2024-04-20

2 thoughts on “Демокрация без меритокрация

  1. Меритокрация не може да има, ако живеем в постсоциализъм, където шумкарите са наследени от техните синове, дъщери, внуци и внучки.
    Решението на всички проблеми в обществото – власт на Суверена. Това е перманентната пряка демокрация. Партия с тази идея, подкрепена от голяма част на обществото, влиза в парламента. Там се приема решение за свикване на Велико народно събрание, с цел отмяна на Конституцията на страната и отмяна на институцията Велико народно събрание. След това се избира обикновено народно събрание и се приемат нови изборни закони, според които избирателни права имат само тези граждани на България, които имат завършен поне 8-ми клас, плащат данъци и са навършили поне 21 години. На второ място, определят се всички важни постове на държавно и общинско ниво – президент, премиер, министър, кмет, прокурор, съдия, шеф на полиция по места, които да се избират и уволняват с пряк перманентен вот от страна на Суверена. Всеки закон да се одобрява от Суверена. Няма хартиени бюлетини и милиони за избори. Всичко се прави от телефона, компютъра или таблета. Всеки има код за достъп, чрез който може да гласува и да си проверява как е гласувал. Гласува се 365 дни в годината. На всеки важен пост в държавата и общината се открива страница в ЦИК, където избирателите могат да се запознаят с кандидатите и изпълняващите длъжността в момента и където могат да гласуват „за“ или „против“ съответния кандидат или изпълнител на длъжността в момента. На всеки 3 месеца ЦИК отчита нетния резултат и или уволнява текущия изпълнител и назначава друг или потвърждава неговия статус. Простичко е.

  2. Меритокрация не може да има, ако живеем в постсоциализъм, където шумкарите са наследени от техните синове, дъщери, внуци и внучки.
    Решението на всички проблеми в обществото – власт на Суверена. Това е перманентната пряка демокрация. Партия с тази идея, подкрепена от голяма част на обществото, влиза в парламента. Там се приема решение за свикване на Велико народно събрание, с цел отмяна на Конституцията на страната и отмяна на институцията Велико народно събрание. След това се избира обикновено народно събрание и се приемат нови изборни закони, според които избирателни права имат само тези граждани на България, които имат завършен поне 8-ми клас, плащат данъци и са навършили поне 21 години. На второ място, определят се всички важни постове на държавно и общинско ниво – президент, премиер, министър, кмет, прокурор, съдия, шеф на полиция по места, които да се избират и уволняват с пряк перманентен вот от страна на Суверена. Всеки закон да се одобрява от Суверена. Няма хартиени бюлетини и милиони за избори. Всичко се прави от телефона, компютъра или таблета. Всеки има код за достъп, чрез който може да гласува и да си проверява как е гласувал. Гласува са 365 дни в годината. На всеки важен пост в държавата и общината се открива страница в ЦИК, където избирателите могат да се запознаят с кандидатите и изпълняващите длъжността в момента и където могат да гласуват „за“ или „против“ съответния кандидат или изпълнител на длъжността в момента. На всеки 3 месеца ЦИК отчита нетния резултат и или уволнява текущия изпълнител и назначава друг или потвърждава неговия статус. Простичко е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *