Home » Авторски страници

Дезинформация 24/7

2019.09.23 Няма коментари
Spread the love

От свободата на медиите зависи свободата на обществото

Илюстрация: “Трите маймуни” на Хидари Дзингоро

Възрастните българи, с малки изключения, четат вестници. Вестниците, които излизат на хартия, са на Пеевски и/или проправителствени. Трудно е да обясниш на над 70-годишния си родител, че той де факто не е информиран, въпреки че чете вестници и гледа Нова ТВ!

Стигнахме дотам, че чак герберите не повярваха, че Бойко е казал варненци да търпят ГЕРБ, докато им построи “Хемус”. Така си е, не е за вярване, но е факт. Обаче фактите в недържавата са твърде разтегливи за една порода медии и току-виж си научил нещо, което не е точно така, но “у вестника го пише” и “по телевизора го казаха”.

Днес ни се налага сами да бъдем разследващи, за да сме сигурни, че “новината”, която сме прочели, е истина. И ще става все по-зле, щом Миролюба Бенатова кара такси, а Генка Шикерова още не е намерила новото поприще в живота си, независимо, че и двете си разбираха от работата, която вършеха преди.

Цветанов е прав – на властта й трябват дезинформатори, които, от една страна, да лъжат Първия, че народът е добре, а от друга, да лъжат народа, че е добре. И всеки от нас, седейки пред телевизора, си вика, че той не е добре, но има едни българи, които са добре, понеже джъткат с последен модел BMW и пускат снимки от Карибите.

Дезинформацията, уважаеми българи, е пръв приятел на диктатурата, а у нас дезинформират 24/7 (24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата), за да са спокойни.

Няма да се разпростирам повече, само ще подчертая, че Гешевизацията е допустима толкова, колкото ние позволим.

Силвия Великова сигурно също можеше да кара такси, но нямаше тя да е загубила от това, че не е в БНР, а ние.

Та, мислете кога Вие ще станете Силвия Великова и дали искате да гледате Харизанов, вместо Шикерова!

 

Стела Николова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.