Home » Е-Списание, литература

Избрани ОТКРОВЕНИЯ

2015.01.25 Няма коментари
Spread the love

otkrovenia002

(Статията по-долу, но вече допълнена и обновена през 2018 година, може да прочете ето ТУК.)

В началото на 2015 г., по идея на български емигранти, Еврочикаго създаде тази постоянна литуратурна рубрика, наречена “Откровения”, за което задели специални страница от сайта /вж. линк/.

В  рубриката всяка седмица се публикуват разкази и стихотворения от сайта „Откровения“ /линк към сайта/, който е отворена литературна платформа за качване и споделяне на текстове от техните автори. В рубриката, която създадохме, могат да бъдат публикувани и други литературни текстове, чиито автори не са много известни на четящата публика, била тя в България или сред българската диаспора по света.

Такива текстове, които не са били публикувани никъде, могат да бъдат изпращани на редакционния ни мейл, или направо да бъдат качвани като текстови файлове за обсъждане и оценяване в специално създадена за целта гpупа във Фейсбук /линк/. В тази Фейсбук група се поставят и линкове към публикувани в сайта „Откровения“ литературни произведения, чиито читатели са ги харесали и са решили да ги номинират за нашата рубрика.

В края на всяка седмица от предложените, оценени и коментирани текстове се избира един разказ и едно стихотворение, които се публикуват в Eurochicago.com. Това кои точно да са тези литературни текстове зависи от оценката за тях на членовете на Фейсбук групата (която е отворена за четене и членство), както и от редакторите на нашето издание. Всички членове на групата могат да предлагат избрани от тях литературни текстове, стига тези текстове да са от други автори, а не от тях самите.

Практически всички творби, които са намерили място в рубриката, са публикувани след номиниране и оценка във Фейсбук групата.

Всички творби от нашата специалната литературна рубрика, публикувани през 2015 г., можете да видите ТУК.

През пролетта на 2016 г. бе издаден сборник* с  всички творби от 2015 г., начерен “Черга пъстроцветна“.

Тази добра инициатива – за издаването на творбите в книга, би могла да продължи и в бъдеще, ако се намерят средства за издаването й. Ако желаете да подкрепите доброто дело или може да намерите спонсор пишете на редакционния ни имейл.

Всички нови творби от нашата специалната литературна рубрика, публикувани през 2016 г., можете да видите ТУК.

.
_MG_7865

* Книгата “Черга пъстроцветна” стана факт благодарение на усилията на нашия редакционен екип и на спомоществувателството на български емигранти в САЩ. Тя бе представяна в София (вж. линк 1 и линк 2), Пазарджик , на медийната среща в Прага и в Чикаго (линк).

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.