Home » Избрано

България последна по свобода на словото в ЕС и 106-та в света

2015.02.12 Няма коментари
Spread the love

Clipboard00010 България е на 106-то място по свобода на словото от общо 180 страни в света през 2015-а година. Това сочи класация на “Репортери без граници”, публикувана на сайта й.

Така България пада с 6 позиции спрямо 2014-а година, когато беше поставена на 100-ното място и остава последна сред страните-членки от Европейския съюз.

От европейските страни след нас се нареждат единствено Черна гора и Македония, съответно на позиции 114 и 117. Пред нас са държави като Албания, Косово, Република Конго, Киргизстан, Того, Никарагуа.

Страната ни беше силно порицана от организацията заради глобата, наложена от Комисията за финансов надзор от 150 хиляди лева на издателя на вестниците “Капитал” и “Дневник” “Икономедия” с мотива създаване на паника на банковия пазар и отказ за издаване на източниците на информация. /БНР/

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.