Home » Авторски страници, българи зад граница

Рекорден брой заявления за гласуване зад граница

2021.03.10 Няма коментари
Spread the love

Срокът за подаване на заявления за гласуване в чужбина за предстоящите на 4 април български парламентарни избори изтече. Въпреки ситуацията с Ковид-19, ограничените изборни права зад граница и всички трудности, активността в подаването на заявления за гласуване, респективно за образуването на избирателни секции в различни градове и страни, е безпрецедентна. Интересът към тези парламентарни избори, в сравнение с предишните през 2017 г., е доста завишен.

Списък на местата с най-много подадени заявления в Чикаго:
МАГАЗИН” МАЛИНЧО” ,ДЕС ПЛЕЙНС ,IL, 1431 LEE ST. (304)
Des Plaines, IL (68)
Des Plaines, IL – Център Малката България (179)
Elkgrove, Village, IL 60007 (95) Културен център “Магура” MAGURA Bulgarian Cultural Center 415 W Golf Rd#7, Arlington Heights, IL (148)
Българика/Bulgarica Center (194)
Чикаго (Генерално консулство)

Ето какво пише например един от многото изборни доброволци, Явор Константинов, който живее в Австралия и от години помага активно за организирането на български избори там:

“Изтече срокът за подаване на заявления за гласуване в чужбина. Австралия и Нова Зеландия са с рекордните 8 изборни секции, в сравнение с 6 през 2017 г., и 65% повече регистрации.
Почти двойна и безпрецедентна е глобалната активност, в сравнение с изборите през 2017 г., като най-голям прираст се наблюдава във Великобритания, ЕС, САЩ, Канада, Австралия и Нова Зеландия.”Източник: Явор Константинов, Фейсбук

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.