Home » Авторски страници, българи зад граница

Управление на човечеството

2019.07.29 Няма коментари
Spread the love

Автор: Проф. Никола Чаракчиев*

Човечеството се развива изключително интензивно и населява всички области на нашата планетата. Хората, които населяват планетата взаимодействат помежду си, а така също контактуват с материалния и нематериалният свят на вселената.

В помощ на човечеството ние предлагаме един модел на управление, по който се осъществява взаимодействието и управление между хората и частично с вселената. Управлението на човечеството се осъществява по йерархичен принцип.

Критериите за йерархичност на управление са в хармония с използваните инструменти за управление, а именно по тяхната мощ. Най-малко ефективният инструмент с които днес разполага човечеството е словото, а най-ефективния инструмент, с който разполага човечеството са финансите. Най-слабите инструменти, с които разполага вселената са физическите закони, а най-значителните инструменти все още не са идентифицирани. Земетресенията, вулканите, цунамито са инструменти, с които вселената управлява човечеството.
От предложения модел за управление на човечеството могат да се направят някои практични изводи.

Извод 1. Всяко по-горно ниво може да управлява по-долните нива, но по-долно ниво не може да управлява по-горно ниво, защото по-горното ниво разполага с по-мощен инструментариум.

Извод 2. Всяко „по-горно“ ниво използва като Изпълнители по-долните нива.

Извод 3. Управлението на човечеството не зависи от управляващата личност, а от инструментите за управление, с които оперира управляващата личност.

Извод 4. Понастоящем най-мощен инструмент в управление на човечеството са финансите, защото съгласно Теорията на структурната чувствителност, човешкото общество е най-чувствително към финансовите инструменти.

Ако предложените изводи са реални би следвало, че с инструментите от нулевото (Интимното) ниво е не ефективно управлението на човечеството, Това означава, че с реч (викове и крясъци), постери (плакати и лозунги) и т.н. „живи вериги“, светът не може да се управлява (тези инструменти са безсмислени). „Най-ефективно“ (но безсмислено) е управлението на човечеството с Разрушителни инструменти като земетресения, вулкани и други, използвани при военни действия (например атомната бомба над една страна може би беше причината тази страна да прекрати военни действия).

Нива на управление на човечеството.

Извод: Всяко по-горно ниво може да управлява по-долните нива, но по-долно ниво не може да управлява по-горно ниво, защото по-горното ниво разполага с по-мощен инструментариум.

Актуализация – 28 юли 2019 г.

———————————————————————————————-

* Prof. Nikola Charakchiev, Ph. D. Bulgarian Professional Genealogist, Chicago IL

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.