Home » политика

За бъдещето на Инициативата ПСД

2015.04.18 Няма коментари
Spread the love

Тук са разгледани и систематизирани няколко допълнителни, неописани до днес виждания за бъдещето на Инициативата „За прозрачност, справедливост и доверие“.

psd_0008

СТРУКТУРА НА БЪДЕЩЕТО ДВИЖЕНИЕ

Kaкто вече бе оповестено, инициативата „За прозрачност, справедливост и доверие“ издирва действени българи – правещи или готови да направят поне нещичко за България. Целта е да ги събере всички в секретната Фейсбук група за членове на инициативата наречена „Действия за България“.  Ето последващите стъпки и планове.

След като Инициативата  набере достатъчно хора и симпатизанти, ще се преструктурира в Движение, обхващащо следните групи:

а) Симпатизанти, към които Движението ще се допитва по важни общозначими въпроси;

б) Членове те гласуват решенията;

в) Кандидат-депутати (а в последствие и депутати) – те въплъщават решенията  на членовете в НС;

г) Оперативно събрание – съставено от помощни група от обществени съветници/ експерти/ наблюдатели/ съдии/ координатори/ медии. Без да са ръководство, те ще помагат да се определят политиките на Движението и ще взимат оперативните решения (които ще се приемат след гласуване, разбира се);

д) Спонсори, подредени в няколко нива – бронзов, сребърен и т.н. (до набиране на необходимия минимум от няколко десетки хиляди членове, генерални спонсори няма да бъдат търсени и приемани).

е) Всички дотук (без симпатизантите) представляват Общо събрание – върховният орган, който гласува главните стратегически решения (симпатизантите също имат право на глас, но тежестта му ще бъде по-ниска – например 1/5 или 1/10).

Правата и задълженията на всяка една от групите на Движението са лесно дефинируеми, подлежат на бъдещо обсъждане и в момента на написването на този текст са само примерни.

Очакваме Вашите предложения*, които ще бъдат разгледани от бъдещото Оперативно събрание.

Различното от досега съществуващите разнообразни политически практики са кандидат-депутатите (вж. тук) и методологията за приемане на решения, която ще включва и жребия в себе си. (Така ще работи основният политически постулат НЕПРЕДВИДИМОСТ и да се намалят възможностите за корупционен натиск.)

.

ОЧАКВАНИ РЕЗУЛТАТИ

Какво би се постигнало с всичко изброено досега?

Ще имаме депутати, за които знаем, че не са слабоумни и с психически отклонения, и че те ще могат, след края на мандата си, да носят отговорност за грешките и престъпленията, които биха могли да сътворят.

Ще имаме нови и поради случайния избор необвързани хора в политиката. Ще имаме Движение, което може да събере още на първите избори поне 20% от избирателите в България, готови да гласуват с протестен вот, което, благодарение на качествата на хората в Оперативното събрание и на гласуванията на Общото събрание, ще води успешни политики (най-вероятно центристки).

С няколко основни цели – да се спрат досегашния геноцид, ширещата се корупция и умишленото унищожаване на държавата. Подробности ще може да намерите в раздела „Въпроси и отговори“.  Движението ще работи за изграждане на България като модерна и икономически стабилна държава в ЕС, която е способна да осигури сигурност и нормален стандарт на живот на гражданите си.

Всеки, който приема тези идеи, може да се присъедини към Движението.

.

КРАТКОСРОЧНИ ЦЕЛИ И ПЛАНОВЕ

Засега първи точки от плана ни са:

1) Набиране на членска маса (вж. постулат МАСОВОСТ);

2) Създаване на Временен обществен съвет към движението* (който ще работи до избиране на постоянен).

Във връзка с първата основната точка от плана ще цитираме един текст от Стария Завет. В Третата книга „Царства“, Глава 19, е записано, че дори когато мислиш, че всичко е свършило и че си сам, с теб са поне още 7000 души.

„13. […] И към него биде глас, който му каза: Защо си тука, Илия?
14. Той отговори: Пламнах от ревност за Господа, Бога Саваота, защото Израелевите синове оставиха Твоя завет, разрушиха Твоите жертвеници и с меч убиха Твоите пророци; само аз останах, но и моята душа търсят да вземат.
15. И Господ му рече: […]
18. Но все пак оставих между израилтяните седем хиляди мъже; коленете на всички тия не са се прегъвали пред Ваала, и устата на всички тия не са го целували.“

Този записан преди хилядолетия текст от Библията ни дава надежда, че тези 7 хиляди може да ги съберем бързо, но нашата цел е групата ни да набере поне 40 хиляди души. Спрели сме се на това число, защото 40 000 са около 1% от гласуващите в България при 60% активност. При събиране на такава численост, ще предприемем следващи стъпки за регистриране на Инициативата и превръщането й в Движение, което да се яви на избори.

Но това са само предположения и планове. Едно е сигурно – дори и да не успеем да съберем 40 000, тези 10-20-30 хил. лв., акумулирани от членски внос чрез дарителски СМС-и, ще облекчат живота поне на неколцина стари хора, изпаднали в нужда. Т.е. поне едно добро ще е направено и някой ще ни благослови. А положението на днешните политици не е завиждане. В Библията е казано:

„Аз съм Господ…, Който за греха на бащи наказвам до трета и четвърта рода децата, които Ме мразят, и Който показва милост до хилядно поколение към ония, които Ме обичат и пазят Моите заповеди.“ [Изход, 20:5-6]

Дотогава всеки има право да дава предложения, а по-късно Оперативното събрание (ОС) с гласуване (и разбира се, с елемент на жребий) ще отсее най-доброто за бъдещето.

Привличайте нови членове и кандидати за депутати, които да дарят c DMS – направете добро!

Относно втората точка – създаване на Временен обществен съвет към движението, то той е най-добре да бъде от всички, които първи са се записали в групата „Рецепти за България“ до 1 май 2015 г. След тази дата във Временния ОС (или съкратено ВОС) ще се дописват, с изричното съгласие на досегашните членове, само хора с доказани дела и качества. От хората на ВОС ще бъдат излъчвани по жребий или по азбучен ред и администраторите на групата „Рецепти за България“, защото при разширяването й администрирането ще става все по трудно. ВОС ще следят за спазването на постулатите на инициативата и ще алармират и санкционират нарушенията и нарушителите.

.

ДЪЛГОСРОЧНИ ЦЕЛИ И ПЛАНОВЕ

Ще ги допишем заедно след обсъждане, но сред тях задължително се съдържат целите залегнали в името на движението.

А повече за бъдещата програма може да научите тук (но след като станете член/симпатизант).

.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

*Имейл за връзка ще намерите в публикацията тук (линк).

** Временният ОС приема и преследва основните задачи – а те са:

а) методи за набиране на членска маса;

б) реални пътища за осигуряване на прехрана за всеки един член от обществото (и това да става със собствени продукти и средства от България, а не да сме зависими отвън).

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.