Home » Авторски страници

Още за случая Румен Каллмир. Апели до институции

2020.12.02 Няма коментари
Spread the love

.

Марийка Томова (бивша Томова-Каллмир), за чийто син Румен Томов-Каллмир и другите й деца нашето издание е писало и преди (вж. тук, тук, тук), се обърна отново към нашето издание. Г-жа Томова живее в България, а синът й Румен – в Швеция, където тя е живяла преди и е била омъжена там. Марийка е силно притеснена за сина си Румен, който се намира под опеката на шведските социалните служби. Тя много се тревожи за неговото здраве и дори за живота му. Тези дни г-жа Томова е изпратила поредни писма – апели до Софийска градска прокуратура, както и до Българското посолство в Стокхолм, Швеция.

Румен Каллмир, архивна снимка

Следва текстът на писмо на Марийка Томова до прокурор Любомир Русев от Софийска градска прокуратура, изпратено на 30 ноември т.г., постановление на Окръжна прокуратура – Монтана от декември 2019 г., текстът на писмо на Марийка Томова до Българското посолство в Стокхолм, изпратено на 1 декември т.г., и др.

До Прокуратура София-град

Пр н-р 15209/2020

Здравейте многоуважаеми г-н прокурор, г-н Любомир Русев,

По повод решението на Прокуратурата в гр. Монтана от г-н Росен Петков, относно отвличането и гладуването в изолация на сина ми Румен Петров Томов-Каллмир, под LSS-/еЛ еС еС-„грижи“ в дома Norrtull/„Норртулл“ в гр. Уддевалла Швеция, с българско ЕГН: (бел. ред: следва ЕГН на Румен Томов-Каллмир), наш гражданин и мой син, сега 19-годишен, недохранения скелет.

Много Ви моля да изчакате още един мой текст «Пояснение към обжалване» до Вас, който ще пристигне тук по Е-мейл до Вас, като «пояснение» към вече изпратеното ”Oбжалване” на Решението Ви по пр. номер 15209/2020 от 5 окт 2020 г. и пуснато по пощата последния/миналия петък, което може би ще получите още днес. Тук по-сбито представям по-основните и актуалните за последните 2 години „доказателства“ и източници за „отвличане“ и „насилие“, и ги обобщавам.

Извинявам се за задържането, като текстът е готов, но време ми отнема прикрепването на Приложенията му, чието събиране ми е малко проблемно, тъй като разполагам с три огромни архиви, подобни на тези от Обл. съд в Монтана, пълни с документи и с доказателства, и трудно се добирам до конкретните. (Все пак, моето семейство сме много пъти жертви на отвличания, насилия и на незаконови дела от страна и на лекари, и на социалните служби, и Петер Каллмир от 1987 г. насам, и аз не смогвам да съм добър секретар и архиватор, но доказателства въобще не липсват.)

Просто Ви моля за малко търпение, като същевременно случаят е спешен и аз правя всичко по силите ми да работя по-ефективно и по-бързо, за да смогнем заедно да помогнем на крещящия от 5 месеца насам Румен жив оттам, дори да е днес на носилка или в инвалидна количка, стига да ни е жив, а то той с мен се храни и наддава на всеки 4 дни, и бързо ще го възстановя, и ще го върна към живота, и не виждам след толкова много мои писма и призиви до социалната служба и ел ес ес-шефовете на Уддевалла, защо мълчат и защо отсъстват от случая, нима това не им е ясно, мълчат дори сега след Порицанието на местните им политици-шефове от Юсгициеомбюдсмана централно от Стокхолм..

