Home » Авторски страници, българи зад граница

Ученици от БУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Лос Анжелис получиха дипломи за владеене на български език

2021.06.10 Няма коментари
Spread the love

В навечерието на най-духовния празник 24-ти май осем ученици от БУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Лос Анджелис получиха своите дипломи от Департамента за езиково обучение (ДЕО) към СУ „Св. Климент Охридски”, за успешно издържан тест за владеене на български език по програмата ,,Печат за двуезичност” – Seal of Biliteracy.

Генералният консул Бойко Христов и директорката на училището Живка Костова връчиха свидетелствата на импровизирана, но много мила церемония, във Veteran’s Memorial Park.

Благодарение съвместните усилия на ръководството на училището, на генералния консул Веселин Вълчев, посланика Тихомир Стойчев и г-жа Даниела Сиракова от посолството на България във Вашингтон, български език вече е признат и включен в програмата Seal of Biliteracy в Калифорния.

Сертификатът за двуезичност се признава от щатското министерство на образованието и други щати в САЩ, както и за балобразуваща оценка по български език при кандидатстване във висши учебни заведения в България.

Особено сме горди, че резултатите на нашите двуезични деца са отлични, а две от тях са пълни отличници.

Страхотни сте, мили деца!

Бъдете все така упорити, мечтайте и смело сбъдвайте мечтите си!

 

БУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Лос Анжелис

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.