този път заради съдебния журналист Силвия Великова.

Много хора разпространяват следния текст във ФБ:

«Свалиха журналиста Силвия Великова, взеха й ресора. Този път е прекалено. Много.»

Мога да добавя, че отдавна е прекалено. Много.
Но този път трябва да има последствия.
Каква държава може да сме, ако националните медии и работещите в тях зависят от мнението на силните на деня?!”
.

.

Ето какво пише за случая в.”Сега”: “Силвия Великова, която е водещ на предаването “Преди всички” по БНР, а също и дългогодишен съдебен репортер, е свалена от ефир, стана ясно днес. Освен че вече няма да води предаването, тя е махната и от ресора, т.е. няма да отразява новините за съдебната власт.

Великова е един от малкото останали журналисти, които задават неудобни въпроси на представителите на прокуратурата и съда, както и на изпълнителната власт.

От БНР все още няма официално становище и обяснение.

“Нямам писмено мотивирани причини за свалянето ми от ефир. В 13.30 ч ни извика новият ни директор Николай Кръстев и каза кой какво поема от ресора ми, и кой поема утре предаването ми. Аз го готвих допреди малко и трябваше да отида на протеста срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор”, каза пред “Сега” Великова. Тя допълни, че неофициално от вторник ръководството на радиото води разговори с нея. Казано й е, че има натиск да бъде свалена от ефир, защото много критикува Гешев. Предложено й е да обучава кореспонденти на журналистика.

“Аз няма доброволно да изляза в отпуск. Преживяла съм го веднъж с президентския ресор през 2004 г. Тогава ми беше сменен ресорът, защото това беше поискано от пресцентъра на Първанов. Минаха 15 години, явно времената не са се променили”, допълни Великова.”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.