Извинявам се и за назидателния тон към Вас в жалбата ми, но доста продължителния период от 2012 г. насам отвличания и глад на децата ми е стрес, който не винаги бих могла да понеса сама. Това безкрайно безпокойство за живота на Румен, от 2016 г насам все в неизвестност, все укриван, все изолиран, все гладуван, все скелет, все отхвърлян като бездомно куче, на тайни адреси държан на косъм от смъртта – ми идват малко в повече като майка, все пак Румен беше едно прекрасно хлапе, с което мога само да се гордея, и за толкова години вече и избиха на хистерия в Жалбата ми до Вас, а в такова състояние съм разрушителна сила. (Все пак работя сам-сама и като детектив, и адвокат, и следовател, и журналист, и филми правя, и търговец съм като продавам си покъщнината си, за да мога да си платя адвокатските, миналата година платих 25 000 лв. на адв. Рюби, а Швеция не ни помага с адвокатска защита, която е държавно задължение, погазва гражданските ни и човешки права за юридическа защита и посреща жалбите ни до съда с отхвърлянето им в съда, та ми се налага и да заплащам адвокатски разходи и да пътувам на мои средства до чужди скъпи държави, за да издирвам сина там и да го освобождавам в ролята и на Special Forces – на всеки 2 години вече 2 пъти и на Филипините 2017, и в Уддевалла от друг дом (Атенагоурден) април 2019, и работя в предела на силите си, без ничие подкрепление – освен подкреплението, което от втората половина на 2019 г. най-сетне пристигна от прекрасните ни Прокурорски и полицейски институции в гр. Монтана, където случаят получи моментално пълната подкрепа и разбиране, както и от дежурния полицай в гр. Берковица вчера, и получих пълното съчувствие на адв. Тодор Мангъров от София (следящ случая от Филипините насам) и на адв. Ценков от Монтана (който е свидетел на насилието на Петер Каллмир и ме е развел 2011 г., и закупих с негова помощ и жилището си), за което на всички им благодаря чрез Вас, като майка на пострадал от организираната престъпност.

Благодаря и на Юстицие, омбудсмана в Стокхолм, за строгото мъмрене, отправено по адрес на Социалния Съвет, управляващ Социалната служба в Уддевалла, с признанието на отвличането им, и по повод и на неправомерното му настаняване под ел ес ес-грижи като дете, противно на моята настойническа родителска воля, чието решение на JO е и най-голямото доказателство за „отвличане“, издадено от висш юридически шведски орган над социалната им служба и над LSS-/ел ес ес-грижите на Швеция, и официално доказателство от най-висш шведски юридически орган въобще.

Благодаря и на г-н Ууве Свидйен/Ove Sviden – шведския писател (на известна книга, критикуваща социалната им политика към деца и юноши), и политик, който благослови филмите ми и е помагал за освобождаване децата ми и пострадалата сестра на Румен от глада там – Мимми през 2013 г. от Атенагоурден (всички днес лъжат, че Румен е отказал да се храни, включително и Петер, но Петер е оставил у адв. Рюби «дневник» на Петер от 2012-13 г. от Атенагоурден, където той сам описва глада, прилаган като възпитателна мярка в дома към трите ни деца и към него вътре, така че гладът не е нищо ново) – дома, в който от глада (и тогава организиран от социалната служба на гр. Уддевалла) тогава пострада живота на Мимми – сестрата на Румен и от което гладуване в дома тя избяга, и се укри, за да се нахрани, и така спаси живота си през 2013 година. Така че не за пръв път социалната служба на Уддевалла гладува до смърт заради животозастраховките децата ми, затова получиха и критика на национално ниво от JO. Посмъртно благодаря и на политика и сценариста г-н Йержи Донус, и на г-н Уула Ерикссон от Северния Комитет по човешките права, които помогнаха на децата ми 2013 г. в Швеция, но днес са починали, както и на юристката – г-жа Суул-Бритт Фоолберй/Sol-Britt Fahlberg, която е пуснала свои Жалби и съобщила личните си протести преди ИВУ/IVO и пред социалната служба на Уддевалла, от глада и отвличанията в изолация на Румен в „Норртулл“-ел ес ес-дома днес. Тези хора са директно запознатите със случая, на който помагат, а за мен е физически непосилно сама да издържам на напрежението и имам нужда от обществена помощ, когато шведската полиция отказва да си върши работата към Румен и мен, както Вие съобщихте.

