Home » Избрано

Лила Кара*: Спечелихме за ТАКСОВИТЕ МАРКИ, ще спечелим и за ГЛАСУВАНЕТО ПО ИНТЕРНЕТ

2011.02.20 Един коментар
Spread the love

Както спечелихме за таксовите марки, така ще спечелим и за гласуването в интернет, пише до Eurochicago.com българката Лила Кара по повод статията ни за промените в Изборния кодекс

Ето част от писмото и:

Плащането с държавни таксови марки е законно! Министър Симеон Дянков се произнесе в Хасково в наша полза  – имаме право да плащаме таксите директно на бюджета с държавни марки, като по този начин се избягват комисионните на частните банки посредници. Борбата на хасковлията Тодор Бойчев с областната дирекция на МВР в Хасково е пред победния си край ( линк).
Тази победа показва, че заедно можем да се изправим срещу всяко нарушение на закона.

Според КОНСТИТУЦИЯТА, всички родени БЪЛГАРИ,  имаме право да гласуваме!
За последната седмица фейсбук групата ““В подкрепа на гласуването по интернет”” достигна бройка от 3780 човека и продължава да расте
(линк).

Редно е народните представители в парламента да се замислят сериозно и да включат нашите изисквания за изменения в Избирателния Кодекс.
Нали по този начин ще бъде икономисана хартия, време и пари, а със спестеното ще могат да си увеличат заплатите?
Нека ни позволят да гласуваме в интернет и си спечелят заслужено увеличение – ние пък ще получим полагащото ни се ПРАВО ДА ГЛАСУВАМЕ където и да сме по света.
Вижте това видео отново и се замислете: Равноправни ли сме в гласуването? Знаете ли колко хора, не могат да стигнат до избирателните пунктове в изборния ден?

Срамота е, че даже трябва да напоняме за такова нещо! Нека не се налага да търсим подкрепа от Европейския съюз. Защото както Европа помогна на Унгария за Закона за медиите, така ще помогне и на нас, на които на практика е отнето правото да гласуваме и това рязко снижава избирателната активност.

Която партия инициира подкрепа за изменение на ИК, може да получи от нас над 1 000 000 гласа още тази есен!

———————-
* Лила Кара е българка, емигрант в САЩ с активни обществени позиции. Известна е с различни инициативи, особенно в интернет. Организатор е на различни групи в социалната мрежа Фейсбук, като например групата срещу строежа на руската атомна централа в Белене.

One Comment »

  • Tchekov said:

    В едно изявление писателят Григор Лилов каза: “Благодарение на настоящия избирателен закон, в парламента може да бъде избрано и магаре!” Поради този факт, не можем да се задоволяваме само с право на гласуване. Борбата трябва да бъде за правото да избираме, не който ТЕ ни натрапват, а който ние сами пожелаем! Или правото да бъдем избирани НИЕ!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.