Home » Авторски страници, българи зад граница, политика

Призив на Българския културен клуб в Скопие за евроизборите

2014.05.16 Няма коментари
Spread the love

Българският културен клуб – Скопие разпространи видеоклип, призоваващ всички български граждани от Македония да участват в предстоящите избори за Европейски парламент на 25 май 2014г., като упражнят правото си на глас в българските дипломатически представителства в Скопие и Битоля, или в избирателните секции по местоживеене в България и ЕС.

Untitled

Като неправителствена организация на гражданството общество в Република Македония БККС не участва в българския политически живот, но изразява лично доверие към група кандидати за евродепутати с различна политическа ориентация, които са и доказани патриоти. Това са Евгени Кирилов – седми в листата на „Коалиция за България“, Андрей Ковачев – втори в листата на ГЕРБ и Ангел Джамбазки – втори в листата на ББЦ.

БККС изразява удовлетворение от ползотворното си сътрудничество с досегашните евродепутати Евгени Кирилов, Андрей Ковачев, Станимир Илчев, Димитър Стоянов и редица други, които нееднократно са отстоявали европейските ценности и човешките права на наши сънародници, подложени на репресии и непоколебимо са подпомагали отстояването на историческата истина, както и съхранението на българското културно-историческо наследство в Република Македония.

БККС смята, че участието в Европейския парламент на истински родолюбци и български патриоти от цялата политическа палитра ще допринесе не само за просперитета на българската нация и всички българи по света, но и за една по-силна обединена Европа.

Български културен клуб – Скопие

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.