На всеки 2-3 год. престъпната социална служба на Уддевалла и престъпника-рецидивист – бащата на децата ни Петер Каллмир и неговия брат Туумас, с връзките им в социалните служби, НЗОК, колегите си от здравеопазването, се съюзяват и сгрупирват, и предприемат масова, физически елеиминираща акция против мен и децата ни, 2001 г. шведската НЗОК ме изпратиха на приндуителен аборт за Румен, последван от кражба на детските и болничните помощи, бездомие и глад, 2003 година убиха брата на Румен в принудителен аборт със заповед от шведската НЗОК, 2005 изпратиха съседка-информаторка Г. Корлссон да тероризира децата ми из детските площадки на кв. Доалаберй, 2007 г. укриха хелминтите ни, отказаха обезпаразитяващо против 4 вида тении и ме пребиха до инвалидност, а 2012-13 г. изгладуваха в Атенагоурден трите ни деца и живота на Мимми бе в опасност. 2016-18 г. Петер сам изгладува на таен адрес и имена във Филипините, извън регистъра на населението, с помощта на частен охранител Самюел и своята полигамистка Арлин Такахаши, сина ни. А през февр. 2019 – април 2019 Румен бе още повече изгладуван отново в Атенагоурден и без топли дрехи, паста и четка за зъби, зъболекар, бе получил екземи по ръцете, недохранването ставало с айрян и препечени филийки. Сега е поредното отвличане и изгладуване. До тука понасяме всичките удари сами и наистина имаме нуждата от намесата на обществото, нещо да се случи. Чета из медиите ни в България за мащабни полицейски акции при подобни отвличания от „Наглите“ и като такива в Швеция липсват, действително е нужно да се окаже на Румен подкрепа от българската полиция и от Интерпол, когато шведската е обещала своето отсъствие и с чието свое обещание гарантира предварително смъртта на Румен. Аз не мога да задействам сама с документацията ми Интерпол и съм длъжна да следвам реда, по който Интерпол се задейства, за да свърши несвършената работа на шведската полиция. И ако Вие откажете, и Румен е все още жив, нямам друг избор, освен да мина през европейските съдилища, за да го активизираме оттам. Но има голямата вероятност Румен да почине още преди Коледа и затова съм досадна с нови и нови писма, защото съм сигурна, че никоя шведска майка не би била гръб на детето си, само защото не е случила на полиция и съдилища в чужда държава, които отказват да си свършат работните задължения, а вече пазаруват коледни подаръци за децата, внуците и семействата си.

Благодаря и за телефонния разговор с рецепцията към Прокуратурата Ви в София-трад в петъка, и за прекрасното разбиране от там, и за човещината на госпожата, която сметна, че трябва да отида да си прибера сина, но проблемът е, че Уддевалла не е нормален цивилизован град като останалите шведски големи градове, а е град-концлагер, там всеки емигрант е потенциален клиент за Затворените им отделения, от които се препитава местното високобезработно население,

там върлуват на високи общинарски постове контактите на бившия ми съпруг, който е мутра, и неговия психично болен брат. На територията на Уддевалла на практика животът ми е застрашен, дори при срещи със социалната им служба на високо ниво, както стана на 5 април 2019, ако се бях появила сама, да не съм жива днес,

още повече с LSS-/Ел ес ес-персонала, чийто шеф е интимният приятел на Петер, г-н Андерсш Паулин/Anders Paulin, опасно за живота ми е да се появявам сама в Уддевалла днес, камо ли да отида да си прибера сина, както синът ме моли.

А придружител в момента нямам, докато придружителят действително играе ключовата роля в случая, за да не бъда отново тежко пребита из здравеопазването и социалната служба, които подготвят яки сътрудници да ме мятат по мебелите им и вече са ме инвалидизирали. Затова ще Ви опиша как нашето посолство в Стокхолм или в Осло би могло да е полезно (Осло е по-близо до Уддевалла от Стокхолм), и аз после лесно ще си го прибера от посолството, далеч от Уддевалла съм във физическата безопасност.

Дори бих могла да замина с някой желаещ от България, но такива не съм намерила до момента, а за съжаление нямам български контакти в гр. Уддевалла или приятели, свекър ми почина, които биха могли да помогнат като ме вардят от пребиванията на службите и ме придружат. Като за моята безопасност е по-добре Румен да бъде изведен от нашето посолство извън Уддевалла, например до посолството ни в Стокхолм, или гр. Осло, където да отида да си го прибера. Имаме нужда от официално разрешение, черно на бяло на хартиен носител, за показване пред дома Норртулл от ИВУ/IVO, а не само по телефона, както последно стана, защото не мога да препращам към филми, ако се появя на място, или от съда Хйегста думстул заедно с кода на портала на Норртулл, за да се добера до Румен, заедно с придружител. Не виждам друг начин да го спасим, без помощта на посолството ни и без Интерпол. На шведската полиция в Уддевалла не мога да разчитам, там работи любовницата Гуннел, Полицайката от Берйхугген, дето му укриваше полицейските досиета.

