Home » политика

Инициатива призовава: Предложете достоен депутат!

2015.04.18 4 коментари
Spread the love

Търсят се 600 свестни българи за бъдещи депутати – предложете достойните кандидати сега!

psd_0031

Новосъздадена Инициатива приканва българските граждани:

Ако Ви е писнало да гледате все старите муцуни в Народното събрание,

ако смятате, че парламентът е окупиран от статуквото,

ако не желаете да участвате повече в Избори без избор, както досега –

то тогава предложете поне един свестен и подходящ българин за депутат!

.

Инициативата избягва недостатъците на Изборния кодекс и за всеки от тези 600 кандидати гарантира почти 50% вероятност да попаднат в бъдещата листа на инициативата, както и равен шанс да я оглавят.

Ето какво пише още в обръщението:

Обръщаме се към българските граждани да ни посочат поне 600 свестни българи за бъдещи депутати. Помогнете да разбием заедно партийното статукво в парламента и да изберем по-добри техни заместници.

Познавате ли поне един човек, по-достоен от настоящите депутати в Парламента?

Можете ли да намерите поне още един Ваш познат, който да гарантира заедно с Вас за същия кандидат?

Ако отговорите и на двата въпроса с ДА, то тогава четете надолу.  Ако не познавате подобен човек, на когото да имате доверие, по-голямо от това на сегашните ни избраници в НС, то тогава действително сме си заслужили управляващите. И няма нужда да четете нататък, а се примирете.

Но ако познавате поне един такъв човек, това означава, че България има шанс и има бъдеще за нея.

Щом двама души могат да гарантират за един човек, той вероятно е достоен. Въпреки това е необходимо той да отговаря на още няколко условия (така например в САЩ има условие президентът да е по-възрастен от 39 години).

.

Ето краткият списък с условия на Инициативата* “За прозрачност, сътрудничество и доверие”, за това кой може да влезе в категорията „кандидат-депутат“:

1. БЪДЕЩИЯТ ДЕПУТАТ трябва да е предложен (а не самопредложил се) от поне двама човека**, които да са негови познати, съседи, приятели, но не и роднини по права или съребрена линия, готови да гарантират с писмо за него. При това да са готови и да го подкрепят до края на кампанията. Предложенията изпращайте на имейл: [email protected]  или изписан с главни букви  [email protected]

2. Кандидатът трябва да ни изпрати свое CV (автобиография), което ще бъде публикувано преди жребия. (Очакваме писмата на същия гореуказан имейл.)

3. Заедно с автобиографията, кандидатът е необходимо да приложи мотивационно писмо, в което да напише:

а) Че е съгласен да се кандидатира за депутат. (Задача на предлагащите е да го убедят, защото в България има много достойни мъже и жени, които не биха искали да имат нищо общо с политиката. Това тяхно решение е разбираемо, но кой тогава ще ни оправи – тези, които само искат да ни оправят?)

б) В писмото си да декларира, че има завършено средно образование с успех поне 4,00 (имаме депутати с по два мандата с успех под 3.50 – линк).

в) Да посочи един или два примера за извършена от него реална общественополезна дейност (т.е. да докаже, че поне веднъж е работил като доброволец, без заплащане, защото имаме много политици досега, учили в най-добри училища и в световноизвестни фирми, и постигнали добри индивидуални успехи, но най-вече, когато става дума за пари, а не на ползу роду). Да представи и копие от данъчната си декларация за изтеклата година.

г) Да посочи в писмото си един или два примера, в които е поемал отговорност за някого, извън кръга на близките си, за които така или иначе се налага да поема отговорност. (Защото нашите настоящи политици не са готови да носят отговорност за други хора и дори за собствените си грешки – гледат само себе си и все друг им е виновен.)

д) Да гарантира, че е психически здрав (достатъчно да е годен за заемане на поста, да е в нормите, не е нужно да има психика на космонавт, защото от НС познаваме много депутати, които се правят на луди или действително са такива).

е) Да гарантира, че не е под долната граница на средната интелигентност IQ>95 (нека припомним, че имаме българи с изключително висока интелигентност, например Даниела Симидчиева е с IQ = 192, и не върви да бъдат управлявани от хора с мозъчна недостатъчност).

ж) Да покаже удостоверение, че не е бил служител на ДС, както и удостоверение, че не е бил лишаван от свобода. (Що се отнася до последното, поради състоянието на българската съдебна система, е възможно да има и изключения – понеже в България се случва твърде често някои от най-големите крадци да се измъкнат „сухи от водата“, а други са осъдени невинни.)

