Home » Е-Списание

Велизар Енчев: 140 депутати притежават ВЕИ-та

2015.01.15 Един коментар
Spread the love

В парламента има енергийна мафия, заяви депутатът Велизар Енчев

.

velizarEnchev В българския парламент има енергийна мафия. Тази мафия е най-малко от 140 депутатa. Според д-р Константин Тренчев 140 депутати притежават ВЕИ-та. Това каза от парламентарната трибуна по време на обсъждането на промените в Закона за енергетиката изключеният от ПГ на Патриотичния фронт депутат Велизар Енчев и така повтори думите на българския ядрен дисидент Георги Котев, който от години тръби това в своя блог.

Високата цена на електроенергията се дължи на два факта – ненормалните цени на двата американски ТЕЦ-а – ТЕЦ 1 и ТЕЦ 3 и на ВЕИ-тата, заяви депутатът. Той посочи, че се надява днес премиерът Бойко Борисов да постави пред държавния секретар на САЩ Джон Кери въпроса за предоговаряне на “криминалните договори с ТЕЦ-овете”.

“Това, което казвам, го мисли целият български народ. Някой от вас ще стане ли да каже, че това е лъжа? Лъжа ли е, че миксът от цената на двата американски ТЕЦ-а и на ВЕИ-тата довежда до огромни цени на електроенергията за битови нужди. Всеки от вас, който има нещо против тази моя теза, обслужва енергийната мафия, която има свое лоби в парламента” – отсече Велизар Енчев.

Източник: Novini.bg

One Comment »

  • izbiratel said:

    Dokato gi ihttp://samokovest.com/%D0%B1%D0%BE%D1%8F%D0%BD-%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-eurochicago-com-%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%B6%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8/

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.