Home » Авторски страници, българи зад граница

Премиера на “Черга пъстроцветна” в Чикаго

2016.06.25 Няма коментари

_MG_7865

Уважаеми приятели на писаното слово,

Каним Ви на чигаската премиера на книгата „Черга пъстроцветна“, която съдържа творби на български автори от разни страни по света. Разказите и стихотворенията в литературния сборник са публикувани в специалната литературна рубрика на Еврочикаго през 2015 г.

Книгата вече бе представен в София на 15 май т.г. (вж. тук), както и на Пролетния панаир на книгата в НДК на 24 май (вж. тук). “Черга пъстроцветна” бе представена и на Единайстата световна среща на българските медии в Прага, както и на литературна среща в Пазарджик (вж. тук).

Очакваме Ви тази неделя, 26 юни, в Чикаго, в залата на църквата “Св. Иван Рилски Чудотворец” на адрес: 5944 West Cullom Avenue, Chicago, Illinois 60634.  Представянето на книгата ще започне от 13:00 ч., след неделната служба, която завършва в 12:30 ч. Свещеникът отец Димитър Ви кани и на богослужението от 11:00 ч., в Неделята на вси светии.

Участие в малкия ни литературен празник са потвърдили вече българският генерален консул Симеон Стоилов, както и четиримата автори от сборника, които живеят в Чикаго и в съседния щат Индиана. От Чикаго това са Симеон Гаспаров и Райна Недялкова-Качулкова, а от щата Индиана ще дойдат Людмила Билярска и Виктор Хинов.

За повече информация – тел. (847)924-8596.

Черга

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.