Home » Е-Списание, Обяви

Инициативи – включете се и Вие! (Eurochicago initiatives)

2021.06.15 Няма коментари
Spread the love

.

По-долу ще поместваме линкове към актуални наши каузи, както и към инициативи, които подкрепяме в Еврочикаго. Самият ни сайт е инициатива на верни съмишленици и е дело на доброволен труд.

Включете се и Вие!

Линковете са подредени хронологично, като най-новите са най-горе (отпред в списъка):

Шести литературен сборник – обръщаме се към Вас

.

Дарителска акция за посмъртен авторски сборник на Николай Михайлов (Гусев)

.

Малко история за каузите на нашия сайт

Първата наша инициатива бе още през 2004 г., с разпространение на петицията ни, подписана от граждани от различни националности и континенти  – Free the Bulgarian Medics in Libya (Освободете българските медици в Либия).

Най-дълго продължилата инициатива, до този момент, бе подкрепата ни на “Спаси, дари на…”. Ще припомним, че в началото на месец декември 2006 г. в един интернет форум беше пуснато съобщение за болестта на 3-годишната Дарина от Варна. Така се роди сайтът www.save-darina.org, чиято единствена първоначална цел беше да помогне за събирането на огромната сума от 300 000 евро, необходима за костно-мозъчна трансплантация на Даринка в чужбина. Нашият сайт се включи в тази и в последвалите кампании за набиране на средства и дори поставихме на най-видно място голям банер с линк към save-darina.org, който продължи да стои на сайта ни, дори след приключване на дарителските кампании през 2017 г.

 

Традиционна и вече ежегодна е инициативата ни за издаване на годишен сборник с български разкази и стихове, първоначално спонсорирана изцяло от д-р Виктор Хинов, а днес разчитаща на даренията и на читателите, които са главният стимул тя да продължава вече шеста година.

Постоянна и безсрочна инициатива е безплатната интернет книжарница, която ще откриете на първата страница на сайта ни (линк).

В нея е записано и кредото ни: Ние смятаме, че най-хубавите неща в живота са безплатни. Слънцето, водата, приятелството, любовта и благодарността не се купуват с пари, и затова книжките, които ще намерите тук, също са безплатни.

.

Включете се в инициативите и Вие!

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.