3) Последното условие е да подпише декларация, че ще спазва не само писаните, но и неписаните (моралните) закони в Р.България, и ще изпълнява решенията на Общото събрание на бъдещото Движение.

Както виждате – списъкът с изисквания е кратък. Инициативата търси най-достойните, но нарочно не е поставила високо летвата на подбор. Защо ни трябва висока летва, която да подплаши кандидатите, след като, който и да се запише, отговарящ на тези несложни изисквания, ще бъде по-добър от нашите депутати, обвързани в зависимости (вж. тук), и взимащи недобри за страната решения (вж. тук).

.

Подкрепете инициативата – предложете достоен депутат!

.

 Заповядайте и подкрепете Инициативата ПСДтук

Запишете се за член (страницата ще бъде отворена от 6 май 2015 г., при официалното откриване на кампанията на новата инициатива. Годишният членски внос ще бъде на стойността на един или два дарителски sms-и (DMS)** и ще се дарява за болни и нуждаещи се възрастни хора);

Предложете достоен Ваш познат за кандидат-депутат (от средата на м. май);

Станете спонсор (към отделни генерални спонсори няма да се обръщаме, поне докато движението не получи обществената подкрепа на няколко десетки хиляди граждани и не осигури добър обществен контрол за изразходваните средства).

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

* Инициативата ПСД си е поставила няколко основни задачи, но първата сред тях е да разбие със законни средства монопола на клептокрацията и политическото статукво в Народното събрание – там, където се приемат законите и се решава бъдещето на България. Имейл за връзка ще намерите в публикацията тук (линк).

** Във ФБ групата на членовете има предложение да се намалят препоръките до една, от единствен гарант.

*** DMS е платформа за онлайн дарения и изпращане на благотворителни sms-и в България. Цената на един дарителски sms е 1 или 1.20 лв. Всички sms-и ще се получават независимо от Инициативата и се разпределят от известния и заслужил доверие „Български дарителски форум„. Лица до 20 години и над 60 години, както и инвалиди и безработни, ще изпращат по един sms, а всички останали (между 20 и до 60 години) по два.

**** Ако все още се съмнявате във възможностите за успех на Инициативата, моля задължително вижте: Изборът чрез жребий – устойчива съпротива срещу олигархията

.

4 Comments »

 • alextas said:

  Мисля че трябватеда добавите материални санкции за всеки депутат допуснал загуби за държавата в размер на САМИТЕ загуби. Наказанията да не подлежат на обжалване. И под това да се подписват. Това трябва да важи за абсолютно всеки заемащ някакви позиции във властта.Когато загубите са в човешки животи или в културната и историческа памет на българите, тогава наказанието е доживотно, защото човешкият живот няма цена, както и животът на нашите предци ( културната и историческа памет). Може и да изглежда сурово, но така ще бъдат отбити мераците на келипирджиите. Освен това не обсъждате въпросът за ПРЯКАТА демокрация с който буквално ври информационното общество. Мнозина вече смятат, че представителната демокрация е в банкрут. Също така не обсъждате въпросът за талантите. Как да се организират те като водещи в изпълнителната власт и как да се организират брейнекипите им при Референдумно управление. Това днес ври и кипи в България.

 • Павлов said:

  2020-та сме и няма да ви се получи. Простете, но такава глупост не съм виждал. Има етноси в Бългатия, които ще бетонират статукво, каквото светът не е виждал и на дали след тази ваша недомислица ще види отново. Ще пренапишат учебниците по политически науки, така, че подобно недоразумение да не може да се повтори в така наречените „бели държави“. Менса не е критерий за висок интелект. Много моля, нека се уважаваме. Доказано е, че хора с прагматични професии и развиващи се в области от инженерните и компютърните специалности са с най-голям процент успеваемост на IQ тестовете.
  В цялост, разбирам смисъла, но възникват доста убезпокоителни въпроси, какви кандидати ще влязат в управлението. Правителство на шуробаджанащината. Трябваше да започнете с вашето IQ, преди да публикувате глупости.

 • Peter S said:

  Този текст е писан преди повече от 5 години. И действително се нуждае от някакво осъвременяване. Но идеята е главната и тя е важната. А това, че отричате IQ тестовете не е изненада. Казвате го все пак на човек събрал максимално възможния резултат на тестовете на Менса. 🙂

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.