Home » Авторски страници, българи зад граница, Е-Списание

Сътрудници на бившата Държавна сигурност, работещи в МВнР

2019.02.02 Един коментар
Spread the love

Данните са към 1.01.2019 г. и са получени в редакцията на Eurochicago.com от МВнР по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ). Още по темата и отговорите на Външно министерство на други наши въпроси може да намерите ТУК.

На снимката – фaксимиле от отговора

На страниците на Еврочикаго и преди сме писали не само за кадрите, но и за кадруванията на бивши служители на ДС в МВнР. Вж. тук, тук и тук.

Само ще припомним няколко числа отпреди две години: 56 сътрудници на Бившата държавна сигурност все още работят в системата на Министерството на външните работи към 31 декември 2016 г. Десет от тях са на ръководни длъжности в министерството. Четирима са български посланици по света. Четирима са членове на Кариерната комисия към министъра на външните работи Даниел Митов по време на неговия мандат. Двамата заместници на сегашния служебен външен министър Ради Найденов са били агенти на ДС.

Две години по-късно броят им, както се вижда и от факсимилето, е 54. При това 30 години след 1989 година!

Наши коментари по темата може да откриете в горепосочените линкове. Очакваме и Вашите коментари, макар че по цитираните числа се вижда, че само с коментиране промяна не се получава.

.

One Comment »

  • Раймонд said:

    Българи, лъжат ви! ГЕРБ и БСП са едно и също. Властващи, които не искат да осигурят на собствените си граждани достойно съществуване, при помощи от ЕС в пъти повече от плана Маршал, са ПРЕСТЪПНИЦИ и национални предатели. България е най-превзетата икономически и политически /агентурно/, държава от ЕС от страна на Русия. От посолството си в София, Русия атакува и ерозира целите Балкани. Нагло и НЕОБЕЗПОКОЯВАНО! Окупирала е цели градове и области в България, като Черноморието, Бургас, Варна и Пловдив, изкупила е обработваемата ни земя и държи монополитe на горивата, енергетиката и съобщенията….Какво спите бе, идиоти салатко-ракиджийни!?!? Живеете най-скотски в цяла Европа и не само, и това ви прави доволни и самодостатъчни. Ега ти кочината! Не смеете да излезете на улицата и да ги изметете, заедно с руските им господари. Какво ни е донесла Русия? Само мъки и страдания! Предала е и обесила Левски, Караджата и Хаджи Димитра, затрила е Стамболова и доктор Вълковича, разкъсала е България!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.