Home » Избрано

Дянков: Законно е да се плаща за лични документи с таксови марки

2011.02.20 Няма коментари
Spread the love

Плащането с държавни таксови марки е законно и се работи с МВР в тази посока. Това заяви министърът на финансите Симеон Дянков по повод борбата на хасковлията Тодор Бойчев с областната дирекция на МВР в Хасково.
Бойчев настоява в КАТ – Пътна полиция да приемат плащането му за преиздаване на шофьорска книжка с държавни таксови марки. От там обаче отказват да издадат документа с мотива, че няма как да се докаже, че парите влизат по сметка на МВР.

По този повод Тодор Бойчев внесе жалба в Административен съд – Хасково срещу МВР. Парите от таксови марки влизат в държавния бюджет и не е моя работа да разпределям парите в държавата, заяви Бойчев.

Мнението на Симеон Дянков съвпада изцяло с това на хасковлията. Гражданинът в случая е прав – той би трябвало по този начин да бъде обслужван, каза Дянков при посещението си в Хасково в четвъртък. На въпрос дали ще се работи в посока изготвяне на специална наредба за разпределяне на средствата от таксови марки той заяви, че това не е нужно, защото парите на МВР също идват от централния бюджет. Точно там отиват средствата от таксови марки.
Дали обаче преговорите между министерството на финансите и това на вътрешните работи ще доведат до това МВР да приема плащания с държавни таксови марки ще покаже времето.

Източник: http://haskovo.info/

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.