Криминалната полиция на Швеция обаче винаги се радва на емигрантски екстрадикции със самолет и придружава с удоволствие екстрадирани емигранти до летищата на държавите си, поради национализма в Швеция, ако се обърнете към тях, може би те биха могли да съдействат вместо посолството ни до летише София, което би било оптималния вариант за мен.

Все пак се опитваме да спасим един невинен човешки живот, който според самия Румен го взимали заради филмите и блоговете ми, а той наистина няма нищо общо с моите политически размишления там, за да го наказват така брутално със смъртта от социалния съвет и служба на Уддевалла, чрез интимния контакт на бащата Петер в Ел ес Ес-грижите с най-високия му шеф, г-н Андерсш Паулин.

С уважение

Марийка Томова,

гр. Монтана

————————-

Факсимиле от Постановление на Окръжна прокуратура – Монтана от 16.12.2019 г.

—————-

Молба за отправяне молба до ИВУ – Стокхолм, по случая Румен Томов-Каллмир

До Българското посолство в гр. Стокхолм

На дознанието на прокурора, г-н Любомир Ц. Русев, Софийска Градска Прокуратура, София

Здравейте многоуважаема г-жо консул Надя Велева,

Благодаря за помощта Ви през април 2019 г., когато на 5 април с адв. Рюби освободихме Румен от HVB-хо ейе бе-дома “Athenagården”/”Атенагоурден” в гр. Уддевалла, в изключително плачевно състояние с теглото му, и той едва не припадна в прегръдката ми, олюля се от слабост.

Много Ви моля за незабавна помощ.

Много Ви моля да пишете на IVO/ ИВУ (Инспекцията над здравеопазването и грижите), ще ги намерите лесно на интернет в Стокхолм,

с молба за писмено решение/документ с дата, час и кода на портала на LSS-/ел ес ес-общежитието “Norrtull/Норртулл” на ул. “Lilla Norrgatan/Лилла Норрготан” 4 в Уддевалла,

откъдето да си прибера колабиралия и прекарал болница заради глад и недохранване на 22-30 септ. 2020 г., след многомесечно спиране достъпа до столовата в Норртулл за него това лято, мой син Румен Каллмир/Romen Kallmyr, български имена Румен Петров Томов-Каллмир и ЕГН (б.р.: следват цифрите от българския ЕГН на Румен) в България, шведско (б.р.: следва шведски идентификационен номер).

Уважаемият прокурор г-н Любомир Ц. Русев от Софийска градска Прокуратура на бул. “Витоша” в София в момента е писмено помолен от Прокуратурата ни и криминалната ни полиция на гр. Монтана, подкрепящи моята животоспасителна акция, както е помолен и от моя милост да работи по същата линия. (Неговият прокурорски номер при контакт се посочва, е 15 209/2020 г. в “Постановлението” му до мен е от 2 и 5 окт. 2020.)

Можете да пишете и заедно, групово до ИВУ.

ИВУ/IVO ми остави доста позитивна юридическа консултация на шведски език по телефона още лятото по случая, която филмирах и публикувах на Ю Тууб (при желание, ме помолете, ако обичате, за линк, на шведски език),

но LSS-/ел ес ес-шефовете Андерсш Паулин и др., и персоналът на дома се укриват от декември 2019 г. от мен и от тогавашната адвокатка Рюби, и не пожелаха да преустановят блокадата си и засекретеността си към нас.

Въпреки че според техният надзорен орган ИВУ те нямат законовото право да вършат подобни неща към близките на Румен, с които той е в контакт вече от дома Норртулл, нито да изолират, затварят или гладуват Румен, тъй като Румен е в постоянен контакт с мен от изолацията у баща си 2011 г., насам.

И въпреки че Румен разговаря с мен (последно на 25 септ. 2020 г., от болницата НЕЛ/NÄL, и желаеше там посещение от адвокат Рюби).

След изписването му от болницата на 30 септ. 2020 г. Румен не е влизал е чата си и за мен отново е в неизвестност. Няма го по интернет от 25 септ. 2020 г., нито вдига телефона или отговаря на Е-мейл (което е странно, тъй като той не може да издържи и 2 минутки без интернет от сукалче).

