Home » Авторски страници, литература

Представяне на “Черга пъстроцветна” на Пролетния панаир на книгата

2016.05.24 Един коментар
Spread the love
Даниел Меразчиев, Катя Донкова и Мариана Христова на представянето на "Черга пъстроцветна" на Пролетния панаир на книгата

Даниел Меразчиев, Катя Донкова и Мариана Христова на представянето на “Черга пъстроцветна” на Пролетния панаир на книгата

В Деня на българската просвета и култура 24 май се състоя представяне на литературния сборник “Черга пъстроцветна” на Пролетния панаир на книгата в Националния дворец на културата в София. На това представяне бяха редактора на сборника Мариана Христова, художника на корицата Катя Донкова, както и двама от авторите, чийто творби са влезли в “Черга пъстроцветна” – Даниел Меразчиев и Любов Алипиева.

index1

Мариана Христова разказа накратко пред събралите се за начина, по който е била създадена тази книга, за авторите, чийто творби са влезли в нея, и пр. Тя прочете кратки откъси от две творби в “Черга пъстроцветна” – от разказите на Стефка Венчева “Баба ми, гъркинята” и на Станислав Григоров – Грег “Американците идват”.

Катя Донкова

Катя Донкова

Няколко думи за книгата каза и друг член на екипа на дарителския проект “Черга пъстроцветна” – Катя Донкова.

Любов Алипиева

Любов Алипиева

Авторката Любов Алипиева също сподели с публиката своето отношение към това начинание и своята благодарност за създаването на тази книга.

Даниел Меразчиев говори за книгата с читатели

Даниел Меразчиев говори за книгата с читатели

На това представяне някои въпроси от публиката, един от които бе зададен така: “Кой е виновникът за създаването на тази книга?”. Вероятно не всички присъстващи бяха разбрали, че “вината” е на български емигранти в САЩ, както и на нашето издание EuroChicago.com.

index23

Всички дошли на това представяне почитатели на литературата можеха да получат екземпляри от книгата, да поговорят с авторите, които бяха дошли, и да получат автографи от тях.

index22

Няколко книги “Черга пъстроцветна” бяха подарени и на организаторите на Пролетния панаир на книгата в НДК.

_MG_8827

Снимките от това представяне отново са на Мариана Таланова, която отрази със своя обектив и премиерата на литературния сборник, състояла се съвсем скоро, на 15 май, на което успяха да дойдат и автори, живеещи извън границите на страната (вж. тук и тук). Благодарим ти, Марианче 🙂

index2

Още моменти от представянето на “Черга Пъстроцветна” на Пролетния панаир на книгата в НДК.

_MG_

_MG_8874

index16

Малкият син на Катя Донкова с "Черга пъстроцветна" в ръце

index13

index14

index20

index23

index21

index24

index25

index21

index25

index18

index26

One Comment »

  • В said:

    Невероятно!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.