Home » Е-Списание, любопитно

За книгата на Слава Севрюкова

2021.06.18 Няма коментари
Spread the love


Славка Севрюкова е родена на 18 декември (05 декември стар стил) 1902 година в Нова Загора. От 8 годишна възраст смята, че има ясновидски способности. В рода ѝ по майчина линия има и други, занимаващи се с народна медицина и претендиращи да са ясновидки. Това са баба ѝ, знахарка и билкарка, както и майка й Мария. На 16 години се омъжва за белогвардейския емигрант Степан Севрюков. Украинецът от Харков е тежко ранен в крака. Дълго го лекуват в лазарета на обновените бивши турски казарми, намиращ се на метри от дома на Слава. Младата Слава безвъзмездно се грижи за ранените, включително за бъдещия си съпруг.

През месец февруари 1962 година тя се запознава с доц. Иво Лозенски (р.1934 г.). През 1963 година двамата установяват контакт и провеждат психотронни сеанси (изследвания със силата на мисълта). Връзката с доц. Лозенски продължава до кончината ѝ, 30 години по-късно. Записки от психотронните сеанси на двамата са публикувани в множество статии и в монографията „Психотронни изследвания на микросвета“, Слава Севрюкова, Иво Лозенски, Университетско изд. „Св. Климент Охридски“, София, 1991 (link).

Слава Севрюкова придобива широка известност едва в последните години от своя живот, след 1989 година. Тогава за нея се заговоря по медиите и се прави документален филм. Макар да има завършено четвърто отделение Слава Севрюкова става сътрудничка на Вашингтонския психотроничен център и почетен член на Асоциацията на екстрасенсите на бившия СССР.

Слава Севрюкова напуска земния свят на 10 април 1991 година.

Вижте долу два филма за Слава Севрюкова.

.

.

Предговор на книгата на Слава Севрюкова може да изтеглите от ТУК.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.