Пиша Ви защото не е сигурно дали ще се свържа с Вас по телефона.

Препратката Ви към шведската полиция не важи, тъй като шведската полиция, противно на Хартата на ООН за равни граждански и човешки права, вече е отказала всякаква помощ на семейството ми, за което писмено вече ме уведоми многоуважаемият г-н прокурор Русев.

Страхувам се, че ако не издействаме такъв документ от ИВУ/IVO Стокхолм, за да отида незабавно и прибера оттам Румен (по негово настояване от юли 2020 г. насам в чата му да пиша за него в блоговете ми), то може би той и да не дочака Коледа и Нова Година тази година, с плачевното си тегло, така недохранен днес.

(В “НЕЛ” лечението се е състояло от храна пет пъти дневно и хранителни добавки, желязо и витамини, поддържах контакт с отзивчивия им персонал.)

Баща му Петер се е отказал от Румен и му е потърсил попечител, фалшифицирайки почерка и подписа му на бланка до Съда Уддевалла Тиингсретт, като и той, и чичо му Туумас Каллмир, и соц. служба на гр. Уддевалла ни лъжат нас и двамата с Румен, че, видите ли, Румен е настанен в собствен апартамент под наем, с жилищна помощ и лош интернет.

Румен е настанен в ел ес ес-грижи като дете още през февр. 2019 г., чрез фалшифициране на моя подпис, присъствие на срещата и съгласие от соц. служба Уддевалла, контактно лице г-н Сиигвард Щиигхаймер, което напразно обжалвахме до полицията аз и до съдилищата адв. Рюби. Тя е разпусната в момента от мен и аз работя сама по случая вече.

Юристката г-жа Суул-Бритт Фоолберй/Sol-Britt Fahlberg, приятелка на Румен, също има заведена под входящ номер Жалба в ИВУ/IVO Стокхолм, против Социалната служба на Уддевалла в момента, за глад, недоглеждане, липса на дрехи и пари, незаконово затваряне и изолация.

Аз самата получих от ИВУ бланка да попълвам до ИВУ (Приложение 2 тук) , което е голям жест от страна на ИВУ и се праща изключително рядко, и е показателно за позитивните намерения на ИВУ по случая, от нас се иска да сме конструктивни и позитивни единствено.

Според чичото му Туумас Румен, и другите от дома Норртулл са затворени с код на портала и той не е могъл да влезе и да го посети, поради тази причина, преди много месеци още.

Решението от ИВУ черно на бяло и кодът са ми необходими за достъп.

Надявам се на позитивен отговор от всички Ви.

С уважение
Марийка Томова, майката на Румен,

Монтана, България

———————————-

Шведски документи по случая с Румен Каллмир:

Blankett anmälan socialtjänst

————————————————————————-

Надяваме се, че Българското посолство в Швеция и Българската прокуратура ще окажат съдействие на Марийка Томова във връзка с нейния син Румен Томов-Каллмир, който е и български гражданин.

П.С.:

Който желае, може да подпомогне юридическите разходи от 10 400 евро, за извеждане от Хо Във Бе-дома на Румен Каллмир, може да го направи чрез:

PayPal.me/RomensJuridicalCosts

“Всички дарения ще публикувам в групата на децата на Фейсбук. /All the charity will be declared at the children’s groupSweden Free Mimmi, Rozita and Romen Kallmyr” on Facebook from me! Предварително благодаря! /Thank You in advance!” – пише майката Марийка Томова.

Банков превод/Banktransfer: На банкова 4/Att bankaccount: BG46UBBS80021032276340 To/До SWIFT/BIC: UBBSBGSF

Събираща средствата за адвокат на Румен, име в банката ОББ/ Receiving the ammount for a lawyer for Romen, names in the bank UBB: Mariyka Krasteva Tomova/ Марийка Кръстева Томова

Цел/Purpose: (You have 32 signs free text, for example: “Juridical costs for Romen”)./ Вие разполагате с 32 знака свободен текст, например: “Юридически разходи за Румен”.

If You have a Payeer-account/Ако разполагате с кошничка в Payeer:
Send to/изпратете на: P1015494
KУПИ И ДАРИ / Köp och skänk bort
на: https://obsluzvane.bazar.bg/

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.