Home » Авторски страници, политика

Защо подкрепям инициативата ИПСД

2015.04.18 Един коментар
Spread the love

psd_0017

Ето защо подкрепям инициативата “За прозрачност, сътрудничество и доверие” (ИПСД), която се бори за въвеждане на “избори чрез жребий”, като противопоставяне на съвременните избори без избор:

– Защото си е поставила за цел да разбие политическото статукво, задушаващо толкова много години моята България.

– Защото е идея, стартирана от хора извън политиката (които ще останат извън нея), и няма да има лидери, докато животът сам не ги определи.

– Защото позволява дори на безпартийни да попаднат в парламента.

– Защото е прозрачна инициатива и използва прости и оригинални идеи, и изпитани от векове технологии (например жребия).

– Защото подхожда по съвременен начин и дава на хората правото да решават постоянно и сами големите въпроси в политиката, а не само по време на избори – веднъж на 4 години.

– Защото е лесно осъществима, законна е и не е нужно да се иска разрешение или да се упражнява каквото и да е насилие, за да се осъществи.

– Защото не изисква средства и икономисва държавни пари – основна задача е да се сведат партийните субсидии до минимум.

– Защото е алтернативна и за първи път позволява не само на малките партии да вкарат свои хора в парламента, но дори и “малкият” необвързан човек да бъде избран.

– Защото връща вярата на хората, че гласът им ще бъде чут и България може да се възроди.

Допълнете пропуснатото!

Но дори и само това да са причините, си заслужава усилието да се опита. Днес 60% от българите са недоволни от партиите. Нормално е интелигентната част от тези избиратели да видят положителните страни на тази инициатива и да я подкрепят. Предварително заявяваме – знаем, че има и по-добри пътища, по-прави към целта. Но за последните 25 години се видя, че тези утъпкани пътища са преградени, минирани и по тях чакат засади. Ще се върнем на тях след като ги разчистим от статуквото посредством нетрадиционните днес, но изпитани през вековете принципи, взети на въоръжение от Инициативата ПСД.

———————————————————————————————————————————————————————————–

* Имейл за връзка ще намерите в публикацията тук (линк).

 

 

One Comment »

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.